ادامه واکنش‌ها به سرکوب زنان در مقابل ورزشگاه مشهد؛ شرم‌آور بود، چه فرقی با طالبان داشت؟

پنجشنبه ۱۴۰۱/۰۱/۱۱

در ادامه اعتراض‌های گسترده به سرکوب زنان در مقابل ورزشگاه مشهد، شماری از ورزشکاران، هنرمندان و کاربران رسانه‌های اجتماعی این رویداد را شرم‌آور خوانده یا گفته‌اند تا زمان برداشته شدن محدودیت علیه زنان، آنها نیز به ورزشگاه‌ها نمی‌روند.

مجتبی جباری و امیرحسین صادقی، دو ملی‌پوش سابق فوتبال ایران، از جمله ورزشکارانی بودند که گفتند در اعتراض، به ورزشگاه‌ها نخواهند رفت.

جباری در حساب خود در اینستاگرام نوشت: «هرچند دیر، ولی تا زمانی که خانم‌ها اجازه حضور آزادانه در ورزشگاه‌ها را نداشته باشند برای تماشای فوتبال به استادیوم نخواهم رفت.»

صادقی نیز نوشت: تا موقعی که ورود خواهران و مادران من به استادیوم آزاد نباشد، دیگر به استادیوم‌ها پا نمی‌گذارم.

جواد نکونام، ملی‌پوس سابق و سرمربی فعلی تیم فولاد خوزستان،‌ از زنان علاقه‌مند به فوتبال عذرخواهی کرد و نوشت: فوتبالی که ما می‌خواهیم «اسپری فلفل تو چشم هوادارش نمی‌پاشه، براش فرش قرمز پهن می‌کنه».

بهتاش فریبا، ملی‌پوش سابق، و همچنین برخی دیگر از بازیکنان فعلی و سابق فوتبال ایران نیز از ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه‌ها انتقاد کرد.

وریا غفوری، کاپیتان استقلال، اتفاقات ورزشگاه مشهد را « شرم‌آور» خواند و افزود: «به عنوان یک فوتبالیست واقعا شرمنده می‌شوم که در دورانی بازی می‌کنم که مادران و خواهران حق ورود به ورزشگاه ندارند.»

کیهان ملکی، بازیگر سینما و تلویزیون، نیز در ویدیویی خطاب به مقام‌های جمهوری اسلامی گفت: «فرق شما با طالبان چیست؟»

هواداران تیم فوتبال ‫سپاهان نیز با سر دادن شعار در تمرین این تیم، از حق ورود زنان به ورزشگاه حمایت کردند.

دیده‌بان حقوق بشر نیز در بیانیه‌ای نوشت که فیفا باید از مقام‌های ایران بخواهد سریعا ممنوعیت ورود زنان به ورزشگاه را لغو کنند.

این نهاد حقوق بشری همچنین خواستار آن شد که فیفا با پیروی از دستورالعمل‌های جهانی در مورد رفع تبعیض، مجازات‌هایی را برای عدم پایبندی ایران به این اصول در نظر بگیرد.

کاربران رسانه‌های اجتماعی نیز به صورت بسیار گسترده‌ای به حمله با اسپری فلفل به زنان بلیت در دست در مقابل ورزشگاه مشهد اعتراض کرده و آن را ادامه سرکوب حقوق زنان در تاریخ جمهوری اسلامی دانسته‌اند.

مسببان خودشان مدعی شده‌اند

با وجود اعتراض‌های گسترده، مقام‌های جمهوری اسلامی رویداد مشهد را «حاشیه‌ای» و حداکثر بی‌نظمی و ناهماهنگی اداری دانسته و به روال سابق گفته‌اند پیگیری خواهد شد.

احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی، نیز برخورد ماموران با زنان در برابر ورزشگاه مشهد را بخشی از «وظایف ذاتی» این نیرو خواند اما مدعی شد: معلوم نیست گاز فلفل را چه کسی زده است.

محسن معتمد کیا، مشاور وزیر ورزش، بدون اشاره به جزییات در توییتی نوشت که مسببان وضع موجود در فوتبال، به جای عذرخواهی و پاسخگویی، مدعی شده‌اند و خودشان را «قربانی» جا زده‌اند و ابایی هم برای گرا دادن به فیفا و ای‌اف‌سی ندارند.

فیفا در پاسخ به ایران اینترنشنال گفته که گزارش‌های نگران کننده درباره عدم ورود زنان به ورزشگاه در مشهد را دریافت کرده و منتظر توضیح فدراسیون فوتبال ایران است.

صفی‌الله فغانپور، سرپرست دپارتمان حقوقی فدراسیون فوتبال، با تایید دریافت نامه فیفا گفت در این نامه «موضوع خاصی وجود ندارد و درباره بازی ایران و لبنان توضیحات خواسته است».

او گفت ضرب الاجلی برای ارائه توضیحات مطرح نشده و «فیفا فقط گزارش خواسته است».

با وجود گزارش‌ها درباره فروش آنلاین بلیت به حدود دو هزار تماشاگر زن، فدراسیون فوتبال ایران از اساس منکر فروش بلیت به زنان شده و گفته است از زنان دعوت نکردیم.

جلوگیری از ورود زنان به ورزشگاه مشهد و زدن گاز فلفل به آنها در برخی رسانه‌های بین‌المللی نیز بازتاب داشته و از جمله روزنامه بریتانیایی دیلی‌میل گزارشی همراه با ویدیو و تصاویر متعدد از این رویداد منتشر کرد.

مسیح علینژاد، روزنامه‌نگار و فعال حقوق زنان، به دیلی‌میل گفت: «این خیانت فیفا است که رژیم آپارتایدی را تحریم نمی‌کند اما اگر زنان غربی ممنوع از ورود به استادیوم بودند بی‌شک فیفا بی‌تفاوت نمی‌ماند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبرها
جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.