کنگره آمریکا بسته جدید کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین را به تصویب نهایی رساند

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۹

با تصویب نهایی سنا، کنگره آمریکا بسته جدید کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین را به تصویب رساند و آن را برای امضا به جو بایدن ارائه کرد.

سنای آمریکا پنج‌شنبه این طرح را، که بزرگ‌ترین کمک آمریکا به اوکراین به شمار می‌آید، با ۸۶ رای موافق و ۱۱ رای مخالف به تصویب رساند که تمام آرای مخالف متعلق به جمهوری‌خواهان بود.

هفته گذشته، مجلس نمایندگان آمریکا با ۳۶۸ رای موافق و ۵۷ رای مخالف طرح کمک ۴۰ میلیارد دلاری به اوکراین را تصویب کرده بود، اما تصویب آن در سنا به دلیل مخالفت یکی از نمایندگان جمهوری‌خواه با رای‌گیری فوری این طرح با تاخیر همراه شد.

پیش‌تر جو بایدن پیشنهاد کمک ۳۳ میلیارد دلاری به اوکراین را ارائه کرده بود، اما نمایندگان کنگره خواستار افزایش این میزان شده بودند.

جو بایدن در پیامی با تقدیر از حمایت دو حزب کنگره از این طرح گفت: «تصویب این طرح این پیام را به جهان می‌فرستد که مردم آمریکا در کنار مردم شجاع اوکراین برای دفاع از آزادی و دموکراسی ایستاده‌اند.»

چاک شومر، رهبر اکثریت دموکرات در سنا، نیز گفت در حالی که مردم اوکراین برای بقای خود می‌جنگند، کمک ۴۰ میلیارد دلاری آمریکا بخش بزرگی از نیازهای مردم اوکراین را برطرف خواهد کرد.

آندری یرماک، رییس دفتر ولودیمیر زلنسکی، نیز در پیامی با تقدیر از کنگره گفت این طرح به تضمین شکست روسیه کمک خواهد کرد. او افزود: «ما با اعتماد به نفس و به صورت استراتژیک به سمت پیروزی حرکت خواهیم کرد.»

پیش‌تر وزیران خارجه و دفاع آمریکا از کنگره خواسته بودند با توجه به اینکه ایالات‌متحده امکان ارائه این کمک را دارد، این طرح را فورا به تصویب برساند.

در صورتی که بایدن این طرح را به امضای نهایی برساند، مجموع کمک‌های آمریکا به اوکراین از زمان آغاز جنگ به ۵۰ میلیارد دلار خواهد رسید.

طرح کمک جدید شامل شش میلیارد دلار کمک امنیتی از جمله آموزش نظامی، تجهیزات و تسلیحات، ۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار برای جایگزین کردن ذخیره تجهیزات ارسالی به اوکراین و سه میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار برای فعالیت‌های فرماندهی مرکزی اروپا است.

این طرح همچنین ۱۱ میلیارد دلار را به ارسال اقلام و خدمات مورد نیاز به اوکراین به صلاحدید جو بایدن و بدون نیاز به تایید کنگره اختصاص داده است.

این طرح همچنین شامل پنج میلیارد دلار کمک برای مقابله با بحران غذا و ۹ میلیارد دلار کمک اقتصادی به اوکراین می‌شود.

در همین حال، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پنج‌شنبه از صدور مجوز برای ارائه مجموعه دیگری از تسلیحات و تجهیزات نظامی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار به اوکراین خبر داد.

از سوی دیگر، کشورهای عضو گروه هفت نیز متعهد شدند که ۱۸ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار را در قالب حواله و وام به اوکراین ارائه کنند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

۲۴
جهان‌نما
خبرها
گفت‌وگوی ویژه

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.