وزارت دفاع ایران همزمان با انتقاد آمریکا و آلمان، وعده پرتاب ماهوارهبرهای جدید داد

با وجود انتقاد آمریکا و آلمان از پرتاب ماهوارهبر سیمرغ، مهدی فرحی، جانشین وزیر دفاع ایران اعلام کرد که تا پایان سال و به مناسبت «دهه فجر» ماهوارهبرهای دیگری نیز پرتاب خواهند شد.
فرحی گفت که ایران از ماهوارهبر جدید سیمرغ ۶ استفاده می کند که نسبت به انواع قبل فناوری برتری دارد.
همزمان با مذاکرات وین و پس از چهار بار شکست ایران در پرتاب ماهوارهبر در سالهای گذشته، وزارت دفاع ایران روز پنجشنبه نهم دی از «پرتاب موفقیتآمیز» موشک ماهوارهبر سیمرغ خبر داد.
احمد حسینی، سخنگوی فضایی وزارت دفاع، گفت که این ماهوارهبر برای نخستین بار سه محموله تحقیقاتی به صورت همزمان به ارتفاع ۴۷۰ کیلومتری و با سرعت هفت هزار و ۳۵۰ متر بر ثانیه پرتاب کرد.
دقایقی بعد، برخی خبرنگاران در رسانههای اجتماعی نوشتند که در پرتاب این ماهوارهبر، محموله سرعت کافی را برای قرار گرفتن در مدار پیدا نکرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز نوشت که سکوت مقامات ایران درباره وضعیت محمولههای پرتابشده به فضا نشان میدهد که موشک به سرعت لازم برای قرار دادن محموله خود در مدار دست پیدا نکرده است.
سخنگوی فضایی وزارت دفاع نیز گفت که این ماهوارهبر «تثبیت نشده بود» و به همین دلیل سه محموله ارزانقیمت را پرتاب کرده و ماهواره گرانقیمت اصلی را پرتاب نکردهاست.
تیرماه امسال شبکه سیانان از چهارمین شکست پیاپی در پرتاب موشک سیمرغ خبر داد، اما محمدجواد آذری جهرمی، وزیر وقت ارتباطات و فناوری اطلاعات، این خبر را تکذیب کرد.
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه در واکنش به پرتاب ماهوارهبر سیمرغ گفت: «ایالات متحده کماکان از توسعه موشکهای ماهوارهبر در ایران که موجب ایجاد نگرانیهای قابل توجهی درباره گسترش سلاح هستهای میشود، نگران است.»
نشریه هیل هم به نقل از یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا نوشت که ایالات متحده با استفاده از همه ابزارهای منع اشاعه سلاحهای هستهای به جلوگیری از توسعه بیشتر برنامه موشکی ایران ادامه میدهد و از دیگر کشورها نیز میخواهد تا در این زمینه اقدام کنند.
یک دیپلمات آلمانی نیز در این باره گفت که آلمان از جمهوری اسلامی میخواهد از پرتابهای بیشتر موشکهای بالستیک، از جمله موشکهای ماهوارهبر خودداری و به تعهداتش بر اساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل عمل کند.
آمریکا و شماری از کشورها برنامه ماهوارهای ایران را پوششی برای آزمایشهای موشکی خواندهاند. پس از انتشار گزارشها درباره دو پرتاب ناموفق ماهوارهبر توسط ایران، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه وقت، بهمنماه ۹۷ از احتمال خرابکاری آمریکا در پرتاب این ماهوارهها سخن گفت.
پیش از آن روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی نوشته بود که از سالها پیش و از زمان دولت اوباما، آمریکا یک برنامه مخفیانه برای کارشکنی در اهداف موشکی ایران داشته است.