امامان جمعه در شهرهای مختلف، از جمله احمد خاتمی امام جمعه تهران، ماجرای مربوط به نفتکش ویتنامی سوتیس را «تحقیر آمریکا» خواندند.
احمد علم الهدی، امام جمعه مشهد، نیز روایت مطرحشده در جمهوری اسلامی درباره این نفتکش را «امداد الهی» خواند و گفت: «دزدان دریایی آمریکایی تصمیم گرفتند تا در دریای عمان، نفتکش ایرانی را با محموله نفتی آن به سرقت ببرند اما نه تنها این نفت به تاراج نرفت بلکه نفتکش سارق هم مصادره شد.»
این سخنان در حالی بیان شده که در اطلاعیه سپاه پاسداران اشارهای به توقیف نفتکش دوم نشده و سایر مقامات جمهوری اسلامی نیز سخنان متناقضی را درباره این اتفاق بیان کردهاند.
سپاه پاسداران روز چهارشنبه ۱۲ آبان اعلام کرد که نیروی دریایی این نهاد هفته گذشته با اجرای «عملیات هلیبرن» بر روی عرشه یک نفتکش، که بعدا مشخص شد همان سوتیس است، جلوی توقیف محموله نفت صادراتی ایران از طرف آمریکا را گرفته و نیروهای آمریکایی نیز با وجود تعقیب نیروهای سپاه، نتوانستهاند این نفتکش را پس بگیرند.
در این اطلاعیه اعلام شده بود که نیروهای آمریکا «یک نفتکش حامل نفت ایران را در آبهای دریای عمان سرقت کردند و با انتقال محموله نفت به یک نفتکش دیگر ، آن را به سوی مقصدی نامعلوم هدایت کردند.»
با این حال رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران، گفت که نیروهای آمریکایی «آمده بودند از سارقان نفت ایران حمایت و آنها را اسکورت کنند.»
خبرگزاری ایرنا نیز در گزارشی نوشت که این نفتکش که حامل نفت ایران است ۲۵ اکتبر، یعنی ۱۰ روز پیش، در بندرعباس پهلو گرفته بود.
مقامهای آمریکایی با تایید گزارشها درباره توقیف یک نفتکش با پرچم ویتنام، روایت سپاه درباره رویارویی نیروهای نظامی دو کشور را تکذیب کردند.
یک مقام نظامی آمریکا در گفتوگو با «نیوزویک» گفت ایران نفتکش را در دریای عمان تصرف کرد، اما ما فقط نظارهگر حادثه بودیم. به گفته این مقام، بیش از ۱۰ قایق تندروی ایرانی نفتکش را احاطه کرده و یک هلیکوپتر نیز در آسمان پرواز میکرده است، ولی نیروهای آمریکا صحنه را در نظر داشتند.
وبسایت تانکر ترکرز روز پنجشنبه گزارش داد که نفتکش ویتنامی سوتیس در حال انتقال محموله خود به نفتکش ناشناسی با پرچم جمهوری اسلامی ایران است.
وزارت خارجه ویتنام روز پنجشنبه اعلام کرد برای پیگیری وضعیت نفتکش خود با سفارت جمهوری اسلامی در هانوی تماس گرفته و سفارت ویتنام در تهران نیز با مقامات دولت گفتوگو کرده تا مساله را حل و فصل کرده و از رفتار انسانی با شهروندان خود اطمینان یابد.
رسانههای نزدیک به حکومت ایران تبلیغات گستردهای درباره این اتفاق انجام دادهاند و شهرداری و دیگر نهادها نیز بیلبوردهایی را در این باره در سطح شهر نصب کردهاند.
خبر این واقعه همچنین همزمان با سالگرد اشغال سفارت آمریکا توسط گروه دانشجویان موسوم به «پیرو خط امام» در ۱۳ آبان سال ۵۸ منتشر شد.