بیش از صد رهبر جهان متعهد شدند تا سال ۲۰۳۰ به جنگل‌زدایی و تخریب زمین پایان دهند

سه‌شنبه ۱۴۰۰/۰۸/۱۱

بیش از ۱۰۰ رهبر جهان در بیانیه‌ای مشترک متعهد شدند تا سال ۲۰۳۰ به روند جنگل‌زدایی و تخریب زمین پایان دهند و برای محافظت و احیای جنگل‌ها ۱۹ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کنند.

این بیانیه مشترک که در حاشیه اجلاس آب و هوایی گلاسگو، سی‌اوپی ۲۶، تهیه شد، مورد حمایت کشورهایی است که روی‌هم‌رفته ۸۵ درصد از کل جنگل‌های جهان را در خود جای داده‌اند.

«بیانیه رهبران گلاسگو در خصوص استفاده از جنگل‌ها و اراضی» بیش از ۳۳ میلیون کیلومتر مربع از جنگل‌های جهان را دربرمی‌گیرد.

بوریس جانسون، نخست وزیر بریتانیا، این موافقت‌نامه را «بی‌سابقه» خواند و گفت: این فرصت را پیدا کرده‌ایم تا به سابقه درازمدت بشریت در فتح طبیعت پایان دهیم و در عوض به «محافظ» آن تبدیل شویم.

کشورهایی همچون اندونزی، کانادا، روسیه، نروژ، کلمبیا، آمریکا و برزیل که میزبان جنگل‌های بارانی آمازون است از جمله حامیان این بیانیه مشترک هستند.

به گفته هیات فرادولتی سازمان ملل در حوزه تغییرات آب و هوایی، تخریب جنگل‌ها یکی از عوامل اصلی افزایش انتشار گازهای گلخانه‌ای در جهان محسوب می‌شود و ۲۳ درصد از کل گازهای گلخانه‌ای از محل کشاورزی، جنگل‌داری و دیگر کاربری‌های زمین منتشر می‌شود.

درختان با رشد خود نقش بسیار مهمی در جذب دی‌اکسیدکربن ایفا می‌کنند و سرعت گرمایش زمین را کاهش می‌دهند. با بریدن درختان و سوزاندن یا پوسیدن آنها، گاز کربن در هوا پخش می‌شود.

با اینکه فعالان محیط زیست و بسیاری از سیاستمداران سال‌هاست تلاش می‌کنند جنگل‌های باقی‌مانده در جهان را دست‌نخورده نگه دارند، اما عده‌ای بر این باورند که این توافق جدید می‌تواند نقطه عطفی در حفظ جنگل‌ها باشد.

این توافق در راستای تلاش‌های کشورهای حاضر در کنفرانس آب و هوایی گلاسگو حاصل شد که از نهم آبان آغاز شده و تا بیست‌ویکم ادامه خواهد داشت. به باور شماری از کارشناسان و فعالان محیط زیست، این اجلاس آخرین فرصت جهان برای جلوگیری از فاجعه‌ای است که در دهه‌های آینده گریبان زمین را خواهد گرفت.

گزارش سال ۲۰۲۰ سازمان ملل متحد نشان داد که با تعهد فعلی دولت‌ها در زمینه انتشار گازهای گلخانه‌ای، میانگین دمای زمین تا پایان این قرن نزدیک به ۳ درجه افزایش می‌یابد. این میزان گرمایش زمین منجر به فجایعی جبران‌ناپذیر می‌شود.

کارشناسان سازمان ملل متحد پیشتر در گزارشی پیرامون پیامدهای مخرب تغییرات اقلیمی، هشدار داده بودند که گرم شدن کره زمین بیشتر از ۱.۵ درجه سانتیگراد، تاثیرات جبران‌ناپذیری بر سیستم‌های انسانی و زیست محیطی خواهد داشت و خشکسالی، قحطی و انقراض گونه‌ها تنها برخی از این عواقب خواهد بود.

الیزابت دوم، ملکه بریتانیا، روز دوشنبه در سخنرانی ویدیویی خود در این اجلاس از رهبران جهان خواست با همکاری یکدیگر به مقابله با معضل تغییرات آب و هوایی بپردازند چرا که اگر این چالش مهار نشود همه مشکلات در برابر آن بی‌اهمیت خواهند بود.

ملکه الیزابت افزود: هیچ یک از ما قرار نیست تا ابد زنده بمانیم. اما باید این کار را نه برای خودمان، بلکه برای فرزندانمان و نسل‌های بعد از آنها انجام دهیم.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
جهان‌نما

شنیداری

پادکست‌ها