سخنگوی دولت: طرفهای غربی بر حفظ و افزایش تحریمها تاکید دارند

علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در نشست خبری خود گفت که ایران در مذاکرات وین «برای دسترسی به توافق سریع، جدی است» اما «طرفهای غربی بر حفظ و افزایش تحریمها تاکید دارند.»
علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت در نشست خبری خود گفت که ایران در مذاکرات وین «برای دسترسی به توافق سریع، جدی است» اما «طرفهای غربی بر حفظ و افزایش تحریمها تاکید دارند.»
بهادری جهرمی در نشست روز سهشنبه ۲۳ آذر خود تاکید کرد که «همه پیشنهادات تیم مذاکرهکننده جمهوری اسلامی در وین، در چارچوب توافق ششدور قبلی بوده است.»
اظهارنظر سخنگوی دولت ایران در حالی است که دیپلماتهای ارشد کشورهای اروپایی عضو برجام در متنی که دوشنبه ۲۲ آذر در اختیار رسانهها قرار دادند، گفتند که در مذاکرات وین زمان بدون حصول پیشرفتی سریع، رو به پایان است و با توجه به سرعت برنامه هستهای ایران، برجام بهزودی به توافقی توخالی بدل خواهد شد.
دیپلماتهای اروپایی همچنین تیم مذاکرهکننده ایران را عامل تلف کردن با طرح مواضع مغایر با برجام معرفی کردند و گفتند که تاکنون، «مذاکرات واقعی آغاز نشده است و زمان با مواضع مغایر با برجام و یا فراتر از برجام ایران» در حال از دست رفتن است.
علی باقری کنی معاون وزیر خارجه ایران و مذاکرهکننده ارشد در گفتوگوهای وین بعد از انتشار موضع اروپاییها در توییتی، آنها را به مقصرنمایی متهم کرد و نوشت: «بعضی بازیگران به جای دیپلماسی واقعی به عادت مقصرنمایی خود پافشاری میکنند. ما سریعا پیشنهادهایمان را ارائه کردیم و به نحوی سازنده و منعطف تلاش کردیم تا اختلافات کم شود.»
مقامهای غربی به جمهوری اسلامی هشدار دادهاند که مذاکرات کنونی در وین، آخرین فرصت برای بازگشت به برجام است.
شش دور مذاکرات برای احیای برجام در ماههای پایانی دولت روحانی برگزار شد و آخرین دور در حالی که دولت وعده قریب الوقوع بودن توافق را میداد در خرداد ماه بدون رسیدن به نتیجه به پایان رسید.
دولت رئیسی بعد از حدود شش ماه به این مذاکرات بازگشته اما میگویند اصلاحاتی در پیشنویس متن توافق شش دور قبلی ایجاد کردهاند.
قدرتهای غربی طرف مذاکره با ایران میگویند انتظارات جدید ایران راه را برای رسیدن به توافق بسته است.
با توجه به ارزیابی همه طرفها، به نظر میرسد این دور از مذاکرات وین هم بدون رسیدن به توافق به پایان برسد.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در مذاکرات وین که معمولا دیدگاهی خوشبیانه نسبت به نتیجه مذاکرات ارائه میکند روز دوشنبه ۲۲ آذر این مذاکرات را «رو به جلو اما نهچندان سریع» توصیف کرد و گفت: «یکی از موضوعات حساس مطرح شده در مذاکرات وین مربوط به سانتریفیوژهای غنیسازی در سایتهای هستهای ایران است که این تنها یکی از دهها مسالهای است که باید حلوفصل شود»