محمد اسلامی، رییس سازمان انرژی اتمی ایران، در گفتوگو با خبرگزاری روسی اسپوتنیک اعلام کرد که ایران قصد ندارد غنیسازی بالاتر از ۶۰ درصد خلوص انجام دهد.
به نوشته اسپوتنیک، او گفت حتی اگر مذاکرات وین به دستیابی به توافق منجر نشود و آمریکا هم تحریمها را لغو نکند، تهران قصد ندارد میزان غنیسازی را به سطح بالاتر از ۶۰ درصد برساند.
اسلامی همچنین از آمادگی ایران برای تولید سوخت هستهای در داخل کشور خبر داد و گفت درباره استفاده از سوخت هستهای ایرانی در راکتور بوشهر مذاکراتی با «روساتم» انجام شده است.
بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی، پیش از این از توان جمهوری اسلامی برای غنی سازی ۹۰ درصدی سخن گفته بود. این میزان از غنی سازی به معنای حرکت ایران به سمت ساخت بمب اتمی خواهد بود.
ایران روز سهشنبه ۲۴ فروردین از آغاز غنیسازی ۶۰ درصدی خبر داد و بریتانیا، آلمان و فرانسه اعلام کردند که ایران هیچ توجیه غیرنظامی قابل قبولی برای این اقدام ندارد.
قرار است دور هشتم مذاکرات وین از روز دوشنبه از سر گرفته شود؛ در همین حال میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه، روز جمعه در توییتهایی نوشت که مذاکرات هر چه زودتر و ترجیحا در اوایل ماه فوریه باید به نتیجه برسد.
با این حال مجتبی ذوالنور، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، در یک مصاحبه تلویزیونی گفت این دور از مذاکرات وین به توافق منجر نمیشود و همه مباحثات تمام نخواهد شد.
به گفته ذوالنور، دو طرف در عین حال اصرار به سرعت در مذاکرات دارند چرا که فرسایشی شدن مذاکرات به نفع اقتصاد ایران نیست و طرف مقابل نیز به دلیل سرعت برنامه اتمی ایران خواستار توافق است.
روزنامه ایران نیز در گزارشی اعلام کرد که طرف مقابل تلاش دارد از عجله داشتن برای حصول توافق بهعنوان «دستاویزی برای کاهش دستاوردهای ایران» استفاده کند اما دولت ابراهیم رئیسی برخلاف دولت پیشین «هر توافقی بهتر از بیتوافقی» را قبول ندارد.
جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا، روز چهارشنبه گفته بود که آمریکا و دیگر قدرتهای جهانی پشت درهای بسته در مذاکرات وین یک ضربالاجل تعیین کردهاند که زمان آن دور نیست.
چهار مقام اسرائیلی که در جلسههای سالیوان در اسرائیل حضور داشتند هم به وبسایت اکسیوس گفتند مطمئن شدهاند آمریکا آماده است در صورت لزوم موضع سختتری در قبال ایران اتخاذ کند و دیدگاههای اسرائیل را در نظر بگیرد.
در همین حال روز پنجشنبه سپاه پاسداران از شلیک ۱۶ موشک بالستیک در چهارمین روز رزمایش «پیامبر اعظم ۱۷» خبر داد و فرماندهان این نهاد و محمد باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح ایران، برگزاری این رزمایش را پاسخی به تهدیدات مقامات اسراییل ذکر کردند.
وبسایت نور نیوز نزدیک به شورای عالی امنیت ملی نوشت که همزمانی این رزمایش با مذاکرات وین و «تهدیدات مطرح شده از سوی ضلع غربی مذاکرات پیام روشن و قاطعی را به هرگونه تهدید نظامی ایران مخابره کرد».
وزارت خارجه بریتانیا در واکنش به این رزمایش در بیانیهای اعلام کرد اقدامات ایران «تهدیدی برای امنیت منطقهای و بینالمللی است» و خواستار توقف فوری آنها شد.
در مقابل سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت خارجه ایران، بیانیه بریتانیا در محکومیت رزمایش موشکی سپاه پاسداران را «مداخلهجویانه» خواند و گفت: «جمهوری اسلامی برای برنامه دفاعی خود نه از کسی اجازه میگیرد و نه در مورد آن مذاکره میکند.»