سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به نشست این کمیسیون برای بررسی اختلال در سامانه هوشمند سوخت، گفت: دستگاهها هنوز درباره منشا اختلال در سامانه سوخت به اجماع نرسیدهاند اما بحث نفوذ یا حمله سایبری مطرح است و بررسیها هنوز ادامه دارد.
محمود عباسزاده مشکینی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، درباره نشست روز یکشنبه نهم آبان ماه این کمیسیون خاطرنشان کرد که این جلسه با حضور نمایندگان وزارتخانههای نفت و اطلاعات، مرکز پژوهشهای مجلس و سازمان پدافند غیرعامل در خصوص «بازدارندگی در مقابل خرابکاریهای سایبری» برگزار شد.
عباسزاده مشکینی تاکید کرد که بنابر گزارش این دستگاهها، «منشاء این خرابکاری ممکن است خارجی یا داخلی باشد و بحث نفوذ یا حمله سایبری ممکن است» اما هنوز در این زمینه به قطعیت نرسیدهاند.
سخنگوی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مولفه نفوذ در حادثه اخیر دور از انتظار نیست، گفت که کمیته تخصصی کمیسیون امنیت ملی این مساله را بررسی بیشتر خواهد کرد سپس گزارش تکمیلی در کمیسیون قرائت میشود.
از سوی دیگر فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی، گفت که تا روز یکشنبه سه هزار و ۱۰۰ پمپ بنزین در کشور به سامانه هوشمند سوخت متصل شدهاند و ۹۰۰ جایگاه در کشور هنوز فقط امکان عرضه بنزین آزاد را دارند.
کاهی افزود که در مجموع تاکنون حدود ۸۰ درصد جایگاههای سوخت با اتصال به سامانه هوشمند سوخت امکان عرضه بنزین سهمیهای را پیدا کردهاند و قرار است ۲۰ درصد جایگاهها نیز در آینده به این سامانه متصل شوند.
پیش از این دبیر شورای عالی فضای مجازی اعلام کرده بود که چهار هزار و ۳۰۰ جایگاه سوخت در ایران وجود دارد و وزیر نفت نیز تعداد جایگاهها را بیش از چهار هزار جایگاه اعلام کرده است.
سخنگوی شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی تعداد جایگاههایی که در تهران به سامانه هوشمند سوخت متصل شدهاند را ۲۴۰ جایگاه اعلام کرد و افزود که هنوز ۱۲۰ پمپ بنزین در تهران فقط میتوانند بنزین با نرخ آزاد عرضه میکنند.