همشهری: درمان کودکان مبتلا به سرطان هفتهای حداقل ۸ میلیون هزینه دارد

همشهریآنلاین گزارش کرد سال ۱۴۰۰ سال نایابی داروهای کودکان مبتلا به سرطان است و این امر موجب شده که حداقل هزینه یک هفته درمان هر کودک دارای سرطان به ۸ میلیون تومان افزایش یابد.
همشهریآنلاین گزارش کرد سال ۱۴۰۰ سال نایابی داروهای کودکان مبتلا به سرطان است و این امر موجب شده که حداقل هزینه یک هفته درمان هر کودک دارای سرطان به ۸ میلیون تومان افزایش یابد.
این رسانه وابسته به شهرداری تهران روز چهارشنبه هشتم دی در گزارشی نوشت داروهای اروپایی برای درمان کودکان مبتلا به سرطان قبلا تحت پوشش بیمه و با قیمت پایین در دسترس بود، اما اکنون این داروها «بهوفور در بازار آزاد پیدا میشود و قیمتشان ۲ میلیون تا ۷۰ میلیون تومان است».
بر اساس این گزارش داروهای ساخت مجارستان و آلمان که دارای کمترین عارضه برای کودکان بیمار است اکنون با داروهای ساخت ترکیه و هند جایگزین شدهاند.
مادر یکی از کودکان سرطانی که داروی ساخت ترکیه را مصرف کرده به همشهریآنلاین گفت چند هفتهای است که عضلات فرزندش «قفل شده و در راه رفتن هم مشکل پیدا کرده است».
او ادامه داد: «همین داروهای کمکیفیت فعلی هم سهمیهبندی میشوند، دکتر شش عدد مینویسد و داروخانه دو عدد به ما میدهد.» به همین دلیل خانوادهها مجبورند که بقیه داروها را از بازار آزاد تهیه کنند.
پرستو توانا، فوقتخصص خون و سرطان کودکان به همشهری آنلاین گفت: «برخلاف تصورها اگر سرطانهای شایع در کودکان به موقع تشخیص داده شود، احتمال درمان بالاست.»
اما این رسانه به نقل از خانوادههای کودکان مبتلا به سرطان نوشت که در شرایط کنونی که قیمت درمان افزایش یافته، ممکن است بسیاری از خانوادهها از درمان فرزندشان صرفنظر کنند.
گرانی شدید و کمبود داروی کودکان دارای سرطان در حالی است که محمد علیزاده، رییس هیاتمدیره انجمن تالاسمی ایران از کمبود شدید داروهای بیماران تالاسمی خبر داد و گفت به غیر از ۳۵۰ هزار ویال داروی تقلبی، هیچ دارویی برای بیماران تالاسمی وارد کشور نشده است.
او افزود از اردیبهشتماه ۱۳۹۷ تاکنون بیش از ۵۰۰ بیمار تالاسمی فوت کردهاند.
همچنین همایون سامهیح نجفآبادی، عضو کمیسیون بهداشت مجلس در گفتوگو با «دیدهبان ایران» با بیان این که واردات دارو با ارز ۴۲۰۰ تومانی در سال آینده متوقف میشود، گفت: «در سال آینده، قیمت دارو به نسبت سال ۱۴۰۰ بسیار گرانتر خواهد بود.»