سفارت روسیه در تهران روز یکشنبه اعلام کرد: «اطلاعاتی که در برخی رسانهها مبنی بر ارسال تسلیحات ایرانی به روسیه منتشر شده جعلی است و با واقعیت همخوانی ندارد.»
روزنامه بریتانیایی گاردین روز ۲۳ فروردین به نقل از منابع آگاه گزارش داده بود که روسیه از برخی شبهنظامیان عراقی وابسته به ایران و همچنین سرویسهای اطلاعاتی منطقه تجهیزات نظامی از جمله سیستمهای پرتاب موشک با طراحی برزیلی دریافت کرده است.
بر اساس این گزارش، جمهوری اسلامی حتی یک سامانه اس-۳۰۰ را نیز به روسیه بازگردانده است. یکی از فرماندهان حشدالشعبی به گاردین گفته بود که موشکهای ضدتانک از عراق به ایران و سپس از طریق دریا به روسیه منتقل شد.
به نوشته گاردین، در این مدت دو کشتی با پرچم روسیه و یک کشتی با پرچم ایران تجهیزات نظامی را از بندر انزلی به بندر روسی آستراخان منتقل کردهاند.
یک روز پس از این گزارش، دمیترو کولبا وزیر خارجه اوکراین، در توییتر نوشت که حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران، در تماس تلفنی با او، انتقال تجهیزات نظامی به روسیه با کمک ایران را رد کرده است.
در هفتههای گذشته نیز رسانههای محلی و بینالمللی گزارشهای متعددی درباره حضور جنگجویان سوری و نیروهای حزبالله لبنان در جنگ اوکراین منتشر کردهاند.
از جمله تلویزیون الحدث روز جمعه پنجم فروردین در یک گزارش اختصاصی خبر داده بود که حزبالله لبنان با گروه مزدور و شبهنظامی روسی «واگنر» برای اعزام ۸۰۰ جنگجو به اوکراین توافق کرده است.
پیش از آن نیز والاستریت ژورنال و آسوشیتدپرس گزارش داده بودند که روسیه با هدف گسترش جنگ به عمق شهرهای اوکراین، در حال اجیر کردن نیروهای سوری با تجربه جنگ شهری است.
با این حال حسن نصرالله، دبیرکل حزبالله لبنان، ۲۸ اسفند گزارشها در این باره را تکذیب کرده و مدعی شد: «هیچ عضوی از این حزب، نه به عنوان جنگجو و نه کارشناس، در جنگ اوکراین حضور ندارد.»