خواهر زندانی جانباخته در اهواز: ماموران امنیتی جسد برادرم را به شرط سکوت تحویل دادند
خواهر عادل کیانپور زندانی سیاسی جانباخته در اهواز در مصاحبه با ایران اینترنشنال گفت که برادرش هفته گذشته اعلام کرده بود برای رسیدگی به وضعیتاش دست به اعتصاب غذا میزند و یا آزاد یا کشته میشود.
او افزود که برادرش بعد از بد شدن حالش به بهداری زندان مراجعه کرده و خواسته تا به او سرم وصل کنند اما آنها ابتدا گفتند سرم تحریم است و در بهداری سرم ندارند ولی بعدتر سرمی به او زدهاند که باعث حالت تهوع و در نتیجه مرگ او شده است.
خواهر این زندانی سیاسی جانباخته افزود که ماموران امنیتی از خانواده آنها تعهد گرفته بودند که مراسم ترحیم را بدون سر و صدا برگزار کنند وگرنه اجازه تحویل جسد و برگزاری مراسم نخواهند داد.
او افزود در هنگام برگزاری مراسم هم ماموران با لباسهای شخصی در میان جمعیت حضور داشتند.
به گفته او قوهقضاییه اجازه گرفتن وکیل برای برادرش را نداده بود و اصرار داشتند که باید از وکیل تسخیری در پرونده استفاده شود.
به گفته خواهر عادل کیانپور، اتهامهای این زندانی جانباخته، تبلیغ علیه نظام و برهمزدن نظم عمومی و اغتشاش اعلام شده بود.
ذبیحالله خدائیان، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری روز سهشنبه ۱۴ دیماه بدون پذیرش مسئولیت دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در ارتباط با جان باختن عادل کیانپور در زندان اهواز، زندانی سیاسی بودن او و همچنین جان دادنش در پی اعتصاب غذا را رد کرد.
کیانپور پس از بازگشت به کشور بازداشت شد و از حدود ۱۴ ماه قبل در زندان شیبان اهواز بود.
بر اساس گزارش رسانههای حقوق بشری، او که به سه سال حبس تعزیری محکوم شده بود، مهرماه در زندان شیبان به کرونا مبتلا شد.
مرگ زندانیان به دلیل عدم رسیدگی پزشکی در زندانهای ایران امری پیشتر نیز سابقه داشته است.
خردادماه امسال ساسان نیکنفس، زندانی سیاسی محبوس در زندان تهران بزرگ با وجود وضعیت وخیم جسمی، بدون رسیدگی مناسب پزشکی در بهداری زندان نگهداری شده و نهایتا جان خود را از دست داد. چند ماه بعد شاهین ناصری، شاهد شکنجه نوید افکاری در زندان درگذشت.
سال گذشته نیز بهنام محجوبی، درویش گنابادی زندانی در پی مسمومیت دارویی از زندان اوین به بیمارستان منتقل شده و در تاریخ ۳ اسفندماه در بیمارستان لقمان تهران درگذشت.