دیپلماتهای سه کشور اروپایی عضو برجام در بیانیهای مشترک که روز جمعه منتشر شد نوشتند: «امیدواریم ایران در موقعیتی باشد که گفتوگوها را سریع از سربگیرد، به طور سازنده تعامل کند و به این ترتیب گفتوگوها سریعتر به جلو برود.»
این مذاکرهکنندگان با اشاره به اینکه پیشرفتهایی فنی در شبانهروز گذشته به دست آمد تصریح کردند که این پیشرفتها فقط مذاکرات را به دور ششم نزدیک کرد.
دور ششم مذاکرات احیای برجام اواخر خرداد امسال به پایان رسید و با انتخابات ریاست جمهوری در ایران دچار وقفهای طولانی شد. دور هفتم این مذاکرات که نخستین دور در زمان ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی محسوب میشود از هشتم آذر شروع شد.
در بیانیه سه کشور اروپایی عضو برجام همچنین تاکید شده که اروپا به همراه چین و روسیه انتظار داشتند متون دور ششم بهعنوان مبنایی برای مذاکره در دور هفتم استفاده شود.
ساعاتی پیش از صدور این بیانیه انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا و هماهنگکننده مذاکرات وین، اعلام کرده بود که پیشنهادهای جدید تیم ایران نیز به پیشنویس شش دور قبلی مذاکرات افزوده شد و «طرفها توافق کردند که این متن به عنوان پایه مشترک گفتوگوها باشد.»
یک دیپلمات اروپایی نیز به ایراناینترنشنال گفته بود که این اتفاق به معنای پیشرفت در مذاکرات نیست، چرا که متن هنوز جاهای خالی بسیاری دارد و اختلافات همچنان بسیار زیاد است.
دیپلماتهای سه کشور اروپایی عضو برجام همچنین اعلام کردند که تصمیم ایران برای به وقفه انداختن در مذاکرات باعث توقفی ناامیدکننده میشود.
از سوی دیگر علی باقری، رییس هیات مذاکره ایران، گفت که اگر طرف مقابل دیدگاهها و مواضع جمهوری اسلامی ایران را بپذیرد گفتوگوهای دور جدید میتواند آخرین دور مذاکرات باشد.
دیپلماتهای سه کشور اروپایی همچنین اعلام کردند که چند هفته تا از بین رفتن منافع اصلی برجام باقی مانده و دستیابی به به توافق بیش از هر زمان دیگری فوریت دارد.
در همین حال انریکه مورا نیز روز جمعه به خبرنگاران گفت: «برای دستیابی به توافق چندین ماه وقت نداریم» و « فرصتمان احتمالا چند هفته است».