تظاهرات شبه‌نظامیان تحت حمایت ایران در عراق برای اعتراض به نتیجه انتخابات پارلمانی

یکشنبه ۱۴۰۰/۰۷/۲۵

یک هفته پس از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق، احزاب و شبه‌نظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران نتایج این انتخابات را رد کردند و گروه‌های طرفدار آنان نیز با تظاهرات در برخی مناطق علیه این نتایج دست به اعتراض زدند.

یک هفته پس از برگزاری انتخابات پارلمانی عراق، احزاب و شبه‌نظامیان تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران نتایج این انتخابات را رد کردند و گروه‌های طرفدار آنان نیز با تظاهرات در برخی مناطق علیه این نتایج دست به اعتراض زدند.

بر اساس تصاویر و ویدئوهای منتشر شده در شبکه‌های اجتماعی، برخی از هواداران حشدالشعبی روز یکشنبه ۲۵ مهر با نیروهای امنیتی در بغداد درگیر شدند.

همچنین بر اساس این گزارش‌ها، برخی از معترضان جاده‌ای اصلی در بغداد را مسدود کرده‌اند و برخی هواداران شبەنظامیان و گروەهای مسلح عراقی نیز در شهر بصره، جادەهای منتهی بە میدان سعد را بستند.

«هیات هماهنگی مقاومت عراق» شامل احزاب و گروه‌های شبه‌نظامی تحت حمایت جمهوری اسلامی ایران، با انتشار بیانیه‌ای به کمیسیون دولتی انتخابات عراق حمله کرد و آن را به اصلاح نکردن «تخلفات بزرگ» در انتخابات متهم کرد.

همچنین این هیات مدعی دخالت «دست‌های خارجی» در این انتخابات شد و بر «حق اعتراض» از سوی معترضان به نتیجه این انتخابات تاکید کرد.

این هیات پیشتر نیز به دنبال شکست در انتخابات، در بیانیه‌ای کمیسیون عالی انتخابات عراق را فاقد صلاحیت و نتایج انتخابات را بی‌اعتبار خواند و افزود مشروعیت خود را از فقها می‌گیرد، با ادغام حشد الشعبی مخالف و آماده حفظ کشور است

کمیسیون انتخابات عراق اعلام کرده که بیش از ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر، معادل ۴۳ درصد از واجدان شرایط رای دادن، در انتخابات پارلمانی اخیر در این کشور شرکت کرده‌اند.

بر اساس نتایج انتخابات، ائتلاف ملی‌گرای انقلابیون برای اصلاحات به رهبری مقتدی صدر با کسب بیش از هفتاد کرسی، بیشترین کرسی‌های پارلمانی را کسب کرده و به اولین نیروی سیاسی در پارلمان عراق تبدیل شده است.

در حالی که پیش‌تر برخی گروه‌های مورد حمایت ایران از جمله فتح اعلام کردند نتایج انتخابات را نمی‌پذیرند، مقتدا صدر در بیانیه‌ای با انتقاد از فشار گروه‌های بازنده بر کمیسیون انتخابات، همه طرف‌ها را به خویشتنداری دعوت کرد.

ائتلاف فتح به رهبری هادی عامری که تحت حمایت جمهوری اسلامی است بیش از نیمی از کرسی‌های خود را از دست داده است. این ائتلاف در دور پیشین مجلس عراق با ۴۸ نماینده خواستار خروج نیروهای آمریکایی از عراق بود.

نفتالی بنت، نخست‌وزیر اسرائیل روز یکشنبه با تاکید بر این که این کشور آنچه را در لبنان و عراق می‌گذرد با دقت دنبال می‌کند، گفت: «هر کشوری که ایران پایش را در آن می‌گذارد، دچار بحران و آشوب و فقر می‌شود. امیدوارم ملت‌های عراق و لبنان خود را از بند ایران برهانند و آینده‌ای بهتر برای خود بسازند.»

پیشتر رویترز به نقل از یک دیپلمات غربی خبر داد که اسماعیل قاآنی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران، روز دوشنبه گذشته و همزمان با اعلام نتایج اولیه انتخابات عراق، در جلسه‌ای در بغداد با احزاب شبه‌نظامی شیعه به دنبال راهی برای حفظ متحدان تهران در قدرت بود.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

خبر
دنیای چین
جهان‌نما
خبر

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.