نتایج مطالعات جدید در بریتانیا و آفریقای جنوبی: سویه اومیکرون کرونا خفیفتر است

بر اساس مطالعات جدید به نظر میرسد سویه اومیکرون کرونا بیماری خفیفتری نسبت به سویههای قبلی ایجاد میکند.
بر اساس مطالعات جدید به نظر میرسد سویه اومیکرون کرونا بیماری خفیفتری نسبت به سویههای قبلی ایجاد میکند.
بنا بر تحقیق پژوهشگران در دانشگاه ادینبرا در اسکاتلند، احتمال بستری مبتلایان در بیمارستان در اثر ابتلا به سویه اومیکرون کرونا دوسوم کمتر از دیگر سویههاست. بنا بر تخمین محققان، در آفریقای جنوبی نیز شمار موارد بستری در اثر ابتلا به این سویه ۷۰ تا ۸۰ درصد کمتر از باقی سویههاست.
به گزارش وال استرینت ژورنال، نشانههای امیدوارکنندهای که در نتایج این تحقیقات به چشم میخورد حاکی از آن است که ابتلای پیشین به کوویدـ۱۹ و همچنین پادتن حاصله از تزریق واکسن قادر است سپر محکمی در برابر وخامت حال بیمار پیشتر مبتلاشده و یا واکسینه، در صورت ابتلا به سویه اومیکرون، ایجاد کند.
همچنین بر اساس دادهها، شیوع ابتلا به کرونا، اوایل آذرماه و همزمان با شناسایی سویه اومیکرون در بین افراد واکسینه سریعتر از افراد غیرواکسینه بوده است.
تحقیقات اخیر درباره خفیفتر بودن سویه اومیکرون کرونا در حالی است که محدودیتها در بسیاری از نقاط جهان از نو اعمال شده است و حالوهوای تعطیلات کریسمس را در کشورهایی که آن را جشن میگیرند بار دیگر تغییر داده است.
تدروس آدانوم، رییس سازمان بهداشت جهانی، روز دوشنبه، با اشاره به مستندات مبنی بر شیوع سریع سویه اومیکرون، توصیه کرد که مراسم و تجمعات دوران تعطیلات کریسمس لغو شود. او گفت که لغو شدن یک مراسم، بهتر از نابودی یک زندگی است.
آدانوم افزود که لغو مراسم و جشن گرفتن در زمانی دیرتر، بهتر از حالا جشن گرفتن و دیرتر عزاداری کردن است.
رییس سازمان بهداشت جهانی با اشاره به احتمال بالاتر ابتلای افراد واکسینه کامل و یا پیشتر مبتلاشده به کوویدـ۱۹ به کرونا با شیوع اومیکرون، تاکید کرد همه افراد از همهگیری خسته شدهاند، دلشان میخواهد با خانواده و دوستان وقتگذرانی کنند و زندگی به حالت طبیعی بازگردد، اما مردم و رهبران باید برای محافظت از خودشان و دیگران باید تصمیمات دشواری بگیرند و مقصود از آن در برخی موارد لغو و یا به تعویق انداختن مراسم در دوران تعطیلات است.
او با تاکید بر اینکه جهان نمیخواهد یک سال آینده باز در همین نقطه فعلی ایستاده باشد، گفت که پایان همهگیری کوویدـ۱۹ تا یک سال آینده، در گرو پایان نابرابری در توزیع واکسن و اطمینان حاصل کردن از واکسینه شدن ۷۰ درصد جمعیت هر کشور تا نیمه سال ۲۰۲۲ میلادی است.
اوایل آذرماه بود که گزارشهایی از تکاپوی محققان در آفریقای جنوبی برای رصد افزایش نگرانکننده سویه جدید و «بسیار جهشیافته» سارس کوو-۲، ویروس عامل کووید-۱۹، منتشر شد.
این سویه که چندی بعد سازمان بهداشت جهانی ان را اومیکرون نامید، بخش بزرگی از جهشهای یافتهشده در دیگر سویهها، از جمله دلتا را در خود گرد آورده بود و بهدلیل دستکم ۳۶ تغییر در اسید آمینه شاخک پروتئینی آن بسیار شاخص بود.