• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

وب‌سایت اویل‌پرایس: سهم روسیه و چین در میدان گازی چالوس از ایران بیشتر است

۲۵ آبان ۱۴۰۰، ۱۴:۴۰ (‎+۰ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۶:۰۸ (‎+۰ گرینویچ)

وب‌سایت اویل‌پرایس به‌نقل از منابعی نوشت در قرارداد چند تریلیون دلاری توسعه میدان گازی چالوس که هفته گذشته نهایی شد، سهم شرکت‌های روسیه و چین بیشتر از ایران است.

اویل‌پرایس در گزارشش افزود این در حالی است که این میدان در بخشی از دریای خزر واقع شده که ایران بر آن حاکمیت کامل دارد و حجم ذخایر گاز آن در حال حاضر بیشتر از چیزی ارزیابی شده که قبلا ارزیابی می‌شد.

این وب‌سایت افزود این که روسیه توانسته بیشترین سهم را در اکتشاف عظیم میدان گازی چالوس به دست آورد، می‌تواند پیامدهای اقتصادی و ژئوپلیتیکی بزرگی داشته باشد.

یکی از مقام‌های ارشد روس که در مذاکره بر سر این توافق مشارکت داشت، به اویل‌پرایس گفت: «این آخرین اقدام برای تضمین کنترل بر بازار انرژی اروپاست.»

بر اساس این گزارش، تحولات اخیر در بازار گاز اروپا منجر به تغییر در طرحی شد که پیشتر بین ایران و روسیه توافق شده بود و تا حدود یک ماه پیش ادامه داشت.

اویل‌پرایس نوشت به دنبال افزایش برآورد ذخایر گاز در میدان چالوس و افزایش قیمت‌ گاز در سراسر اروپا در هفته‌های گذشته، تقسیم جدید سهام میدان گازی چالوس به این شکل تغییر کرد که اکنون روسیه دارای ۴۰ درصد، چین ۲۸ درصد و ایران فقط ۲۵ درصد سهم دارد.

بر اساس گزارش اویل‌پرایس، در حالی که به نظر می‌رسد ایران از نظر اقتصادی در این توافق ضرر کرده، اما سپاه پاسداران با در دست گرفتن مدیریت سهم ایران در این قرارداد، سود کرده و درآمدهای سپاه از این میدان گازی به دو حساب در شانگهای و ماکوئو واریز می‌شود.

اواسط شهریور، برخی رسانه‌های جمهوری اسلامی به نقل از شرکت نفت خزر گزارش‌ها درباره واگذاری میدان گازی چالوس به روسیه را تکذیب کرده و آن را «برداشت‌های غیرکارشناسی و بعضا مغرضانه از مصاحبه‌های مسئولین شرکت نفت خزر توسط رسانه‌های خارجی و برخی رسانه‌های داخلی» دانسته بودند.

به نوشته اویل پرایس، سپاه پاسداران در یک سلسله گفت‌وگوهای داخلی با دولت ایران اعلام کرده شرایط جدید توافق چالوس که بر اساس آن، منافع روسیه و چین بیشتر از ایران است «بهایی است که باید برای دسترسی ایران به فناوری و ظرفیت تولید مورد نیاز برای برنامه موشکی خود بپردازیم.»

پیشتر اردشیر دادرس، رییس انجمن صنفی سی‌ان‌جی، به خبرگزاری ایلنا گفته بود ایران بر اساس توافق با روسیه، حق برداشت از هشت حلقه چاه بزرگ گازی در دریای خزر را ندارد.

سفارت روسیه در تهران روز ۱۲ آبان سخنان رییس انجمن صنفی سی‌ان‌جی درباره اینکه ایران بر اساس توافقی با روسیه، حق برداشت از هشت حلقه چاه بزرگ گازی در دریای خزر ندارد را رد کرده بود.

حساب توییتر این سفارتخانه سخنان مطرح‌شده در این زمینه را «تحریک عمدی برای تضعیف روابط دوستانه» دو کشور دانست.

بسیاری موضوع همکاری‌های نزدیک روسیه و ایران را مانند توافق ۲۵ساله ایران و چین در راستای سیاست‌های غرب‌ستیزانه جمهوری اسلامی قلمداد می‌کنند.

Banner
Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

اکسیوس از انهدام ۲ قایق سپاه پاسداران به دست نیروهای آمریکایی خبر داد
۱

اکسیوس از انهدام ۲ قایق سپاه پاسداران به دست نیروهای آمریکایی خبر داد

۲

دفاع دبیر از رانت اکتشاف معدن: قانونی است و خیلی از دستگاه‌ها کار اقتصادی می‌کنند

۳

انتقاد ورزشکاران المپیکی از تبلیغ سیدنی سوئینی به علت «جنسی‌سازی ورزش زنان»

۴

اعتصاب عمومی در شهرهای کردنشین؛ امجد امینی: یک سوگواری ساده را بر ما روا نمی‌بینند

۵

اولین گزارش بازرسان کل آمریکا از هزینه‌ها، تلفات، خسارات و پیامدهای عملیات «خشم حماسی»

انتخاب سردبیر

  • نامه سرگشاده متخصصان ایرانی به پارلمان کانادا؛ قربانیان سربازی در سپاه در برزخ گرفتارند

    نامه سرگشاده متخصصان ایرانی به پارلمان کانادا؛ قربانیان سربازی در سپاه در برزخ گرفتارند

  • از ترس تا رهایی؛ زنان از اولین تجربه بیرون رفتن بدون حجاب اجباری گفتند
    روایت شما

    از ترس تا رهایی؛ زنان از اولین تجربه بیرون رفتن بدون حجاب اجباری گفتند

  • عفو بین‌الملل: جمهوری اسلامی در سرکوب خیزش «زن، زندگی، آزادی» مرتکب جنایات علیه بشریت شد

    عفو بین‌الملل: جمهوری اسلامی در سرکوب خیزش «زن، زندگی، آزادی» مرتکب جنایات علیه بشریت شد

  • اعتصاب عمومی در شهرهای کردنشین؛ امجد امینی: یک سوگواری ساده را بر ما روا نمی‌بینند

    اعتصاب عمومی در شهرهای کردنشین؛ امجد امینی: یک سوگواری ساده را بر ما روا نمی‌بینند

  • حمایت رییس کمیسیون اروپا از پیوستن کانادا به اتحادیه اروپا به‌عنوان «عضو وابسته»

    حمایت رییس کمیسیون اروپا از پیوستن کانادا به اتحادیه اروپا به‌عنوان «عضو وابسته»