فرمانده یگان ویژه: کار ما در آبان ۹۸ از دی ۹۶ سخت‌تر بود

پنجشنبه ۱۴۰۰/۰۷/۲۲

حسن کرمی، فرمانده یگان ویژه نیروی انتظامی، با تاکید بر اینکه در اعتراضات آبان ۹۶ گاهی «همزمان در ۷۷ نقطه درگیر بودیم» گفت: «ناآرامی‌های سال ۹۸ سخت‌تر بود.»

کرمی در مصاحبه با خبرگزاری تسنیم که بخش دوم آن روز پنجشنبه ۲۲ مهر منتشر شد، گفت: «در ناآرامی‌های سال ۹۶ همزمان در ۷۷ نقطه درگیر بودیم و برخی درگیری‌ها نیز شاید تا ۱۲ ساعت طول می‌کشید»، اما اعتراضات سال ۹۸ «سخت‌تر از ناآرامی‌های ۹۶ بود».

او همچنین با اشاره به اینکه «روی موتورسواران یگان ویژه حساب ویژه‌ای باز می‌کنیم»، گفت در جریان اعتراضات آبان ۹۸ این موتورسواران به طور دائم از یک شهر به شهر دیگر منتقل می‌شدند.

بر اساس اظهارات این فرمانده، برای سرکوب اعتراضات در آبان ۹۸ هر موتورسوار «در شهرهایی مانند تهران، شیراز و اصفهان بعضا تا ۲۷۰ کیلومتر در یک شبانه‌روز مسیر طی کردند».

او افزود: «یعنی یک نقطه درگیری داشتند و پس از آن به نقطه دیگری می‌رفتند و این کار بسیار سختی است.»

اعتراضات آبان ۹۸ اعتراض سراسری مردم در شهرهای مختلف علیه سهمیه‌بندی بنزین بود که به سرعت به اعتراض ضد حکومتی تبدیل شد.

علاوه بر نیروهای سپاه پاسداران که مسئول سرکوب خونین اعتراضات در چندین شهر بودند، یگان‌های ویژه نیروی انتظامی نیز در اغلب شهرها نقشی فعال در یورش به مردم داشتند.

یگان‌های ویژه در سال ۱۳۷۰ و با هدف مقابله با اعتراضات مردم شکل گرفت و حسن کرمی از سال ۱۳۹۱ فرماندهی این یگان را به عهده دارد.

کرمی بدون اشاره به تعداد کشته‌شدگان اعتراضات آبان ۹۸ افزود: «ما هیچ سلاح جنگی به صحنه اجتماعات نمی‌بریم» و تمام تجهیزات ما «غیرکشنده» است و «آب‌پاش، پِینت‌بال و وینچستر با سه گلوله پلاستیکی نرم، سخت و فلزی» برخی از این سلاح‌هاست.

اظهارات این فرمانده سرکوب اعتراضات در حالی ایراد شده است که در تصاویر منتشرشده از اعتراضات آبان ۹۸ افرادی از نیروهای انتظامی در حال تیراندازی مستقیم به مردم معترض مشاهده می‌شوند.

لیلا واثقی، فرماندار شهر قدس، دهم آذر سال گذشته درباره معترضان آبان ۹۸ در گفت‌وگو به روزنامه ایران گفته بود: «خودم به نیروی انتظامی دستور دادم تا هر کسی را که وارد فرمانداری می‌شود با تیر بزنند.»

آمار مختلفی برای سرکوب خونین اعتراضات آبان ۹۸ گزارش شده است از جمله خبرگزاری رویترز تعداد کشته‌های این اعتراضات را ۱۵۰۰ نفر ذکر کرده و سازمان عفو بین‌الملل نیز گفته است هویت بیش از ۳۰۰ نفر از کشته‌ها شناسایی شده است. با این حال، حکومت ایران تعداد کشته‌ها و زندانیان را منتشر نکرده است.

فرمانده یگان ویژه نیروی انتظامی در مصاحبه‌اش با تسنیم همچنین از اطلاع‌رسانی رسانه‌های فارسی‌زبان خارج از ایران با ناراحتی یاد کرد و گفت: «از نظر روانی، فضای بین‌المللی و رسانه‌ای به ما فشار زیادی می‌آوردند. عده‌ای در آن سوی آب‌ها و در رسانه‌هایی مانند ایران‌اینترنشنال خود را حامی مردم می‌دانند.»

او در ادامه تهدید کرد: «بارها گفتیم اگر این افراد جرات دارند، خودشان داخل کشور بیایند.»

کرمی در بخش اول گفت‌وگو با تسنیم که یک روز پیشتر منتشر شد از جمله گفته بود یگان ویژه «تنها واحد در کشور است» که در ماموریت‌های خود از سرباز استفاده نمی‌کند «و از کادری استفاده می‌کنیم؛ که خودمان آن‌ها را در یگان ویژه جذب می‌کنیم.»

خبرهای بیشتر

پربیننده‌ترین ویدیوها

دنیای چین
چشم‌انداز
اقتصاد و بازار
امروز

رادیو

پادکست‌ها

حقیقت در صدای توست

فیلم‌ها و صداهای خود را برای ما ارسال کنید.