توافق تهاتر نفت ایران با کالاهای آمریکای لاتین؛ قصد تهران برای نصب سکو در میدان آرش/الدوره

چهارشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۸

جواد اوجی، وزیر نفت ایران، از توافق با برخی کشورهای آمریکای لاتین برای تهاتر نفت با کالاهای اساسی و کشاورزی و همچنین برنامه‌ریزی برای نصب یک سکو از سوی ایران در میدان مشترک گازی با عربستان سعودی و کویت در خلیج فارس خبر داد.

اوجی روز چهارشنبه پس از پایان جلسه هیأت دولت به خبرنگاران گفت که در جریان سفر ۱۰ روزه اخیرش به کشورهای حوزه آمریکای لاتین، درباره «فروش نفت و صدور خدمات فنی و مهندسی برای توسعه میادین نفتی و گازی برخی از این کشورها» توافق‌هایی صورت گرفت.

در هفته‌های اخیر، برای اولین بار بلومبرگ به نقل از منابع آگاه فاش کرد وزیر نفت ایران در یک سفر کم‌سابقه برای بازدید از تأسیسات نفتی ونزوئلا و امضای قراردادهایی در حوزه انرژی به این کشور رفته است.

سفر اوجی به ونزوئلا در حالی انجام شد که هر دو کشور تحت تحریم‌های اقتصادی و نفتی آمریکا قرار دارند.

وزیر نفت ایران بدون ارائه جزییات درباره توافق ایران با کشورهای آمریکای لاتین به ویژه ونزوئلا گفت «اسناد مهمی» در زمینه تهاتر نفت و فرآورده‌های نفتی و پتروشیمی با کالاهای اساسی و کشاورزی امضا شده است.

اوجی گفت: «با ظرفیت‌های خوبی که در این کشورها در زمینه کشاورزی وجود دارد و میانگین بیش از دو هزار میلی لیتر بارش سالانه این کشورها، خیلی از محصولات کشاورزی ما به خصوص غلات را می‌توانند تأمین کنند.»

تأمین غلات و روغن از سوی کشورهای جهان، پس از تهاجم روسیه به اوکراین که هر دو از تولیدکنندگان بزرگ غلات و روغن در جهان هستند، با مشکلاتی مواجه شده است.

همچنین سفر اوجی به ونزوئلا پس از آن صورت گرفت که یک دیدار کم‌سابقه میان نیکولاس مادورو، رییس‌جمهوری ونزوئلا و مقامات عالی‌رتبه آمریکا در کاراکاس در ماه مارس، گمانه‌زنی‌هایی را درباره رفع تحریم‌های ونزوئلا از سوی آمریکا برای عرضه بیشتر نفت در بازار ایجاد کرد.

نصب سکوی ایران در میدان مشترک گازی آرش/الدوره

وزیر نفت ایران همچنین درباره اختلافات این کشور با کویت و عربستان سعودی در زمینه یک میدان گازی مشترک به نام آرش/الدوره در خلیج فارس گفت: «برنامه مطالعاتمان روی میدان آرش تقریباً تکمیل شده و با برنامه‌ریزی شرکت ملی نفت، به زودی نصب سکو در آنجا انجام خواهد شد.»

اوجی توضیحات بیشتری درباره روند حل اختلاف میان سه کشور در این زمینه ارائه نکرد اما گفت: «در این خصوص وزارت امور خارجه در حال صحبت و حل و فصل موضوع است.»

عربستان سعودی و کویت تاکنون چندین بار از ایران خواسته‌اند برای تعیین محدوده شرقی این میدان گازی مذاکره کند.

ایران از دهه ۶۰ میلادی با کویت و عربستان سعودی درباره این میدان گازی اختلاف دارد. با این حال، عربستان سعودی و کویت اخیرا همکاری‌هایی را برای بهره‌برداری از این میدان آغاز کردند.

شرکت نفت کویت دوم فروردین در بیانیه‌ای اعلام کرد با عربستان سعودی یادداشت تفاهمی برای توسعه این میدان گازی امضا کرده است.

چهار روز بعد، سعید خطیب‌زاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران، این توافق را «غیرقانونی» و «مغایر با رویه‌های جاری و مذاکرات انجام شده قبلی» خواند.

این مقام جمهوری اسلامی تأکید کرد هر گونه اقدام در بهره‌برداری و توسعه میدان گازی آرش/الدره باید با هماهنگی و همکاری هر سه کشور انجام شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
خبر ورزشی
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.