شمار جان‌باختگان متروپل به ۲۶ نفر رسید؛ ادامه اعتراضات و اخراج داوطلبان امدادرسانی از محل

جمعه ۱۴۰۱/۰۳/۰۶

قدرت‌الله محمدی، فرمانده عملیات آواربرداری متروپل آبادان عصر روز جمعه ششم خرداد گفت که با پیدا شدن دو جسد دیگر، تعداد جان‌باختگان این حادثه تا این لحظه به ۲۶ نفر رسید. او گفت هر لحظه این احتمال وجود دارد که باقی‌مانده ساختمان ریزش کند.

محمدی با اشاره به فروریختن ساختمان ۱۰ طبقه در زمینی به مساحت دو هزار متر، گفت که انواع مصالح سنگین ساختمانی به کار گرفته شده، باعث شده است کار آواربرداری با مشکل و دشواری همراه شود.

پیش از این و همزمان با افزایش تعداد جان‌باختگان ساختمان متروپل به ۲۴ نفر و حضور محمد مخبر، معاون اول رییس جمهوری در محل، گزارش‌هایی درباره اخراج و کنار گذاشتن داوطلبان امدادرسانی از عملیات امداد و نجات منتشر شده بود.

احسان عباسپور، فرماندار آبادان، صبح امروز خبر داد که تعداد جان باختگان ساختمان متروپل آبادان به ۲۴ نفر رسید.

او گفت که تعداد مصدومان حادثه ۳۷ نفر است و ۳۴ نفر از بیمارستان مرخص شده‌اند.

عباسپور از مردم خواست که به دلیل احتمال ریزش دوباره ساختمان، در محل تجمع نکنند.

از سوی دیگر مقام‌های هلال احمر شایعه ریزش بخش‌هایی از ساختمان را رد و تأکید کردند همه نیروهای امدادی تا زمان پیدا شدن آخرین فرد مفقود شده، در محل حضور خواهند داشت.

در همین حال وحید شعبانی، مدیر هلال احمر خوزستان گفت: «شرایط ناپایدار سازه‌ها ضریب خطر وقوع حوادث ثانویه را در منطقه بالا برده و عملیات آوار برداری را با پیچیدگی و سختی مواجه کرده است.»

فیلم‌هایی نیز منتشر شده که مأموران از داوطلبان می‌خواهند از محل آواربرداری ساختمان خارج شوند. از جمله از یک داوطلب که با دو سگ در امدادرسانی کمک کرده و گفته می‌شود سگ‌هایش در پیدا کردن زیر آوار ماندگان نقش جدی داشته‌اند، می‌خواهند چون سگ‌ها شناسنامه ندارند، محل را ترک کند.

روزنامه اینترنتی فراز اما خبر داد مقامات هلال احمر نداشتن دستکش و کلاه ایمنی را دلیل عدم اجازه برای فعالیت داوطلبان ذکر کرده‌اند.

این روزنامه به نقل از یکی از داوطلبان درباره تعداد جان‌باختگان نوشت: «ما بالای ۲۵ نفر [جنازه] بیرون آوردیم.»

عدم صدور پیام تسلیت از سوی رهبر جمهوری اسلامی هم انتقاداتی را در شبکه‌های اجتماعی به دنبال داشت.

پس از طرح این انتقادها علی خامنه‌ای، شامگاه پنج‌شنبه پنجم خرداد پیامی صادر کرد و ضمن «تشکر از فعالیت چند روزه‌ مسئولان دولت» خواستار «پیگرد مقصران حادثه و مجازات عبرت‌آموز آنان» و «جلوگیری از تکرار این اتفاقات» شد.

خبرگزاری ایسنا روز جمعه از حضور محمد مخبر، معاون اول رییس جمهوری و احمد وحیدی، وزیر کشور، در محل عملیات امداد و نجات و آواربرداری ساختمان متروپل خبر داد و نوشت که این دو از محل بازدید کردند.

حضور مسئولان در محل وقوع حوادث این‌چنینی همراه با انتقادهای فراوان روبه‌رو شده است. مهم‌ترین نکته در این انتقادها این است که حضور این افراد در محل، باعث تردد و تجمع چشمگیر می‌شود که می‌تواند عملا روند امدادرسانی را مختل کند.

شامگاه پنج‌شنبه اما هزاران نفر از مردم خرمشهر در همبستگی با مردم آبادان با برگزاری تجمع خیابانی علاوه بر سر دادن شعارهایی علیه حکومت، شعارهایی علیه حسین عبدالباقی، پیمانکار ساختمان فرو ریخته متروپل دادند و در شعارهایشان ادعاها درباره مرگ او را زیر سوال بردند.

تصاویر و گزارش‌هایی هم از تجمع مشابهی در بندرعباس و همچنین در شاهین شهر در استان اصفهان برای همبستگی و حمایت از اهالی آبادان منتشر شده است.

برج‌های دوقلوی متروپل، در خیابان امیری آبادان واقع شده و قرار بود با دو پل شیشه‌ای در طبقات سوم و ششم به یکدیگر متصل شوند.

برج شماره دو این سازه که فرو ریخت، قرار بود در ۱۱ طبقه و در زیربنای بیش از چهار هزار و ۵۰۰ مترمربع ساخته شود.

برج شماره یک متروپل یک برج تجاری، پزشکی و اداری در ۹ طبقه با بیش از شش هزار متر مربع زیربنا است.

پس از فروریختن این ساختمان، صادق خلیلیان، استاندار خوزستان، گفت: «در ابتدا مجوز ساخت شش طبقه برای این ساختمان صادر شده بود اما با گذشت زمان طی دو نوبت سه طبقه و دو طبقه به آن اضافه شد.»

او تأکید کرد که متروپل هنوز به صورت کامل ساخته نشده بود و ساخت و ساز در آن ادامه داشت.

در همین حال حمزه شکیب، سرپرست سازمان نظام مهندسی ساختمان کشور، گفت که شهرداری آبادان بدون اطلاع نظام مهندسی، پروانه ساختمان متروپل را صادر کرده بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
چشم‌انداز
خبرها
هت‌تریک با مزدک میرزایی

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.