مدیر پروژه واکسن فخرا: در حال برنامه‌ریزی برای توقف تولیدیم

سه‌شنبه ۱۴۰۰/۰۷/۲۷

احمد کریمی، مدیر پروژه واکسن فخرا، با انتقاد از پیش‌خرید نشدن واکسن‌های کرونا تولید داخل کشور از سوی دولت، از برنامه‌ریزی برای توقف تولید این واکسن خبر داد.

کریمی روز سه‌شنبه ۲۷ مهر به خبرگزاری ایلنا گفت: «از مرداد تا به حال یک میلیون دوز تولید کرده‌ایم و از آذرماه نیز پنج میلیون دوز در ماه تولید خواهیم کرد و از هفته گذشته نیز اولین بچ را در این شرکت آماده ارائه به بازار کرده‌ایم.»

او با این حال اضافه کرد: «فعلا در حال برنامه‌ریزی برای توقف تولیدیم، به این دلیل که تولید کنیم به چه کسی بدهیم؟»

مدیر پروژه واکسن فخرا هرگونه دریافت کمک دولتی بلاعوض به این پروژه را رد کرد و گفت فقط «ده میلیون یورو ارز دولتی» داده شد که «پول آن هم گرفته شد». به گفته او، «بقیه واکسن‌های داخلی ۴۰ میلیون دلار گرفتند».

او افزود با وجود قول‌هایی که در زمینه پیش‌خرید این واکسن از سوی وزارت بهداشت داده شد، هنوز اقدامی در این باره صورت نگرفته است.

کریمی گفت: «توقع داریم حداقل ۱۰ درصد رقم واردات، به واکسن‌سازهایی که در مرحله مطالعات بالینی به دلیل واردات واکسن به چالش برخورده‌اند، اختصاص پیدا کند.»

کاهش داوطلب برای فاز سوم

کریمی با توجه به افزایش نسبی واکسیناسیون کرونا در ایران، از کاهش «انگیزه برای شرکت در مطالعات» و در نتیجه کند شدن روند کارآزمایی بالینی واکسن‌های داخلی خبر داد.

به گفته مدیر پروژه واکسن فخرا، مسئولان این پروژه برای فاز سوم آزمایش‌های بالینی این واکسن بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ داوطلب در روز را انتظار داشتند اما این عدد به حدود ۱۰۰ نفر رسیده است.

واکسن فخرا به نام محسن فخری‌زاده، چهره نظامی و هسته‌ای جمهوری اسلامی که سال گذشته کشته شد، نامگذاری شده است. این واکسن از طرف سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع (سپند) ساخته می‌شود.

مراسم رونمایی واکسن فخرا اواخر اسفند سال گذشته با حضور وزرای دفاع و بهداشت وقت و با تزریق اولین دوز آن به فرزند محسن فخری‌زاده برگزار شد.

پیشتر، وزارت دفاع جمهوری اسلامی اعلام کرد این وزارتخانه برای آزمایش واکسن فخرا پایگاه‌های سیاری در مناطق مختلف تهران راه‌اندازی کرده تا فاز سوم کارآزمایی بالینی آن را به شکل خیابانی با تزریق به مردم برگزار کند.

یک بار هم وزیر دفاع از صدور مجوز مصرف اضطراری برای فخرا خبر داده بود، ولی سازمان غذاودارو آن را رد کرد.

مدیر پروژه واکسن فخرا در این زمینه گفت در مجوز قید شده گزارش اولیه فاز سه باید ارسال شود که با توجه به واردات و روند واکسیناسیون عملا رسیدن به این گزارش با کندی مواجه شده است.

در هفته‌های گذشته هم رییس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی با اشاره به تولید بیش از دو میلیون دوز از واکسن کرونای رازی اعلام کرد این واکسن هنوز مجوز مصرف اضطراری دریافت نکرده به همین دلیل فعلا روند تولید آن متوقف شده است.

اصرار بر تولید واکسن‌های داخلی کرونا در حالی است که رییس مرکز مدیریت شبکه وزارت بهداشت روز سه‌شنبه در یک برنامه تلویزیونی گفت: «کسانی که دوز اول و دوم را واکسن سینوفارم یا برکت زده‌اند، دوز سوم را آسترازنکا یا سوبرانا بزنند.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.