رسانههای دولتی سوریه در ساعات اولیه انتشار خبر حمله اسرائیل به بندر لاذقیه، اعلام کردند که پدافند سوریه در حال پاسخگویی به این حملات است اما پس از آن از وارد آمدن خسارات گسترده به بخشی از محوطه کانتینری این بندر گزارش دادند.
یک منبع نظامی سوریه به خبرگزاری دولتی این کشور، سانا، گفت که حدود ساعت سه و بیست و یک دقیقه بامداد سهشنبه، ارتش اسرائیل با پرتاب موشک از اعماق دریای مدیترانه در غرب لاذقیه، محوطه کانتینری این بندر را هدف قرار داد.
این منبع نظامی افزود که حمله موشکی اسرائیل منجر به شعلهور شدن آتش در محوطه کانتینری بندر لاذقیه شد و خسارات گستردهای برجاگذاشته است. به نوشته خبرگزاری دولتی سوریه، مقامهای نظامی این کشور گفتند که عملیات اطفای آتشسوزی در بندر لاذقیه همچنان ادامه دارد.
این دومین حمله به بندر لاذقیه در سه هفته گذشته است، حمله اول به محوطه کانتینری بندر لاذقیه در بامداد سهشنبه هفتم دسامبر، ۱۶ آذر ماه، انجام شد. به گفته مقامهای نظامی سوریه در جریان آن حمله نیز تعدادی از کانتینرهای موجود در محوطه بندر لاذقیه هدف حمله موشکی قرار گرفته بودند.
پس از انتشار خبر حمله شانزدهم آذر ماه اسرائیل به اهدافی در بندر لاذقیه، دیدهبان حقوق بشر سوریه اعلام کرد که هدف این حمله یک محموله تسلیحاتی ایرانی ذخیره شده در این بندر بوده است.
تایمز آو اسرائیل نیز پس از حمله شانزدهم آذر ماه به بندر لاذقیه، آن را حملهای کم سابقه خواند و با اشاره به اینکه بسیاری از واردات سوریه از طریق این بندر انجام میشود نوشت که ایران از طریق بندر لاذقیه برای شبهنظامیان تحت حمایت خود در سوریه، از جمله شبهنظامیان حزبالله لبنان، تسلیحات وارد میکند.
به نوشته تایمز آو اسرائیل، با آنکه اسرائیل بهطور مرتب حملاتی را علیه مواضع نیروهای ایران و شبهنظامیان مورد حمایت آن در سوریه انجام میدهد اما به ندرت مواضعی را در لاذقیه هدف قرار داده است چه رسد به داخل ترمینال این بندر که ارتش روسیه در نزدیک آن یک پایگاه عملیاتی دارد.
این روزنامه افزود که اسرائیل به دلیل روابط خاص خود با روسیه معمولا در جریان حملات خود به سوریه از حمله به اهدافی که نیروهای روسی در نزدیکی آن مستقر باشند، خودداری میکند.
تایمز آو اسرائیل افزود که مقامهای اسرائیلی میگویند که همین موضوع سبب شده است تا ایران برای حفاظت از انبارهای تسلیحات و مسیرهای انتقال سلاح خود مناطقی را در سوریه برگزیند که تحت کنترل روسیه قرار دارند.
این روزنامه یادآوری کرد که تا پیش از دو حمله اخیر به بندر لاذقیه، حمله قبلی اسرائیل به شهر لاذقیه، و نه بندر آن، در سال ۲۰۱۸ انجام شد در جریان آن پدافند سوریه هنگام مقابله با حملات اسرائیل، یک هواپیمای جاسوسی روسیه را هدف قرار داده و سرنگون کرد و همین موضوع سبب بروز تنش میان مسکو و اورشلیم شد.
با آنکه مقامهای نظامی و خبرگزاری دولتی سوریه حمله هفتم دسامبر، ۱۶ آذر ماه، و حمله بامداد سهشنبه ۲۸ دسامبر، ۷ دی ماه، به بندر لاذقیه را به اسرائیل منتسب کردند اما مقامهای رسمی اسرائیل به طور رسمی انجام آن را تایید نکردند.
با این حال نفتالی بنت، نخستوزیر اسرائیل، همان سه هفته پیش و به دنبال انتشار خبر حمله اول به بندر لاذقیه، گفت که کشورش لحظهای مبارزه با «نیروهای شرور» در منطقه را متوقف نمیکند.