برگزاری انتخابات پارلمانی لبنان؛ اولین رای‌گیری پس از بحران اقتصادی این کشور

یکشنبه ۱۴۰۱/۰۲/۲۵

میلیون‌ها لبنانی‌ برای شرکت در اولین انتخابات پارلمانی لبنان پس از فروپاشی اقتصادی این کشور به پای صندوق‌های اخذ رای فراخوانده شدند. این انتخابات در غیاب سعد حریری، رهبر سیاسی پرنفوذ سنی‌مذهبان لبنان برگزار می‌شود.

انتخابات پارلمانی لبنان صبح روز یکشنبه ۲۵ اردیبهشت آغاز شد و رای‌گیری در این کشور تا ساعت ۱۹ به وقت محلی ادامه دارد.

حدود ۳.۹ میلیون لبنانی بالای ۲۱ سال در داخل خاک لبنان واجد شرایط رای‌دهی در این انتخابات هستند. هفته گذشته لبنانی‌های خارج از کشور در این انتخابات شرکت کردند.

قرار است با این انتخابات، تکلیف ۱۲۸ نماینده پارلمان لبنان مشخص شود.

خبرگزاری فرانسه نوشت دو ساعت پس از آغاز رای‌گیری، حضور مردم در اکثر شعبه‌های اخذ کم بود، با این حال پیش‌بینی می‌شود تعداد بیشتری از نامزدهای مستقل در این انتخابات نسبت به انتخابات پیشین پیروز شوند.

خبرگزاری رویترز نیز نوشت این انتخابات که اولین انتخابات از سال ۲۰۱۸ است، به عنوان آزمونی در نظر گرفته می‌شود تا سنجیده شود آیا گروه شبه‌نظامی حزب‌الله و متحدانش که از سوی جمهوری اسلامی حمایت می‌شوند می‌توانند اکثریت پارلمانی خود را حفظ کنند یا نه.

به گزارش این خبرگزاری، با این که احتمال تغییرات اساسی در لبنان ضعیف به نظر می‌رسد، اما بسیاری می‌گویند امیدوارند ضربه‌ای به سیاستمداران حاکم که آنان را مقصر بحران کنونی لبنان می‌دانند، وارد کنند.

اعتراضات مردمی به وضعیت ناگوار اقتصادی در لبنان در سال ۲۰۱۹ آغاز شد و انفجار بزرگ بندر بیروت در سال ۲۰۲۰ نیز که دویست کشته و هزاران زخمی و آواره برجای گذاشت، به نارضایتی‌های عمومی دامن زد.

علاوه بر مسئولیت سیاستمداران حاکم در بحران اقتصادی، حزب‌الله لبنان اصلی‌ترین متهم انفجار بندر بیروت است.

رویترز به نقل از تحلیلگران نوشت خشم عمومی در لبنان می‌تواند به نامزدهای اصلاح‌طلب کمک کند تا برخی کرسی‌ها را از آن خود کنند، اما با توجه به نظام سیاسی فرقه‌ای در لبنان، انتظارات زیادی برای یک تغییر بزرگ در موازنه قدرت در این کشور وجود ندارد.

انتخابات پارلمانی لبنان در حالی برگزار می‌شود که بانک جهانی بحران کنونی این کشور را بدترین بحران اقتصادی لبنان از سال ۱۸۵۰ توصیف کرده است.

سقوط ارزش پول ملی و فروپاشی خدمات عمومی بسیاری از لبنانی را مجبور به ترک کشورشان کرده است. همچنین اکنون سه چهارم مردم لبنان زیر خط فقر هستند.

پیش از برگزاری انتخابات، سازمان‌های نظارتی هشدار داده بودند که برخی نامزدها با بسته‌های غذایی و کوپن‌های سوخت به خانواده‌های فقیر، اقدام به خرید رای کرده بودند.

امسال همچنین دوره ریاست جمهوری میشل عون در ماه اکتبر به پایان می‌رسد و قرار است جانشین او انتخاب شود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.