کیهان حمله سایبری را به اسرائیل نسبت داد؛ وزیر کشور: حمله، آغاز برنامه‌ریزی برای آبان بود

پنجشنبه ۱۴۰۰/۰۸/۰۶

در ادامه واکنش‌ها به حمله سایبری به شبکه توزیع سوخت در ایران، وزیر کشور این حمله را «آغاز برنامه‌ریزی دشمن» برای آبان خواند و روزنامه کیهان با نسبت دادن آن به اسرائیل و آمریکا، شبکه ملی اطلاعات را به اندازه موشک‌های نقطه‌زن و پهپاد مهم دانست.

احمد وحیدی، وزیر کشور، در واکنش به حمله سایبری چهارم آبان گفت «دشمن برای آبان ماه برنامه‌ریزی کرده و این آغاز آن قلمداد می‌شود» اما «در نخستین رویارویی اجتماعی» مشخص شد که «مردم به صداقت مسئولان اعتماد دارند».

فریدون عباسی، عضو کمیسیون انرژی مجلس و رییس اسبق سازمان انرژی اتمی ایران نیز هدف از این حمله را «ناراضی کردن مردم» دانست و افزود که باید برای خنثی کردن حملات احتمالی مشابه «بر روی گلوگاه های مهم کشور پدافند انجام شود».

او اضافه کرد: «دشمن از تمام ظرفیت دانشمندان خود استفاده می‌کند تا در حوزه‌های مختلف که با زندگی مردم سر و کار دارد، حملات جدیدی را با روش‌های نوین طراحی کند.»

عباسی همچنین گفت که آمار حملات سایبری و با روش‌های نوین به ایران بالا بوده و پیش از این تعدادی از این حملات شناسایی و خنثی شده است.

وحید جلال‌زاده، رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس هم با اشاره به حملات سایبری قبلی به مراکز هسته‌ای و حمل‌ونقل گفت: «سرویس‌های اطلاعاتی از ماه‌ها قبل برای ایجاد اغتشاش در آبان ۱۴۰۰ برنامه‌ریزی می‌کردند.» او به خبرگزاری مهر گفت حمله سایبری به سامانه سوخت «ضررهای زیادی» به کشور وارد کرد.

یک روز پیش از این سخنان ابراهیم رئیسی، رییس‌جمهوری ایران، گفته بود که هدف از این حمله « اخلال در زندگی مردم» و «عصبانی کردن» آن‌هاست. او افزود: «این حمله سایبری نه اولین بار است نه آخرین بار، خودتان را برای پیشگیری و مقابله آماده و ایمن کنید.»

این حمله سایبری در آستانه اعتراضات آبان ۹۸ انجام شد که در اعتراض به افزایش قیمت بنزین رخ دادند و به گزارش خبرگزاری رویترز حدود ۱۵۰۰ نفر در آن کشته شدند. اعتراضات آبان ۹۸ بسیار زود گسترش پیدا کرد و شعارهایش کل نظام جمهوری اسلامی را هدف قرار داد.

مقامات جمهوری اسلامی درباره منشا حمله سایبری یه شبکه توزیع سوخت توضیح نداده‌اند و غلامرضا جلالی‌فراهانی، فرمانده سازمان پدافند غیرعامل کشور، گفته که هنوز حمله سایبری از خارج از کشور تایید نشده است.

با این حال روزنامه کیهان، نزدیک به علی خامنه‌ای، در سرمقاله خود آمریکا و اسرائیل را «متهمین ردیف اول» چنین حمله‌ای توصیف کرد.

این روزنامه همچنین ضرورت داشتن شبکه ملی اطلاعات را «مهم‌ترین درس» حمله سایبری چهارم آبان دانست و افزود که داشتن این شبکه «به اندازه داشتن موشک‌های نقطه‌زن و پهپادها» مهم شده است.

پس از حمله سایبری اخیر برخی نمایندگان مجلس از جمله مهرداد ویس کرمی اعلام کرده‌اند که با این حمله تصویب طرح محدودیت بیشتر اینترنت ضروری‌تر شده است.

این سخنان در حالی بیان شده که شبکه سوخت ایران یک شبکه داخلی بوده و بر بستر اینترنت قرار ندارد. با این حمله همه جایگاه‌های سوخت در ایران از مدار خارج شدند و تعدادی از آنها ساعاتی بعد تنها بنزین آزاد را عرضه کردند.

در همین حال فاطمه کاهی، سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، خبر داد که ۷۰۰ جایگاه سوخت در ایران به وضعیت پیش از حمله سایبری بازگشتند و امکان عرضه سوخت با نرخ آزاد و سهمیه‌ای را دارند. 

به گفته کاهی، سه هزار جایگاه دیگر همچنان بنزین را با نرخ آزاد عرضه می کنند. به این ترتیب حدود ۱۹ درصد جایگاه های سوخت به وضعیت سابق بازگشته‌اند.

سخنگوی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در حالی از وجود ۳۷۰۰ جایگاه سوخت در ایران سخن گفته که ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی، اعلام کرده بود این حمله همه چهار هزار و ۳۰۰ جایگاه سوختی در ایران را دچار اختلال کرد.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

هت‌تریک با مزدک میرزایی
۲۴
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.