• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

افزایش انتقادها از توافقات پنهانی و محرمانه؛ مستعمره چین و روسیه شده‌ایم

۲ بهمن ۱۴۰۰، ۱۱:۳۳ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۰۸:۰۹ (‎+۰ گرینویچ)

در ادامه واکنش‌ها به سفر ابراهیم رئیسی به مسکو، شماری از فعالان سیاسی در ایران از پنهانی و محرمانه بودن توافق‌ها با روسیه و چین و از اینکه «مستعمره چین و روسیه شده‌ایم» انتقاد کردند؛ روزنامه کیهان مخالفان این توافق‌ها را وابسته به آمریکا خواند.

در تازه‌ترین موارد، یک فعال سیاسی هشدار داد مفاد توافق‌ها منتشر شود تا مردم بدانند هدف از آنها چه بوده، مدیر مسئول یک روزنامه گفت روسیه و چین اقتصاد ایران را نابود کرده‌اند، و محمود احمدی‌نژاد هم گفت معنای قرارداد پنهانی یعنی اینکه به ضرر ملت است.

حسین موسوی تبریزی، دبیرکل مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم، در مصاحبه‌ای که روز شنبه دوم بهمن در روزنامه «آرمان ملی» منتشر شد، از پنهانی بودن مفاد توافقات با چین و روسیه انتقاد کرد و گفت: روسیه قابل اعتماد نیست و جمهوری اسلامی به دلیل انزوای بین‌المللی ناچار به بستن قراردادهای بلندمدت با این دو کشور شده است.

او گفت: «به دلیل اینکه با برخی از کشورها دشمنی می‌کنیم ناچار به مذاکره و معامله با این کشورها شده‌ایم و اگر این رویکرد از بین برود نیاز به بستن چنین قراردادهایی وجود نخواهد داشت.»

محمود احمدی‌نژاد، رییس جمهور سابق ایران، نیز در مصاحبه با تلویزیون اینترنتی «گرچک حیات» ترکیه گفته است اگر قراردادهای چین و روسیه «به رای مردم گذاشته نشوند هیچ اعتباری ندارند.»

او در این مصاحبه که ویدیوی آن به تازگی منتشر شده تاکید کرد: اگر این قراردادها به صورت پنهانی بسته شود «معنایش این است که به ضرر ملت است.»

محمد زارع فومنی، مدیرمسئول روزنامه صدای اصلاحات، نیز در همایش خانه احزاب در روز پنجشنبه گفت: مستعمره چین و روسیه شدیم.

با این حال روزنامه کیهان، زیر نظر نماینده خامنه‌ای، مخالفان توسعه روابط با چین و روسیه را افرادی خواند که آمریکا به آنها برای تحقق رویای «حکومتی سکولار و سازگار با غرب» در ایران دل بسته است.

در روزهای اخیر سفر ابراهیم رئیسی به مسکو و سفر وزیر خارجه او به چین و نیز انتشار اظهار نظرهایی مبهم درباره توافقات با این دو کشور خبرساز شد.

در جریان سفر رئیسی به مسکو، برخی مقام‌های جمهوری اسلامی از توافقات مهم در این سفر سخن گفتند؛ با این حال هیچ خبری از امضای قرارداد بین مقام‌های دو کشور منتشر نشد.

هفته گذشته نیز در جریان سفر حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، به چین مقام‌های دو کشور از آغاز اجرایی شدن توافق ۲۵ ساله خبر دادند.

«برنامه ۲۵ ساله همکاری‌های مشترک ایران و چین» فروردین امسال به امضای وزیران خارجه ایران و چین رسید اما مفاد آن همچنان محرمانه باقی مانده و مقام‌های جمهوری اسلامی دلایل ضد و نقیضی برای عدم انتشار آن بیان کرده‌اند.

از جمله علی ربیعی، سخنگوی دولت حسن روحانی، دهم فروردین امسال گفت: «ما هیچ مشکلی برای انتشار این سند نداریم» اما نظر چینی‌ها متفاوت است.

اما یعقوب رضازاده، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، روز جمعه به پایگاه خبری انتخاب گفت: علت محرمانه بودن توافق ایران و چین «این است که نمی‌خواهیم کشورهای اروپایی و آمریکایی از مفاد این قرارداد اطلاع داشته باشند و بخواهند سنگ‌اندازی کنند.»

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
۱
اختصاصی

هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

۲
تحلیل

حرکت روی لبه تیغ؛ تلاش پکن برای ایستادن در میانه جنگ

۳

تشدید شکاف میان آمریکا و بریتانیا در قبال ایران؛ ترامپ استارمر را به «حفاری نفتی» فراخواند

۴
تحلیل

چرا درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری عوارض تنگه هرمز یک افسانه است

۵

آمریکا شبکه‌های مرتبط با پسر علی شمخانی و حزب‌الله لبنان را تحریم کرد

Banner

انتخاب سردبیر

  • اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

    اعزام هزاران نیروی آمریکایی دیگر به منطقه برای تشدید فشار بر تهران

  • وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است
    تحلیل

    وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی تندروتر شده است

  • فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

    فایننشال تایمز: تهران از ماهواره چینی برای هدف‌گیری پایگاه‌های آمریکا استفاده کرد

  • سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»
    روایت شما

    سایه سنگین جنگ بر نیمکت‌های خالی؛ بحران آموزش در عصر «اینترنت طبقاتی»

  • هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند
    اختصاصی

    هیات مذاکره‌کننده‌ پس از بروز اختلاف، با دستور ذوالقدر به تهران بازگشتند

  • پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

    پشت پرده مذاکرات اسلام‌آباد و تلاش‌ها برای از سرگیری گفت‌وگوها

•
•
•

مطالب بیشتر

محمد فاضلی و آرش اباذری، دو استاد دانشگاه، اخراج شدند؛ وزارت علوم: هنوز نامه‌ای نگرفته‌ایم

۲ بهمن ۱۴۰۰، ۰۹:۱۶ (‎+۰ گرینویچ)

بنابر گزارش‌ها، محمد فاضلی استاد جامعه‌شناسی دانشگاه بهشتی، و آرش اباذری استاد گروه فلسفه علم دانشگاه صنعتی شریف، از این دو دانشگاه اخراج شده‌اند؛ با این حال یک مقام وزارت علوم از اخراج فاضلی ابراز بی‌اطلاعی کرده است.

خبر اخراج این دو استاد دانشگاه در دو روز گذشته منتشر شده است.

بنابر گزارش‌ها، «دانشگاه شهید بهشتی» حکمی مبنی بر عدم نیاز به محمد فاضلی، استاد جامعه‌شناسی در دانشکده ادبیات و علوم انسانی این دانشگاه صادر کرده که این حکم به معنای اخراج او است.

حساب کاربری روزنامه «شریف» در توییتر نیز که اخبار دانشگاه صنعتی شریف را منتشر می‌کند، به نقل ابراهیم آزادگان، رییس گروه فلسفه علم این دانشگاه، نوشت وزارت علوم صلاحیت فاضلی را تایید نکرده است.

با این حال محمد خلج امیرحسینی، رییس مرکز جذب وزارت علوم، به ایسنا گفت هنوز نامه‌ای مبنی بر اخراج فاضلی به این مرکز ارسال نشده است.

او با تاکید بر اینکه دانشگاه‌ها درباره تمدید یا عدم تمدید قرارداد اعضای هیئت علمی استقلال دارند گفت نتیجه نهایی باید به مرکز جذب ارسال شود.

برخی از فعالان سیاسی اخراج محمد فاضلی و آرش اباذری را یادآور بازنشسته کردن اجباری یا اخراج اساتید در دولت محمود احمدی‌نژاد دانسته‌اند.

در همین حال محمود صادقی، نماینده پیشین مجلس، بخشنامه جدید شورای عالی انقلاب فرهنگی را منتشر کرده که بر اساس آن، مسئولیت بررسی «صلاحیت‌های علمی و عمومی» اساتید دانشگاه‌ها به هیات‌های اجرایی جذب هیات علمی سپرده شده است.

همچنین بر اساس این بخشنامه، تبدیل وضعیت قرارداد اعضای هیات‌های علمی نیز جزو اختیارات هیات‌های اجرایی است و در صورت عدم تایید صلاحیت علمی و عمومی متقاضی تبدیل وضعیت، «متقاضی مزبور حق ادامه خدمت نخواهد داشت».

عبدالناصر همتی، رییس سابق بانک مرکزی و نامزد انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، اخراج محمد فاضلی را تاسف‌بار خواند و در توییتی اظهار امیدواری کرد که ابراهیم رئیسی «و همسرشان به عنوان عضو کمیته جذب این دانشگاه» جلوی این گونه اقدامات بایستند.

ادامه انتقادها از مافیای خودروسازان؛ نماینده مجلس: ۱۲ سال است گزارش کیفیت خودرو ارائه نشده

۲ بهمن ۱۴۰۰، ۰۸:۴۵ (‎+۰ گرینویچ)

در ادامه انتقادها از خودروسازان، رییس سابق پلیس راهور گفت مافیای خودروسازان همه را غرق کرده است؛ همچنین به گفته یک نماینده مجلس، بیش از ۱۲ سال است که گزارش ارزیابی کیفیت خودروی ایرانی به مجلس ارائه نشده است.

روح‌الله عباسپور، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس، روز شنبه به ایسنا گفت بر اساس قانون مصوب سال ۸۶ باید هر شش ماه گزارشی درباره افزایش کیفیت خودروهای داخلی به مجلس ارائه شود اما «سه دوره است که نماینده مجلس و عضو کمیسیون صنایع هستم و تاکنون گزارشی از کیفیت خودروی ایرانی به دست ما نرسیده است.»

او همچنین با اشاره به اینکه «قیمت خودرو نسبت به چیزی که تحویل می‌دهند بالا است»، دخالت وزارت صمت در موضوع قیمت خودرو را خلاف قانون خواند.

موضوع عدم کیفیت خودروهای داخلی در روزهای اخیر و پس از تصادف ۵۹ خودرو در جاده بهبهان-رامهرمز مطرح شده است.

کمال هادیانفر، رییس پلیس راهور، با اشاره به اینکه در این تصادف ایربگ هیچ خودرویی باز نشد گفته بود: «چرا ارابه مرگ تولید می‌کنیم؟»

از سوی دیگر هادی هاشمی، رییس سابق پلیس راهور تهران بزرگ، در مصاحبه با همشهری آنلاین، از وجود مافیا در شرکت‌های خودروسازی سخن گفته است.

او با اشاره به اینکه یک نماینده مجلس که اشکالات خودروها را در صحن علنی مطرح کرده بود در دور بعد رد صلاحیت شد گفت: «این مافیا همه را در خودش غرق کرده است و به اعتقاد من امیدی به خودروسازی در کشور ما نیست.»

در ۲۰ سال گذشته نیز تعدادی از نمایندگان مجلس از وجود «مافیای» خودرو در ایران سخن گفته‌اند.

ان‌بی‌سی:ریچارد نفیو به دلیل اختلاف با رابرت مالی درباره روند مذاکرات وین از تیم آمریکارفت

۲ بهمن ۱۴۰۰، ۰۷:۴۳ (‎+۰ گرینویچ)

شبکه خبری ان‌بی‌سی گزارش داده است ریچارد نفیو، یکی از اعضای تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا در وین، به دلیل اختلاف نظر با رابرت مالی درباره روند مذاکرات، از این تیم جدا شده و سمتی متفاوت در وزارت خارجه آمریکا خواهد یافت.

ان‌بی‌سی در گزارش خود که روز شنبه دوم بهمن منتشر شد، با اشاره به اینکه تیم مذاکره‌کننده آمریکا در وین اخیرا دستخوش تغییری عمده شد، از قول دو منبع آگاه گزارش داد که ریچارد نفیو به دلیل اختلاف نظر با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، این تیم را ترک کرده و نقشی متفاوت در وزارت خارجه آمریکا بر عهده خواهد گرفت.

وزارت خارجه آمریکا هنوز واکنشی به این گزارش نشان نداده اما به گزارش ان‌بی‌سی، یک مقام این وزارتخانه فقط اعلام کرد: «ریچارد نفیو در مدت نزدیک به یک سالی که در این تیم بود مشارکتی مهم داشت. او با وزارت خارجه باقی می‌ماند.»

ان‌بی‌سی به جزییات یا دلیل اصلی اختلاف بین نفیو و مالی «درباره روند مذاکرات» اشاره نکرده است.

ریچارد نفیو اسفند سال گذشته به عنوان معاون نماینده ویژه آمریکا در امور ایران منصوب شد.

او در مذاکرات پیشین هسته‌ای در دولت اوباما نیز عضو تیم آمریکا بود و شماری از مقام‌ها و رسانه‌های جمهوری اسلامی از او به عنوان «معمار تحریم‌های ایران در دوره اوباما» یاد می‌کنند.

نفیو پژوهشگر ارشد در دانشگاه کلمبیا و تحلیلگر ارشد موسسه بروکینگز است و کتاب او نیز با عنوان «هنر تحریم‌ها؛ نگاهی از درون میدان» به فارسی ترجمه شده است.

در ماه‌های اخیر شماری از اعضای کنگره آمریکا به دولت بایدن هشدار داده‌اند در صورت دسترسی به توافقی ناقص با جمهوری اسلامی و لغو تحریم‌ها، منابع مالی انبوهی برای بی‌ثبات سازی منطقه در اختیار رژیم ایران قرار خواهد گرفت.

مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا در دولت ترامپ، نیز چندی پیش گفت دولت بایدن در حال اعطای منابع مالی به «دزد سالاران و دین‌سالاران حاکم بر ایران» است.

در گزارش شبکه خبری ان‌بی‌سی همچنین گفته شده که روسیه، با اطلاع آمریکا، در هفته‌های اخیر به ایران یک توافق موقت را پیشنهاد داده که بر مبنای آن، در ازای اعمال برخی محدودیت‌ها بر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی برخی تحریم‌ها کاهش می‌یابد.

ان‌بی‌سی: روسیه با اطلاع آمریکا به ایران یک توافق موقت هسته‌ای پیشنهاد داده است

۲ بهمن ۱۴۰۰، ۰۲:۲۷ (‎+۰ گرینویچ)

شبکه خبری ان‌بی‌سی به نقل از شش منبع آگاه آمریکایی گزارش داد که روسیه در هفته‌های اخیر با اطلاع ایالات متحده به ایران یک توافق موقت را پیشنهاد داده که بر مبنای آن در ازای اعمال برخی محدودیت‌ها بر برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی، برخی تحریم‌های تهران کاهش می‌یابد.

به گفته منابع آگاه، روسیه به ایران پیشنهاد داده غنی‌سازی ۶۰ درصدی اورانیوم را متوقف کند، ذخایر کنونی اورانیوم غنی شده خود را به روسیه صادر کند و محدودیت‌هایی را در ارتباط با غنی‌سازی ۲۰ درصدی و فعالیت سانتریفیوژهای پیشرفته بپذیرد.

در مقابل، ایران می‌تواند علاوه بر معافیت از برخی از تحریم‌ها، به حدود ۱۰ میلیارد دلار از دارایی‌های مسدود شده خود در کره‌جنوبی، عراق و ژاپن دسترسی یابد.

طبق این گزارش، در حالی که آمریکا از پیشنهاد روسیه به ایران با خبر بوده، مقام‌های دولت بایدن تاکید کرده‌اند که واشینگتن در تلاش‌های روسیه شرکت نداشته و از ارائه جزییات درباره پیشنهاد روسیه خودداری کردند.

این گزارش خاطرنشان کرد که ایران تاکنون پیشنهاد روسیه را، که در حاشیه مذاکرات وین مطرح شده، رد کرده است.

همچنین بنابر گزارش ان‌بی‌سی، تیم مذاکره‌کننده آمریکا در وین اخیرا دستخوش تغییر شده و با بالا گرفتن اختلاف بین رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، و معاونش ریچارد نفیو بر سر «روند مذاکرات»، نفیو این تیم را ترک کرده است.

هیات نمایندگی ایران در سازمان ملل روز جمعه اعلام کرد که جمهوری اسلامی توافق موقت نمی‌خواهد و از ارائه جزییات درباره پیشنهاد روسیه خودداری کرد.

این هیات در بیانیه‌ای خاطرنشان کرد که ایران به دنبال توافقی پایدار و قابل اتکا است که وعده‌های مندرج در برجام را شامل شود و هر توافقی که این معیارها را نداشته باشد در دستور کار تهران نخواهد بود.

از سوی دیگر، دولت روسیه نیز از اظهارنظر درباره این پیشنهاد خودداری کرده است.

یک منبع آگاه به ان‌بی‌سی نیوز گفت که اگر با پیشنهاد روسیه موافقت شود، آمریکا و متحدانش چنین توافق موقتی را به عنوان «گام اول» برای بازگشت کامل به تعهدات توصیف خواهند کرد و نه به عنوان یک توافق جدید یا مجزا.

یک مقام ارشد دولت بایدن نیز گفت که بحث یک توافق موقت چندان جدی نیست.

در همین حال، هر توافق جدیدی علاوه بر برجام ممکن است نیازمند بررسی از سوی کنگره شود.

از سوی دیگر، ان‌بی‌سی نیوز به نقل از دو منبع آگاه گزارش داد که تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای آمریکا در وین اخیرا تغییر کرده و ریچارد نفیو، یکی از اعضای این تیم، به دلیل اختلاف نظر با رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران، به سمتی متفاوت در وزارت خارجه برگشته است.

روز جمعه، آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا، پس از دیدار با همتای روس خود، سرگئی لاوروف، گفت که از روسیه خواسته با استفاده از نفوذش بر ایران، مقام‌های جمهوری اسلامی را از فوریت موضوع احیای برجام آگاه کند.

بلینکن گفت که او در دیدار با لاوروف، درباره ایران گفت‌وگو کرده و هشدار داده که فرصت کوتاهی برای به نتیجه رساندن مذاکرات احیای برجام باقی مانده است.

رویترز: اداره کشتیرانی آمریکا مجوز دو نفتکش را به اتهام انتقال نفت ایران لغو کرد

۲ بهمن ۱۴۰۰، ۰۱:۲۱ (‎+۰ گرینویچ)

رویترز گزارش داد اداره کشتیرانی آمریکا مجوز ایمنی و زیست‌محیطی دو نفتکش را به اتهام اقدام آنها در انتقال نفت ایران لغو کرد.

طبق این گزارش، اتحاد علیه ایران هسته‌ای در ماه دسامبر به این اداره هشدار داده بود که چند نفتکش از جمله، کشتی‌های کارو با پرچم پاناما و السا با پرچم برزیل، به انتقال نفت ایران اقدام کرده‌اند.

بدون مجوز اداره کشتیرانی آمریکا، کشتی‌ها قادر نخواهند بود پوشش بیمه‌ای دریافت کنند.

طبق این گزارش، درپی اقدامات کشورهایی همچون ایران و ونزوئلا در دور زدن تحریم‌های آمریکا، شرکت‌های بزرگ کشتیرانی جهان با سختگیرانه‌تر کردن دستورالعمل‌های خود سعی دارند جلوی نقض احتمالی این تحریم‌ها بگیرند.