بنابر اعلام اداره حفاظت محیط زیست خوزستان، میزان غلظت گرد و غبار با اندازه ده میکرون در آبادان سه هزار و ۷۴۶، سوسنگرد یک هزار و ۱۶۷، شادگان یک هزار و ۸۱۹، شوش یک هزار و ۳۲۰، امیدیه ۱۵۴، اندیمشک ۱۶۱، اهواز ۴۸۶، ایذه ۱۶۳، بندر امام ۳۲۷، بهبهان ۲۱۵، حمیدیه ۷۲۸، دزفول ۲۰۳، رامشیر ۱۶۶ و شوشتر ۱۷۱ میکروگرم بر مترمکعب رسیده است.
این در حالی است که عبور شاخص کیفیت هوا از ۱۵۰ میکروگرم در متر مکعب به معنای شرایط ناسالم برای همه افراد، بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و بیش از ۳۰۰ میکروگرم بر مترمکعب به معنای خطرناک است.
در همین حال حبیب حی بر، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی اهواز، از مراجعه دستکم ۵۷۰ نفر به دلیل مشکلات تنفسی ناشی از آلودگی هوا به مراکز درمانی خوزستان خبر داد.
معاون دانشگاه علوم پزشکی اهواز افزود که ۵۵۱ نفر از افراد مراجعه کننده به صورت سرپایی خدمات درمانی دریافت کردند و ۲۵ نفر در بیمارستانها بستری شدند.
به گفته معاون دانشگاه علوم پزشکی اهواز در پی آلودگی هوا روز سهشنبه نیز ۸۲۱ نفر با علائم تنفسی به مراکز درمانی خوزستان مراجعه کرده بودند.
از سوی دیگر مدیریت بحران استانداری خوزستان در اطلاعیهای دلیل وقوع پدیده ریزگردها در این استان را امواج متوالی گرد و خاک ورودی از عراق عنوان کرد و افزود که پدیده ریزگردها در استان خوزستان تا آخر وقت جمعه ۱۶ اردیبهشت ماه ادامه خواهد داشت.
استانهای کرمانشاه، زنجان و لرستان نیز در شبانه روز گذشته با پدیده ریزگردها مواجه بودند. به گفته علی سالاروند مدیرکل حفاظت محیط زیست لرستان، میزان آلودگی هوای در بیشتر شهرهای این استان طی شبانه روز گذشته سه برابر حد مجاز رسیده است.
در استان کرمانشاه نیز مدیرکل مدیریت بحران استانداری از آلودگی شدید هوای تعدادی از شهرهای استان کرمانشاه خبر داد و گفت: هوای اکثر شهرستانهای مرزی استان از نظر نفوذ گرد و غبار به حالت بحران و اضطرار رسیدهاند.
غلامرضا شهبازی مدیرکل مدیریت بحران استانداری کرمانشاه افزود: هوای شهرهای قصرشیرین و سرپل ذهاب در حالت بحرانی و هوای شهرستانهای گیلانغرب، پاوه، ثلاث باباجانی، جوانرود، دالاهو، اسلام آبادغرب و شهر کرمانشاه نیز در حالت اضطرار و ناسالم قرار دارد.