• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

کارمند سابق وزارت اطلاعات: روح‌الله زم با یک افسر امنیتی فرانسه مبادله شده بود

۱۸ آبان ۱۴۰۰، ۰۸:۰۶ (‎+۰ گرینویچ)

اکبر خوش‌کوشک، کارمند سابق وزارت اطلاعات، گفت بازداشت روح‌الله زم در چارچوب مبادله با یک افسر امنیتی فرانسه بوده است.

او به وب‌سایت رویداد۲۴ گفت این افسر امنیتی فرانسه به صورت پنهانی عضو داعش شده بود و در جریان درگیری‌ها به اسارت نیروهای «محور مقاومت» درآمد. خوش‌کوشک ادامه داد که وقتی سازمان امنیت فرانسه درخواست آزادی او را مطرح کرد، جمهوری اسلامی نیز خواستار استرداد زم شد.

این کارمند سابق وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی همچنین گفت: «فرانسوی‌ها به ما قول دادند که روح الله زم را تحویل شما می‌دهیم، اما با برنامه.»

به گفته او، سرویس امنیتی فرانسه زم را تا سفارت فرانسه در بغداد همراهی کرد و زمانی که قرار بود او از سفارت خارج شود، به نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی اطلاع داد. خوش‌کوشک برای این اظهارات مدرک یا شواهدی ارائه نداد.

این مقام سابق در ادامه مصاحبه‌اش افزود: «موقعی که روح‌الله زم از مرز ایران عبور کرد و به داخل کشور وارد شد، افسر امنیتی فرانسه از دمشق به استانبول منتقل و آنجا به فرانسوی‌ها تحویل داده شد.»

هیچ منبعی در فرانسه چنین تبادلی را تایید نکرده‌ است.

روح‌الله زم، مدیر کانال تلگرامی آمدنیوز، بامداد شنبه ۲۲ آذرماه ۱۳۹۹ اعدام شد.

زم که در فرانسه اقامت داشت پس از سفر به عراق از سوی نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی ربوده شد و سپس سپاه پاسداران در مهر ۹۸ در بیانیه‌ای از انتقال او به ایران خبر داد.

از جمله اتهام‌هایی که در دادگاه زم به او وارد شد «جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی» کشورهای اسرائیل و فرانسه، «همکاری با دولت متخاصم آمریکا» و «مشارکت در جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی‌شده به قصد ارائه به دیگران» بود.

دادگاه همچنین اتهام‌هایی چون «اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی»، «مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار»، «تحریک موثر نیروهای رزمنده و اشخاص در خدمت نیروهای مسلح به عصیان،‌ فرار،‌ تسلیم یا عدم اجرای وظایف نظامی» را متوجه این فعال رسانه‌ای کرد.

خوش‌کوشک همچنین مدعی شد فتح‌الله منوچهری با نام مستعار فرود فولادوند موسس گروه انجمن پادشاهی و رهبر پیشین جنبش «النضال»، در جریان تبادل با سازمان اطلاعات و امنیت ترکیه به ایران تحویل داده شدند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

رونالدو پس از ازدواج با جورجینا: این احتمالا آخرین سال فوتبالم است
۱

رونالدو پس از ازدواج با جورجینا: این احتمالا آخرین سال فوتبالم است

۲
تحلیل

ارتش، سپاه پاسداران و بسیج؛ سه مار بر شانه‌های یک پیکر

۳

فرمانده سنتکام: ناوگروه لینکلن بیش از ۲۰۰ پهپاد سپاه را سرنگون کرد

۴

وال‌استریت ژورنال: جمهوری اسلامی برای گسترش جنگ آماده می‌شود

۵

هایدن پنتیر، بازیگر مجموعه‌های «قهرمانان» و «نشویل»، در ۳۶ سالگی درگذشت

انتخاب سردبیر

  • کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در هفته صدوسی‌وچهارم به ۶۰ زندان رسید

    کارزار «سه‌شنبه‌های نه به اعدام» در هفته صدوسی‌وچهارم به ۶۰ زندان رسید

  • شرکت‌های چینی برای دوری از خطرات تنگه هرمز، نفت را خارج از خلیج فارس بارگیری می‌کنند

    شرکت‌های چینی برای دوری از خطرات تنگه هرمز، نفت را خارج از خلیج فارس بارگیری می‌کنند

  • دادگاه فدرال کانادا با درخواست مقام سابق جمهوری اسلامی برای توقف روند اخراج مخالفت کرد

    دادگاه فدرال کانادا با درخواست مقام سابق جمهوری اسلامی برای توقف روند اخراج مخالفت کرد

  • رویترز: جمهوری اسلامی نگران شروع اعتراضات سراسری به‌دلیل فشار اقتصادی آمریکاست

    رویترز: جمهوری اسلامی نگران شروع اعتراضات سراسری به‌دلیل فشار اقتصادی آمریکاست

  • رهبر غایب؛ ابزار تهران برای تداوم جنگ
    تحلیل

    رهبر غایب؛ ابزار تهران برای تداوم جنگ

  • تنگه هرمز؛ سلاح جمهوری اسلامی که حالا خودش را نشانه گرفته
    تحلیل

    تنگه هرمز؛ سلاح جمهوری اسلامی که حالا خودش را نشانه گرفته