زهرایی روز شنبه به ایسنا گفت: «اکنون خوشبختانه ذخیره واکسن خوبی داریم و واکسنسازهای داخلی هم به ظرفیت تولیدی خوبی رسیدند و بعید است نیاز به قرارداد خرید مجدد داشته باشیم.»
تاکید این مقام وزارت بهداشت بر واکسنهای داخلی کرونا در حالی است که به گفته او، تاکنون فقط حدود ۶ میلیون دوز واکسن اسپایکوژن، ۱۳.۵ میلیون دوز واکسن برکت و ۸ میلیون دوز واکسن پاستوکووک از سوی واکسنسازهای داخلی به وزارت بهداشت تحویل داده شده است.
اظهارات زهرایی در حالی است که روز دوشنبه، بهرام دارایی، رییس سازمان غذا و دارو اظهارات پیشین خود مبنی بر ممنوع شدن واردات واکسن کرونا به ایران، را تکذیب کرد و گفت: «بنا بر اعلام ستاد ملی مقابله با کرونا، واردات واکسن کرونا مطلقا ممنوع نیست.»
او پیشتر گفته بود واردات واکسن خارجی کرونا ممنوع شده و قرار شده واکسنسازهای داخلی حداقل ۱۵ میلیون دوز واکسن در ماه به وزارت بهداشت تحویل دهند.
محدودیت برای ورود واکسن کرونا به ایران همزمان با اعمال محدودیت برای ورود دارو به این کشور است.
جمهوری اسلامی از همان آغاز واکسیناسیون کرونا در جهان، به بهانه تولید داخلی، واکسیناسیون کرونا در ایران را به تاخیر انداخت و شرکتهای وابسته به حکومت نیز نتوانستند به تعهدات خود در این زمینه عمل کنند.
همچنین دستور علی خامنهای رهبر جمهوری اسلامی برای ممنوعیت واردات واکسن آمریکایی، بریتانیایی و فرانسوی با اعتراضهای گسترده مواجه شد.
محدودیت واردات واکسنهای کرونا مورد تایید جامعه جهانی، در حالی است که جمهوری اسلامی اغلب واکسنهایی را توزیع کرده که از سوی کشورهای مختلف تایید نشده و مشکلاتی را در زمینه سفر ایرانیان به خارج از کشور ایجاد کرده است.