• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

تاکید جو بایدن بر تعهد آمریکا برای دفاع از تایوان، در صورت حمله نظامی چین

۲ خرداد ۱۴۰۱، ۱۲:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)

جو بایدن رییس‌جمهور آمریکا در اولین سفر خود در دوران ریاست جمهوری‌اش به شرق آسیا، در توکیو اعلام کرد اگر چین به جزیره تایوان حمله کند، واشینگتن متعهد است از تایوان دفاع نظامی کند.

بایدن روز دوشنبه دوم خرداد در یک کنفرانس خبری مشترک با فومیو کیشیدا نخست‌وزیر ژاپن در پایتخت این کشور، در پاسخ به این که آیا در صورت تلاش چین برای تصرف تایوان به زور، آمریکا مداخله نظامی خواهد کرد، گفت: «بله، این تعهدی است که ما پذیرفته‌ایم.»

او گفت: «ما با سیاست چین واحد موافقت کردیم. آن را امضا کردیم. اما این ایده که می‌توان [تایوان] را با زور گرفت، مناسب نیست.»

رییس‌جمهور آمریکا تاکید کرد: «این کار کل منطقه را از بین خواهد برد و اقدامی مشابه آنچه در اوکراین رخ داد، خواهد بود.»

بایدن گفت چینی‌ها در حال حاضر با پرواز بسیار نزدیک در منطقه تایوان و با تمام مانورهای نظامی که انجام می‌دهند «در حال معاشقه با خطر» هستند.

رویترز نوشت به نظر می‌رسد این اظهارات بایدن یک تغییر در سیاست موجود آمریکا مبنی بر ابهام استراتژیک در مورد تایوان است.

چین در چارچوب سیاست «چین واحد» جزیره دموکراتیک تایوان را جزو قلمرو خود می‌داند و می‌گوید که این جزیره حساس‌ترین و مهم‌ترین موضوع در روابط پکن و واشینگتن است.

به گزارش رویترز، یکی از مقام‌های کاخ سفید پس از این اظهارات بایدن گفت هیچ تغییری در سیاست آمریکا در قبال تایوان اتفاق نیفتاده است.

نخست وزیر ژاپن نیز در این نشست خبری گفت که ژاپن و آمریکا «فعالیت‌های اخیر نیروی دریایی چین و همچنین تحرکات مربوط به رزمایش‌های مشترک چین و روسیه را زیر نظر خواهند داشت.»

کیشیدا افزود: «ما شدیدا با تلاش‌‌های برای تغییر وضع موجود با زور در دریای چین شرقی و دریای چین جنوبی مخالفیم. علاوه بر این، ما توافق کردیم که به موضوع‌های مختلف مربوط به چین، از جمله حقوق بشر، بپردازیم.»

وزارت خارجه چین در واکنش اعلام کرد آمریکا نباید از استقلال تایوان دفاع کند.

رویترز نوشت که بایدن اظهارات مشابهی را در مورد دفاع از تایوان در ماه اکتبر گذشته بیان کرد، اما در همان زمان، سخنگوی کاخ سفید گفت که رییس‌جمهور آمریکا هیچ تغییری در سیاست این کشور اعلام نکرده است.

به نوشته این خبرگزاری، یکی از تحلیلگران از این اظهارات به عنوان «گاف» بایدن یاد کرد.

با این حال، گرانت نیوشام یک سرهنگ بازنشسته نیروی دریایی آمریکا که اکنون در یک مرکز مطالعات استراتژیک ژاپن فعالیت می‌کند، گفت که معنای سخن بایدن واضح است و «اگر چین به تایوان حمله کند، آمریکا منفعل نخواهد بود.»

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

رسانه‌های اسرائیلی از احتمال تروریستی بودن حادثه پرواز دبی به تل‌آویو خبر دادند
۱

رسانه‌های اسرائیلی از احتمال تروریستی بودن حادثه پرواز دبی به تل‌آویو خبر دادند

۲

پایان حضور نظامی آمریکا در عراق؛ چالش خلا امنیتی، سایه نیابتی‌ها و بیم تجدید قوای داعش

۳

جمهوری اسلامی علی همتی و مجید نیک‌اندیش، دو معترض انقلاب ملی در مشهد، را اعدام کرد

۴

بیژن مرتضوی با انتشار لایو اینستاگرامی، از سفر خود به ایران خبر داد

۵
تحلیل

محمدرضا جلایی‌پور و سفیدشویی انفرادی؛ وقتی شکنجه «فرصت بالندگی» خوانده می‌شود

انتخاب سردبیر

  • رسانه‌های اسرائیلی از احتمال تروریستی بودن حادثه پرواز دبی به تل‌آویو خبر دادند

    رسانه‌های اسرائیلی از احتمال تروریستی بودن حادثه پرواز دبی به تل‌آویو خبر دادند

  • جمهوری اسلامی علی همتی و مجید نیک‌اندیش، دو معترض انقلاب ملی در مشهد، را اعدام کرد

    جمهوری اسلامی علی همتی و مجید نیک‌اندیش، دو معترض انقلاب ملی در مشهد، را اعدام کرد

  • بدن به مثابه میدان نبرد در مبارزه ایران؛ تتو در برابر گلوله
    گزارش ویژه

    بدن به مثابه میدان نبرد در مبارزه ایران؛ تتو در برابر گلوله

  • بهای دلار از ۲۵۰ هزار تومان عبور کرد

    بهای دلار از ۲۵۰ هزار تومان عبور کرد

  • یک هواپیمای شرکت هواپیمایی کاسپین به‌دلیل بدهی ۳ میلیون یورویی در استانبول توقیف شد

    یک هواپیمای شرکت هواپیمایی کاسپین به‌دلیل بدهی ۳ میلیون یورویی در استانبول توقیف شد