سالیوان پنجشنبه در یک نشست خبری گفت که دیدارهای بایدن با سایر رهبرهای جهان فرصت مناسبی ایجاد میکند تا در مورد میزان پیشرفت برنامه هستهای ایران در زمان محدود شدن نظارتهای بینالمللی درک بهتری به وجود آید.
او با اشاره به اینکه زمان در حال از دست رفتن است خاطرنشان کرد ابهام در میزان پیشرفت برنامه هستهای ایران یکی از «نگرانیهای عمیق» آمریکاست.
سالیوان افزود که ایالات متحده «سیگنالهای مثبتی» را در مورد ایران دریافت کرده، اما واشینگتن باید منتظر بماند و ببیند که آیا جمهوری اسلامی پای میز مذاکره حاضر میشوند.
مشاور امنیت ملی کاخ سفید گفت که دولت جو بایدن نسبت به دولت ترامپ درباره برجام با کشورهای اروپایی «همکاری بسیار نزدیکتری» دارد و این امر یکی از تفاوتهای عمده بین این دو دولت است.
در همین حال، رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، به یورونیوز گفت که ایران میتواند برنامه هستهای خود را با محدودیتهای جدی ادامه دهد، اما در عین حال باید تمام تضمینهای لازم را مبنیبر اینکه هیچ چیز نادرستی در برنامه آن وجود ندارد، به جامعه بینالمللی نشان دهد.
از سوی دیگر، علی باقری کنی، معاون سیاسی وزارت خارجه جمهوری اسلامی، که اعلام کرده ایران تا پیش از پایان ماه نوامبر به مذاکرات هستهای برمیگردد، به مسکو سفر کرده تا در ارتباط با گفتوگوهای برجام با مقامات روسی رایزنی کند.
باقری پس از ورود به مسکو گفت که قرار است ایران برای رایزنی درباره آغاز گفتوگوهای احیای برجام، مذاکرات دو جانبهای را با هر یک از کشورهای ۱+۴ انجام دهد و در همین چارچوب به دعوت روسیه اولین دور این مذاکرات با طرف روسی انجام میشود.
میخائیل اولیانوف، نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی در وین، در واکنش به سفر معاون سیاسی وزارت خارجه ایران به مسکو گفت که برای جلوگیری از گمانهزنیها، اطمینان میدهد که این سفر ایجاد یک مسیر جداگانه در مذاکرات هستهای نیست.
او افزود روسیه مشتاقانه منتظر از سرگیری مذاکرات وین برای احیای برجام است.
در همین حال، سخنگوی وزارت خارجه چین گفت که این کشور از اعلام بازگشت ایران به مذاکرات وین تا پیش از پایان ماه نوامبر استقبال میکند.
او از دعوت ایران برای سفر مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تهران قدردانی کرد و گفت چین از حل اختلافات از طریق گفتوگو حمایت میکند.
از سوی دیگر، اسرائیل هیوم پنجشنبه گزارش داد درپی اعلام آمادگی ایران برای بازگشت به مذاکرات احیای برجام، محافل امنیتی و دیپلماتیک اسرائیل به این نتیجه رسیدهاند که این موضع جمهوری اسلامی صرفا روشی برای «وقتکشی» است و تهران اکنون به دنبال این نیست که با دیگر اعضای برجام به یک تفاهم برسد.