ایران از توافق با عمان برای «توسعه یکپارچه» تنها میدان نفتی مشترک دو کشور خبر داد

دوشنبه ۱۴۰۱/۰۳/۰۲

در حالی که ایران و عمان تاکنون نتوانسته‌اند توافق پیشین خود درباره توسعه میدان نفتی مشترک هنگام را عملی کنند، جواد اوجی، وزیر نفت جمهوری اسلامی از توافق‌ جدید تهران و مسقط درباره تشکیل یک کمیته فنی مشترک برای «توسعه یکپارچه» فازهای بعدی این میدان نفتی مشترک خبر داد.

اوجی که به تازگی به عمان سفر کرده، روز دوشنبه دوم خرداد گفت که در مذاکراتش با مقام‌های عمان از جمله محمد بن حمد الرمحی، وزیر نفت این کشور، درباره توسعه این میدان نفتی مشترک، صادرات خدمات فنی مهندسی ایران در حوزه انرژی و همچنین صادرات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی ایران توافق‌هایی صورت گرفت.

میدان نفتی هنگام که در خلیج فارس قرار دارد، تنها میدان نفتی مشترک دو کشور ایران و عمان است.

در سال ۲۰۰۵، دو کشور یادداشت تفاهمی را برای توسعه مشترک این میدان نفتی مشترک امضا کردند اما این توافق به اجرا در نیامد و جمهوری اسلامی در سال ۲۰۱۲ تصمیم گرفت این میدان را به طور مستقل توسعه دهد.

وزیر نفت‌ جمهوری اسلامی «بهره‌برداری یکپارچه» از میدان‌های نفتی مشترک در منطقه را «بی‌سابقه» دانست و گفت این گونه بهره‌برداری «بر خلاف بهره‌برداری رقابتی سبب می‌شود مخزن میدان مشترک آسیب نبیند و برداشت از مخزن به صورت صیانتی اتفاق بیفتد و بیشترین بهره از توسعه میدان نصیب دو کشور شود.»

خبرگزاری جمهوری اسلامی نوشت توافق ایران و عمان برای توسعه یکپارچه میدان مشترک هنگام، «می‌تواند مسیری جدید برای توسعه سایر میادین مشترک از جمله میدان مشترک آرش باشد.»

به تازگی وزیر نفت ایران درباره اختلافات این کشور با کویت و عربستان سعودی در زمینه یک میدان گازی مشترک به نام آرش/الدوره در خلیج فارس گفت: «برنامه مطالعاتمان روی میدان آرش تقریباً تکمیل شده و با برنامه‌ریزی شرکت ملی نفت، به زودی نصب سکو در آنجا انجام خواهد شد.»

عربستان سعودی و کویت تاکنون چندین بار از ایران خواسته‌اند برای تعیین محدوده شرقی این میدان گازی مذاکره کند.

ایران از دهه ۶۰ میلادی با کویت و عربستان سعودی درباره این میدان گازی اختلاف دارد. با این حال، عربستان سعودی و کویت اخیرا همکاری‌هایی را برای بهره‌برداری از این میدان آغاز کردند.

وزیر نفت ایران همچنین از توافق درباره صدور خدمات فنی مهندسی به عنوان «محور دوم همکاری ایران و عمان» نام برد و افزود: «با توجه به منابع نفتی و گازی عمان توافق شد در بخش بالادست و پایین‌دست صنعت نفت، گاز، پالایشگاه‌ها، پتروپالایشگاه‌ها و همچنین تأسیسات گازی، ‌از توانمندی شرکت‌های ایرانی استفاده شود.»

به گفته اوجی، قرار است ‌به ‌زودی یک هیات فنی از عمان برای بازدید از تأسیسات نفتی و گازی ایران به این کشور سفر کنند.

وزیر نفت جمهوری اسلامی همچنین گفت: «تجارت و صادرات پتروشیمی و فرآورده‌های نفتی نیز ‌محور سومی بود که مورد مذاکره قرار گرفت و توافق‌هایی درباره آنها انجام شد.»

سفر اوجی به عمان که در روز جمعه و پیش از سفر ابراهیم رئیسی به این کشور صورت گرفت. رئیسی روز دوشنبه دوم خرداد عازم مسقط شد.

خبرگزاری فارس نوشت هیاتی ۵۰ نفره از تجار و فعالان اقتصادی ایران نیز هفته گذشته به عمان سفر کردند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

گفت‌وگوی ویژه
جهان‌نما
خبرها
چند چند

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.