به گزارش بلومبرگ، محسن بهاروند سفیر جمهوری اسلامی در لندن، بدون ارائه شواهد گفت: ممکن است دوربینهای آژانس بینالمللی انرژی اتمی در سایت کرج هک شده و از آنها در حمله پنج ماه پیش مورد استفاده قرار گرفته بوده باشد.
بنابر این گزارش، بهاروند روز جمعه در نشستی خبری گفت که ایران در حال تحقیق درباره این موضوع است و از آژانس خواسته است تا پایان تحقیقات منتظر بماند.
او در عین حال گفت: «آنجا یک خرابکاری توسط اسرائیل رخ داد و برخی دوربینها آسیب دید… بازرسان قضایی ایران در حال تحقیق هستند که شاید دوربینها برای حمله مورد استفاده قرار گرفته باشد.»
رسانههای ایران دوم تیرماه امسال از حمله به شرکت تکنولوژی سانتریفیوژ ایران (تسا) در کردان کرج خبر دادند و مقامات جمهوری اسلامی سخنان متناقضی درباره حمله به این سایت بیان کردند.
پس از آن نیز در ماههای گذشته جمهوری اسلامی به آژانس اجازه تعویض کارت حافظه دوربینها در این سایت را نداده و این موضوع مورد مناقشه دو طرف بوده است.
در همین حال همزمان با از سرگرفته شدن مذاکرات اتمی در وین، گزارش شد که بهروز کمالوندی، معاون سازمان انرژی اتمی ایران، روز پنجشنبه در این شهر با معاون رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، دیدار و گفتوگو کرده است.
روز جمعه نیز وبسایت نورنیوز، نزدیک به شورای عالی امنیت ملی ایران، بدون اشاره به جزییات نوشت سازمان انرژی اتمی پس از ناتمام ماندن مذاکرات با آژانس «تدابیر جدیدی» برای «پیگیری روندهای ضروری» و خنثی کردن «اقدامات مغرضان» آغاز کرده است.
رافائل گروسی سوم آذرماه در سخنانش در نشست شورای حکام آژانس مذاکرات خود با مقامهای جمهوری اسلامی در تهران را «بینتیجه» توصیف کرده بود.
در همین حال والاستریت ژورنال نیز به نقل از دو دیپلمات گزارش داده بود که در جریان سفر مدیرکل آژانس به تهران، ایران دسترسی بازرسان آژانس به تاسیسات کرج را منوط به کنار گذاشته شدن بخشهایی از تحقیق آژانس درباره کشف مواد هستهای اعلامنشده کرده اما گروسی این شرط را نپذیرفت.
این روزنامه ۲۵ آبان نیز به نقل از دیپلماتهای مطلع گزارش داده بود که ایران در تاسیسات شرکت تکنولوژی سانتریفیوژ ایران (تسا) در کرج تولید تجهیزات سانتریفیوژهای پیشرفته را از سر گرفته است.
خبر حمله به سایت تسا در کردان کرج دوم تیرماه منتشر شد و مقامات جمهوری اسلامی سخنان متناقضی درباره نحوه حمله به این سایت بیان کردند.
نشریه «جوییش کرانیکل» چاپ لندن روز ۱۱ آذر نوشته بود که موادی با پهپادها به سایت «تسا» منتقل شده بود و از طریق آنها انفجار در این سایت رخ داد.