هشدار دانشگاه‌های علوم پزشکی نسبت به روند افزایشی کرونا: آمار فوتی‌های کرونا نوسانی شد

پنجشنبه ۱۴۰۰/۰۷/۲۲

درحالی که مقام‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی گیلان و خوزستان و چند استان دیگر نسبت به اوج‌گیری و افزایش کرونا هشدار دادند، آمار رسمی تعداد فوتی‌های کرونا که از سوی وزارت بهداشت اعلام می‌شود به شکل نوسانی درآمده و با کاهش و افزایش مداوم همراه شده است.

انوش دهنادی مقدم، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی گیلان، از به صدا درآمدن زنگ خطر موج ششم کرونا در گیلان خبر داد و گفت: چند روزی است آمار بیماران مبتلا به کرونا رو به افزایش است.

فرهاد ابول‌نژادیان، رییس دانشگاه علوم پزشکی اهواز، نیز پنج‌شنبه شب نسبت به افزایشی شدن آمار کرونا از جمله در استان خوزستان هشدار داد.

ابول‌نژادیان گفت: «در روزهای اخیر آمارهای مربوط به کرونا در برخی از استان‌ها رشد محسوسی داشته که باید مراقب این هشدارها بود چرا که آغاز پیک بعدی در آبان ماه پیش‌بینی شده است.»

دو روز پیش نیز پیام طبرسی، عضو کمیته علمی کشوری کرونا و رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، از توقف روند نزولی کرونا خبر داد و گفت که حتما در روزهای آتی افزایش موارد بیماری را خواهیم داشت اما امیدواریم پیکی مشابه پیک پنجم برایمان رخ ندهد.

طبرسی از راهپیمایی اربعین، مراسم آخر ماه صفر و سفرهای انجام‌شده در تعطیلات هفته گذشته، به عنوان عامل افزایش بار بیماری نام برد.

از سوی دیگر، آمارهای رسمی کرونا در ایران به شکل سینوسی در آمده و روزانه با کاهش و افزایش دوباره موجه می‌شوند از جمله آمار رسمی تعدادی فوتی‌های کرونا که در جمعه شانزدهم مهر ماه ۱۸۵ نفر، شنبه ۱۷۳ نفر، یک‌شنبه ۲۲۲ نفر، دوشنبه ۲۷۶ نفر، سه‌شنبه ۲۱۳ نفر، چهارشنبه ۱۹۴ نفر و پنج‌شنبه بیست و دوم مهر ۲۲۳ نفر اعلام شد.

تعداد بیماران جدید روزانه کرونا نیز بنابر اعلام وزارت بهداشت در جمعه شانزدهم مهر ماه بعد از سه ماه به پایین ۱۰ هزار نفر کاهش یافته بود ولی باردیگر افزایش یافت و در روز پنج‌شنبه بیست و دوم مهر به نزدیک ۱۲ هزار نفر رسید.

تعداد بستری روزانه نیز از هزار و ۴۰۰ نفر در جمعه گذشته به نزدیک هزار و ۸۰۰ نفر در روز پنج‌شنبه افزایش یافت.

حمید سوری، رییس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا، گفت که «نوسانی بودن ابتلا و مرگ» ناشی از کرونا در کشور، حاکی از تداوم جنگ ویروس و انسان است و نشان می‌دهد که ما برنامه‌های مستمر و پایداری برای مقابله با اپیدمی نداشته و نداریم.

سوری افزود: «بازیگران مدیریت کرونا، سیاستگذاران و مردم هستند که با روش‌های نادرست باعث شده‌اند تا استمرار برنامه‌های پیشگیرانه به دلایلی ازجمله عادی‌انگاری و نبود سیاست‌های دقیق، نیمه‌کاره بماند و برای مثال در دوره‌ای‌ سیاست مراقبت در خانه را برای افراد مبتلا به کرونا را اجرا می‌کنیم اما پس از مدتی این برنامه حذف می‌شود.»

سوری گفت که باید سطح واکسیناسیون را به ۸۰ تا ۸۵ درصد برسانیم ولی درحال حاضر ما با این عدد فاصله زیادی داریم و «مجموع واکسیناسیون دو دوز ما به یک‌چهارم جمعیت اولویت‌دار» هم نرسیده است.

رییس کارگروه بهداشت و پیشگیری قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا تاکید کرد شرایطی که ما در آن قرار داریم، قطعا پیک ششم را رقم می‌زند.

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

جهان‌نما
خبرها
جهان‌نما
خبرها

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.