نوری روز سهشنبه دوم آذر در چهل و دومین جلسه دادگاه خود در استکهلم برای اولین بار دفاعیات خود در این پرونده را قرائت کرد.
او که عنوان دفاعیات خود را «نگاهی دیگر» نامیده بود، گفت: «من اینجا سختترین کار دنیا را باید انجام بدهم، اینجا در طی چهار روز باید به ٣٣ سال تهمت و دروغ علیه ایران جواب بدهم.»
نوری که به «حمید عباسی» معروف بود خود را «نمایندە ملت ایران» دانست و گفت باید «به این همه دروغ و تهمت نسبت به ایران» پاسخ بدهد.
این متهم که معاون دادیار سابق زندان گوهردشت بوده، مدعی شد در سالهای ۱۳۶۱ تا ۱۳۷۲ در زندان اوین بوده است.
نوری همچنین این ادعا را مطرح کرد که «دادستان بیست و سه نفر را از این پروندە گذاشتە کنار که همه آنها بە نفع من حرف زدند.»
برخی از اعضای خانواده نوری نیز در جلسه ارائه دفاعیات او در دادگاه حاضر شدهاند.
ارائه دفاعیات این مقام پیشین دستگاه قضایی جمهوری چند روز پس از پایان انتقال موقت دادگاه به آلبانی صورت گرفته است.
انتقال موقت دادگاه موقت نوری به آلبانی به این دلیل انجام شد که این هفت شاهد که از اعضای سازمان مجاهدین خلق و نزدیکان آنان بودند، نمیتوانستند به سوئد سفر کنند.
بخش مهمی از هزاران زندانی سیاسی که در تابستان ۱۳۶۷در زندانهای ایران اعدام شدند، اعضای سازمان مجاهدین خلق بودند.
نوری در دفاعیات خود گفت: «از دولت آلبانی تشکر میکنم که این افراد را آنجا جا دادە و بهشان غذا میدهد. اینها یک مدت مهمان عراق بودند کە سالهای آخر خوب ازشان پذیرایی شد. امیدوارم آلبانی هم خوب پذیرایی کند.»
جلسات دادگاه حمید نوری از اواسط تابستان در استکهلم آغاز شده و قرار است تا آوریل سال آینده میلادی ادامه داشته باشد.
بر اساس دادخواستی که علیه نوری منتشر شده، او به دلیل مشارکت در این اعدامها، به قتل و انجام جنایت آشکار و نقض حقوق بینالملل متهم شده است.
در سال ۶۷ و پس از فرمان روحالله خمینی، چند هزار نفر از زندانیان سیاسی و عقیدتی در زندانهای جمهوری اسلامی مخفیانه اعدام و در گورهای جمعی دفن شدند.
ابراهیم رئیسی یکی از اعضای این هیات مرگ بود اما او پس از از اعلام پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری ایران گفت از ابتدای مسئولیتش در دستگاه قضایی «مدافع حقوق بشر» بوده و «باید مورد تقدیر و تشویق» قرار بگیرد.