در دیدار ایال هولاتا، مشاور امنیت ملی اسرائیل، با همتای آمریکایی خود جیک سالیوان که با حضور گروههای مشورتی استراژیک دو کشور در کاخ سفید برگزار شد، دو طرف اقدامهای اقتصادی و دیپلماتیک لازم برای رسیدن به این هدف را بررسی کردند.
دو طرف توافق کردند در ارتباط با تمام گستره موضوعهای مرتبط با ایران که به منافع مشترک آمریکا و اسرائیل مربوط میشود، به همکاریهای خود ادامه دهند و در برابر تهدیدات علیه امنیت ملی خود متحد باشند.
در همین حال، وب سایت اکسیوس به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد مقامهای اسرائیلی در نشست اخیر با مقامهای آمریکایی تاکید کردند که از دولت بایدن میخواهند در نشست هفته آینده آژانس بینالمللی انرژی اتمی، قطعنامهای قویتر علیه ایران صادر کنند.
به گفته این منابع آگاه، مقامهای آمریکایی در واکنش به درخواست اسرائیل گفتند که صدور قطعنامهای قویتر علیه ایران میتواند درهای دستیابی به توافق هستهای را کاملا ببندد.
از سوی دیگر، دیوید آلبرایت، بازرس پیشین آژانس انرژی اتمی و رییس موسسه علوم و امنیت بینالمللی، در گفتوگوی اختصاصی با ایراناینترنشنال گفت: «ایران اکنون برای تولید سلاح هستهای اورانیوم غنیشده کافی دارد، اما نمیدانیم جمهوری اسلامی برای ساختن سلاح اتمی به چه مقدار زمان نیاز دارد.»
دیوید آلبرایت افزود: اگر ایران بخواهد برای آزمایش زیرزمینی مواد منفجره هستهای درست کند ممکن است کمتر از شش ماه زمان ببرد، اما اگر بخواهد برای موشک بالستیک کلاهک هستهای بسازد ممکن است یک یا دو سال طول بکشد.
از طرف دیگر، کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در بیانیهای ضمن تاکید بر ضرورت مشارکت خود در مذاکرات اتمی ایران خاطرنشان کردند که مذاکرات هستهای با ایران باید رفتارهای بیثباتکننده این کشور در منطقه را نیز شامل شود.
شورای همکاری خلیج فارس تاکید کرد: ایران باید به حمایت خود از تروریسم و گروههای شبهنظامی پایان دهد.
در همین حال، رویترز گزارش داد که آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان در پیشنویس قطعنامهای که برای ارائه در نشست هفته آینده شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی تهیه کردهاند، از ایران خواسته به سوالات قدیمی آژانس در مورد آثار مشکوک اورانیوم در سه سایت اتمی پاسخ دهد.
در مقابل، سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، گفت که جمهوری اسلامی به هر اقدام غیرسازنده در شورای حکام پاسخ محکم و متناسب را خواهد داد.
او گفت: «زمان آن است که سه کشور اروپایی عضو برجام و آمریکا از به خواب زدن تعمدی خود دست بردارند. آنها میتوانند گزینه دیپلماسی را دنبال یا در جهت مخالف اقدام کنند؛ ما برای هر دو آمادهایم.»
آژانس بینالمللی انرژی اتمی در تازهترین گزارش فصلی خود اعلام کرده که ذخایر اورانیوم غنیشده ایران اکنون به بیش از ۱۸ برابر حد مجاز برجام رسیده است.
بر اساس این گزارش آژانس بینالمللی انرژی اتمی، تهران ذخایر اورانیوم غنیشده خود را از ۳۱۹۷.۱ کیلوگرم در ماه فوریه به ۳۸۰۹.۳ کیلوگرم در اواسط ماه مه افزایش داده که فاصله زیادی با ۲۰۲.۳ کیلوی مجاز و تعیین شده در برجام دارد.