• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

قطع همکاری فیفا با مدیر ارشدی که از طرح اینفانتینو برای فروش جام جهانی انتقاد کرد

۲۶ مرداد ۱۴۰۵، ۲۱:۲۷ (‎+۱ گرینویچ)

بی‌بی‌سی اسپورت گزارش داد کوین لامور، مدیر ارشد عملیات فیفا، کمتر از سه هفته پس از انتقاد شدید از طرح لغوشده جیانی اینفانتینو برای فروش سهام رقابت‌های فیفا به سرمایه‌گذاران خصوصی، این نهاد را ترک کرد. فیفا درباره گزارش اخراج او اظهارنظر نکرد.

سخنگوی فیفا در بیانیه‌ای گفت: «فیفا تایید می‌کند که همکاری میان فیفا و کوین لامور در مقام مدیر ارشد عملیات، ۱۷ اوت ۲۰۲۶ پایان یافته است. فیفا از کوین بابت دو سال فعالیتش تشکر می‌کند و برای او در آینده آرزوی موفقیت دارد.»

به نوشته بی‌بی‌سی، فیفا از اظهارنظر درباره گزارش‌هایی مبنی بر اخراج لامور خودداری کرد، اما ماتیاس گرافستروم، دبیرکل فیفا، شامگاه دوشنبه با ارسال ایمیلی کارکنان این نهاد را از جدایی لامور مطلع کرد.

لامور ماه گذشته طرح جنجالی فیفا اینترپرایز (FIFA Forward Enterprise) موسوم به FFE را «پروژه یک نفر» توصیف کرد و گفت: «اکنون زمان آن رسیده است که رهبران سیاسی فوتبال سوال‌های درست را از خود بپرسند و تصمیم‌های درست را بگیرند.»

او همچنین گفت مدیران خود فیفا نیز درباره این پروژه که اکنون کنار گذاشته شده، «فریب خوردند».

لامور افزود: «ماموریت ما، ماموریت صدها کارمند پرشور، متعهد و نمونه فیفا، خدمت به فوتبال است. یک رییس باید افراد را گرد هم بیاورد، متحد کند و به آنها انگیزه بدهد. امروز شاهد عکس این وضعیت هستیم.»

لامور گفت که در قبال کارفرمای خود وظیفه وفاداری دارد، اما در عین حال خود را به «ارزش‌های مشخصی» و حمایت از همکارانش نیز متعهد می‌داند: «اگر این به معنای از دست دادن شغلم باشد، باشد. این تصمیم را درک می‌کنم و به آن احترام می‌گذارم. دست‌کم امشب با خیال راحت می‌خوابم.»

لامور نوامبر ۲۰۲۴ به فیفا پیوست. او پیش از آن قائم‌مقام دبیرکل یوفا بود و از نظر ساختار مدیریتی، دو سطح پایین‌تر از اینفانتینو قرار داشت.

اینفانتینو اوایل ماه جاری در نشستی در مراکش حمایت مدیران ارشد را به دست آورد، اما به نوشته بی‌بی‌سی اسپورت لامور به این نشست دعوت نشده بود.

گرافستروم در نامه‌ای خطاب به اعضای شورای فیفا درباره جدایی لامور نوشت: «مایلم شما را در جریان تحول مهمی درباره تغییری در ساختار اجرایی فیفا قرار دهم.»

او نوشت: «در پی گفت‌وگوهای اخیر، فیفا و کوین لامور، مدیر ارشد عملیات ما، توافق کردند به همکاری خود پایان دهند. این تصمیم پس از بررسی دقیق و با احترام فراوان به کوین، هم از نظر شخصی و هم حرفه‌ای، گرفته شد.»

Banner

پربازدیدترین‌ها

سخنگوی ریاست اقلیم کردستان نقش بارزانی در انتقال پیام میان آمریکا و ایران را تایید کرد
۱

سخنگوی ریاست اقلیم کردستان نقش بارزانی در انتقال پیام میان آمریکا و ایران را تایید کرد

۲

از تحریم پالایشگاه‌های چینی تا محاصره زمینی؛ گزینه‌های ترامپ برای تشدید فشار بر تهران

۳

طرح فشار اقتصادی بسنت چگونه مسیرهای تجاری ایران را هدف می‌گیرد؟

۴

رونالدو پس از ازدواج با جورجینا: این احتمالا آخرین سال فوتبالم است

۵
تحلیل

ارتش، سپاه پاسداران و بسیج؛ سه مار بر شانه‌های یک پیکر

انتخاب سردبیر

  • معترضانی که شواهد سرکوب در ایران را با خود حمل می‌کنند

    معترضانی که شواهد سرکوب در ایران را با خود حمل می‌کنند

  • بعد از دی‌ماه؛ زندگی‌هایی که دیگر مثل قبل نشدند
    روایت شما

    بعد از دی‌ماه؛ زندگی‌هایی که دیگر مثل قبل نشدند

  • مقابله با نفوذ؛ طرحی برای محدود کردن ارتباط ایرانیان با جهان خارج

    مقابله با نفوذ؛ طرحی برای محدود کردن ارتباط ایرانیان با جهان خارج

  • ۱۱ هزار درخواست رسمی سقط جنین؛ جرم‌انگاری چگونه زنان را به مسیرهای ناامن می‌راند؟

    ۱۱ هزار درخواست رسمی سقط جنین؛ جرم‌انگاری چگونه زنان را به مسیرهای ناامن می‌راند؟

  • ادای احترام شهروندان به کاربرانی که پس از ۱۸ دی آنلاین نشدند

    ادای احترام شهروندان به کاربرانی که پس از ۱۸ دی آنلاین نشدند

  • تلگراف: ترامپ برای حفظ اینفانتینو «هر کاری از دستش بربیاید انجام خواهد داد»

    تلگراف: ترامپ برای حفظ اینفانتینو «هر کاری از دستش بربیاید انجام خواهد داد»

  • «هیولا را بکشید»؛ نیویورک‌پست از تلاش مقام‌های فیفا برای برکناری اینفانتینو خبر داد

    «هیولا را بکشید»؛ نیویورک‌پست از تلاش مقام‌های فیفا برای برکناری اینفانتینو خبر داد

•
•
•

مطالب بیشتر

درخواست از فیفا برای جلوگیری از نامزدی دوباره جیانی اینفانتینو

۲۶ مرداد ۱۴۰۵، ۱۸:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%

سایت اتلتیک گزارش داده که سازمان غیرانتفاعی و گروه کنشگری «فراسکوئر»، در نامه‌ای به کمیته حکمرانی، حسابرسی و انطباق فیفا از این نهاد خواسته است جیانی اینفانتینو را فاقد صلاحیت برای نامزدی یک دوره دیگر در انتخابات ریاست فیفا در سال آینده اعلام کند.

این سازمان غیرانتفاعی و گروه کنشگری، می‌گوید برای ترویج «حکمرانی بهتر و دموکراتیک‌تر با هدف جلوگیری از نقش داشتن نهادهای ورزشی در ایجاد آسیب و رنج» فعالیت می‌کند.

این سازمان که به یکی از مهم‌ترین گروه‌های فشار علیه ریاست اینفانتینو تبدیل شده است، پیش‌تر در ماه دسامبر ۲۰۲۵ شکایتی هشت صفحه‌ای به کمیته اخلاق فیفا ارایه کرد و در آن، اینفانتینو، رییس فیفا، را به «نقض مکرر» وظیفه این نهاد در حفظ بی‌طرفی سیاسی متهم کرد.

فراسکوئر همچنین خواستار تحقیق درباره روندی شد که به اهدای نخستین «جایزه صلح فیفا» به دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، انجامید.

فدراسیون فوتبال نروژ نیز پس از آن از این شکایت حمایت کرد و از کمیته خواست درباره این‌که آیا اینفانتینو اساسنامه فیفا را نقض کرده است یا نه، تصمیم‌گیری کند.

از آن زمان، ریاست اینفانتینوی ۵۶ ساله با جنجال‌ها و رسوایی‌هایی روبه‌رو شده است؛ از جمله ماجرای تعلیق محرومیت فولارین بالوگان، مهاجم تیم ملی آمریکا، در جریان جام جهانی و سپس طرح مخفیانه اینفانتینو برای فروش سهمی از رویدادها و رقابت‌های فیفا به «ترایو کپیتال»، شرکت جاشوا کوشنر.

در پی این حواشی، چشم‌انداز انتخاب مجدد اینفانتینو با موانعی روبه‌رو شده است؛ یوفا با رییس فیفا وارد تقابل شده و کونکاکاف و کنفدراسیون فوتبال آسیا نیز رهبری او را زیر سوال برده‌اند.

اکنون فراسکوئر درخواست دیگری به فیفا ارایه کرده است و این بار می‌خواهد مانع نامزدی اینفانتینو برای چهارمین دوره ریاست در سال آینده شود؛ دوره‌ای که در صورت انتخاب، ریاست او را تا سال ۲۰۳۱ ادامه خواهد داد. اینفانتینو تاکنون تنها نامزدی است که قصد خود را برای شرکت در انتخابات اعلام کرده است.

اینفانتینو در سال ۲۰۱۶ و در پی رسوایی‌های فساد در فیفا به ریاست این نهاد رسید.

رییسان فیفا حداکثر می‌توانند سه دوره در این سمت باشند، اما اینفانتینو در سال ۲۰۲۲ اعلام کرد نخستین دوره ریاستش در این محدودیت محاسبه نمی‌شود، زیرا آن دوره به‌عنوان تکمیل آخرین دوره ناتمام سپ بلاتر در نظر گرفته شده است، نه یک دوره مستقل که باید در سقف سه دوره محاسبه شود.

نامه فراسکوئر که ۱۳ آگوست، چهار روز پیش ارسال شده، خطاب به سه عضو کمیته بازبینی فیفا است که زیرمجموعه کمیته حکمرانی، حسابرسی و انطباق محسوب می‌شود.

به گزارش اتلتیک در این نامه آمده: «این نامه را برای درخواست از شما می‌نویسیم تا آقای اینفانتینو را فاقد صلاحیت برای نامزدی دوباره ریاست فیفا اعلام کنید، زیرا او هم‌اکنون در حال سپری کردن سومین و آخرین دوره ریاست خود است. تصمیم پیشین کمیته حکمرانی، حسابرسی و انطباق برای محاسبه نکردن نخستین دوره ریاست او، آشکارا متن و هدف مقررات اساسنامه فیفا درباره محدودیت دوره ریاست را نقض می‌کند.»

در این نامه استدلال شده است که امکان حضور اینفانتینو برای چهارمین دوره ریاست «ظاهرا بر اساس تصمیم یا نظری فراهم شده که کمیته حکمرانی، حسابرسی و انطباق در سال ۲۰۲۲ صادر کرده است.»

در ادامه آمده است: «شورای فیفا ۱۶ دسامبر ۲۰۲۲ جلسه‌ای در دوحه قطر برگزار کرد و پس از آن فیفا بیانیه‌ای مطبوعاتی منتشر کرد که در آن به این تصمیم اشاره شده بود: "شورای فیفا همچنین به اتفاق آرا موافقت خود را با نظر کمیته حکمرانی، حسابرسی و انطباق تایید کرد مبنی بر این‌که دوره بین سال‌های ۲۰۱۶ تا ۲۰۱۹ برای رییس کنونی فیفا یک دوره ریاست محسوب نمی‌شود و بنابراین او در آستانه پایان نخستین دوره ریاست خود قرار دارد."»

با این حال، فراسکوئر می‌گوید گزارشی که کمیته حکمرانی، حسابرسی و انطباق در اختیار شورای فیفا قرار داده، هرگز به‌طور عمومی منتشر نشده است و فیفا نیز اطلاعات اندکی درباره این موضوع منتشر کرده است. این سازمان استدلال می‌کند از آنجا که اینفانتینو در سال ۲۰۱۶ در یک کنگره فوق‌العاده انتخاب شد، اساسنامه فیفا باید به‌گونه‌ای تفسیر شود که بر اساس آن، او تا سال آینده سه دوره ریاست را سپری کرده باشد.

در نامه آمده است: «نه اساسنامه فیفا و نه مقررات حکمرانی فیفا هیچ بندی ندارند که اجازه دهد یک دوره ریاست به این دلیل که به حداکثر مدت چهار سال نرسیده است، در محاسبه دوره‌های ریاست منظور نشود. اساسنامه به‌صراحت می‌گوید "هیچ فردی نمی‌تواند بیش از سه دوره در مقام ریاست خدمت کند" و هیچ تمایزی میان این دوره‌های ریاست قایل نشده است. متن این مقررات روشن است و هیچ استثنایی بر اساس کامل یا ناتمام بودن دوره ریاست یا نوع کنگره، عادی یا فوق‌العاده، که انتخابات در آن برگزار شده باشد، در نظر نمی‌گیرد.»

فراسکوئر استدلال می‌کند که «تفسیری که سه سال نخست حضور در مقام ریاست را محاسبه نکند، با روح و هدف این مقررات نیز مغایرت خواهد داشت.»

این سازمان می‌گوید این محدودیت در پی توصیه‌های کمیته اصلاحات فیفا در سال ۲۰۱۶ وضع شد؛ کمیته‌ای که پیشنهاد کرده بود «برای جلوگیری از فساد، تقلب و اقدام در جهت منافع شخصی و همچنین شفاف‌تر و پاسخگوتر کردن این سازمان، تغییرات قابل توجهی در ساختار نهادی و فرایندهای اجرایی آن ضروری است.»

در این نامه تاکید شده است: «باید توجه داشت که آقای اینفانتینو به‌عنوان نماینده یوفا در کمیته اصلاحات فیفا در سال ۲۰۱۶ حضور داشت.»

در نامه همچنین ابراز نگرانی شده است که یک رییس فیفا بتواند از جایگاه خود در شورای فیفا سوءاستفاده کند و پیش از پایان یک دوره کامل، انتخابات زودهنگام برگزار کند؛ اقدامی که از نظر نظری می‌تواند به او امکان دهد «برای مدت نامحدودی در قدرت باقی بماند».

در نامه آمده است: «با توجه به موارد مختلف سوءاستفاده آقای اینفانتینو از قدرت و ناکامی شورای فیفا در پاسخگو کردن او، چنین سناریویی محتمل است.»

در این نامه همچنین گفته شده است که ترکیب و ریاست کمیته حکمرانی، حسابرسی و انطباق و همچنین کمیته بازبینی، که به‌عنوان زیرمجموعه آن فعالیت می‌کند، از سال ۲۰۲۲ تغییر کرده است و تصمیم آن سال ممکن است بازتاب‌دهنده موضع کنونی کمیته بازبینی نباشد.

فراسکوئر در نتیجه از اعضای کنونی کمیته می‌خواهد «آقای اینفانتینو را فاقد صلاحیت برای نامزدی ریاست فیفا اعلام کنند، زیرا این نامزدی چهارمین دوره ریاست او محسوب می‌شود و در نتیجه ناقض اساسنامه فیفا خواهد بود.»

علی تاجرنیا: بودجه امسال استقلال از سال گذشته کمتر است، به اندازه پرسپولیس هزینه نکردیم

۲۶ مرداد ۱۴۰۵، ۱۰:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

علی تاجرنیا، سرپرست باشگاه استقلال، با اشاره به بودجه این باشگاه گفت: «بودجه امسال استقلال از نظر ریالی حتی کمتر از سال گذشته بسته شده و هزینه‌های تیم فوتبال بزرگسالان ما نیز کمتر از اعدادی است که مطرح می‌شود. ضمن اینکه هزینه‌های استقلال در مجموع کمتر از پرسپولیس بوده است.»

او درباره افزایش هزینه‌های باشگاه به دلیل نوسانات نرخ ارز گفت: «فصل گذشته که کار را شروع کردیم، نرخ ارز زیر ۸۰ هزار تومان بود اما در ادامه به حدود ۱۸۰ هزار تومان رسید؛ یعنی بیش از دو برابر و نزدیک به دو و نیم برابر شد. با این حال، ما امسال درخواست بودجه‌ای بالاتر از این ارقام نداشته‌ایم.»

تاجرنیا ادامه داد: «نباید فراموش کنیم که باشگاه استقلال علاوه بر فوتبال، تیم‌های فوتسال مردان و زنان را هم دارد. فوتبال ساحلی را نیز ایجاد کرده‌ایم و در رشته‌های دیگر هم حدود ۱۴ تا ۱۵ تیم و رشته ورزشی داریم که بخشی از هزینه‌های باشگاه مربوط به آنهاست. تیم فوتبال بزرگسالان نیز جدا از هزینه‌های ارزی، هزینه‌های ریالی دارد که قطعا کمتر از اعدادی است که مطرح می‌شود.»

سرپرست باشگاه استقلال درباره انتخاب بصره به‌عنوان محل میزبانی این تیم در لیگ قهرمانان آسیا نیز گفت: «ما درخواستی که برای بصره داشتیم، در ابتدا نمی‌دانستیم که تراکتور هم همزمان همین درخواست را مطرح کرده است. آخرین اطلاعات ما این است که تیم تراکتور به عمان رفته و اگر این موضوع درست باشد و از نظر زمان‌بندی بازی‌ها تداخلی وجود نداشته باشد، این امکان وجود دارد که دو تیم یک ورزشگاه را معرفی کنند.»

او گفت: «تیم عراقی هم ورزشگاه موردنظر خود را معرفی کرده و ما نیز بصره را معرفی کرده‌ایم و در حال انجام آخرین رایزنی‌ها هستیم. بصره از نظر موقعیت جغرافیایی برای ما اهمیت زیادی دارد، چرا که هواداران استقلال می‌توانند راحت‌تر در این شهر حضور پیدا کنند. از سوی دیگر، مردم بصره علاقه زیادی به ایران دارند و می‌توانند در بحث هواداری و حضور در ورزشگاه نیز مشارکت کنند.»

تاجرنیا در ادامه گفت: «اگر این اتفاق رخ ندهد، ازبکستان را هم به‌عنوان گزینه دیگری معرفی کرده‌ایم و طبیعتا اگر این گزینه هم منتفی شود، باید سراغ کشور دیگری برویم. امیدوارم رایزنی‌هایی که در حال انجام است، نتیجه بدهد و بتوانیم بصره را انتخاب کنیم.»

رییس هیات‌مدیره استقلال درباره تعامل با هلدینگ خلیج فارس نیز گفت: «برنامه‌ریزی‌ها به گونه‌ای است که ممکن است هلدینگ با همه شرایط موافقت نکند، اما خوشبختانه تا امروز در همه موارد همراهی لازم صورت گرفته است. امسال بودجه را حتی از نظر ریالی کمتر از سال گذشته بسته‌ایم و کارهای مربوط به آن تقریبا تمام شده است.»

او درباره آخرین وضعیت جذب آدان نیز گفت: «طبیعتا زمانی که می‌خواهیم قراردادی را منعقد کنیم، نقطه‌نظرات مختلفی وجود دارد، اما هماهنگی‌های لازم انجام شده است. آدان برای مدتی به یکی از کشورهای همسایه آمده بود و برای پیوستن به استقلال نیاز داشت یک بار دیگر به اسپانیا برود. آنچه من اطلاع دارم این است که کارها رو به اتمام است و امیدواریم در نیم‌فصل در خدمت آقای آدان خواهیم بود.»

سود یک‌ساله سپاهان دود شد؛ ۳۰۵ میلیارد تومان زیان روی دست باشگاه ماند

۲۶ مرداد ۱۴۰۵، ۰۸:۵۳ (‎+۱ گرینویچ)
100%

ایسنا گزارش داده که باشگاه سپاهان در بازه ۳۱ خرداد ۱۴۰۳ تا ۳۱ خرداد ۱۴۰۴ بیش از ۳۰۵ میلیارد تومان زیان خالص ثبت کرده و زیان انباشته این باشگاه نیز به بیش از ۲۳۶ میلیارد تومان رسیده است.

ارقامی که در کنار موارد متعدد گزارش‌شده از رعایت نشدن مقررات قراردادها و سقف بودجه، تصویری نگران‌کننده از وضعیت مالی یکی از پرهزینه‌ترین باشگاه‌های فوتبال ایران ارائه می‌کند.

آنطور که ایسنا گزارش داده، صورت‌های مالی سپاهان نشان می‌دهد شرایط مالی این باشگاه طی تنها یک سال دستخوش تغییر محسوسی شده است. سپاهان در سال مالی منتهی به خرداد ۱۴۰۳ بیش از ۱۴ میلیارد تومان سود خالص ثبت کرده بود، اما این رقم در سال بعد به ۳۰۵ میلیارد تومان زیان خالص تبدیل شده است.

هم‌زمان، زیان انباشته باشگاه در پایان خرداد ۱۴۰۴ به بیش از ۲۳۶ میلیارد تومان رسیده؛ در حالی که سپاهان در پایان خرداد ۱۴۰۳ بیش از ۷۱ میلیارد تومان سود انباشته داشت. به این ترتیب، باشگاهی که یک سال قبل در موقعیت مثبت قرار داشت، در فاصله یک سال با چرخشی سنگین در وضعیت مالی خود مواجه شده است.

اما آنچه گزارش حسابرس را برای سپاهان حساس‌تر می‌کند، صرفا رقم زیان نیست. در این گزارش به مواردی اشاره شده که پرسش‌هایی جدی درباره نحوه مدیریت قراردادها و پرداخت‌های باشگاه ایجاد می‌کند.

یکی از مهم‌ترین موارد، پرداخت دوباره ۷۵ هزار یورو، معادل حدود ۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون تومان، بابت رضایت‌نامه یک بازیکن خارجی است. طبق گزارش حسابرس، این مبلغ هنگام خرید بازیکن تسویه شده بود، اما پس از شکایت باشگاه چاوز پرتغال مبنی بر دریافت نشدن وجه، سپاهان بار دیگر همین مبلغ را پرداخت کرده است. با این حال، مستندات و مدارک کافی درباره این پرداخت در اختیار حسابرس قرار نگرفته است.

در سوی دیگر، سپاهان همچنان از نهادهای بین‌المللی فوتبال طلب دارد. بر اساس صورت‌های مالی، باشگاه تا پایان خرداد ۱۴۰۴ ۲۵.۲ میلیارد تومان از ای‌اف‌سی و فیفا بابت جوایز و پاداش‌های سال‌های مالی گذشته طلبکار بوده و مبالغ ارزی مربوط به این مطالبات تاکنون به حساب باشگاه واریز نشده است.

گزارش حسابرس همچنین نشان می‌دهد سپاهان در چند مورد مفاد دستورالعمل حاکم بر قراردادها و سقف بودجه باشگاه‌های لیگ برتر را رعایت نکرده است. پرداخت حق کارگزاری توسط بازیکنان، پرداخت پاداش برد و مبالغ تشویقی خارج از قرارداد، پرداخت نشدن سه درصد حق عضویت دستمزد بازیکنان و کادر فنی به حساب فدراسیون، افزایش بیش از ۳۰ درصدی مبلغ قرارداد برخی بازیکنان نسبت به فصل قبل و تقبل مالیات تکلیفی بازیکنان خارجی توسط باشگاه از جمله این موارد عنوان شده‌اند.

این موارد در حالی ثبت شده که سپاهان در بخش درآمدهای نقل‌وانتقالاتی نیز عملکرد قابل توجهی داشته است. انتقال محمدجواد حسین‌نژاد به دینامو ماخاچ‌قلعه روسیه بیش از ۱۰۱ میلیارد تومان درآمد برای باشگاه ایجاد کرده و در صدر درآمدهای سپاهان از محل فروش بازیکنان قرار گرفته است؛ با این حال، چنین درآمدی نیز نتوانسته مانع ثبت زیان بیش از ۳۰۵ میلیارد تومانی شود.

اکنون صورت‌های مالی سپاهان این پرسش را پیش روی مدیران باشگاه و نهادهای نظارتی قرار می‌دهد که چگونه باشگاهی با چنین حجم درآمد و منابع مالی، طی یک سال از ثبت سود به زیانی بیش از ۳۰۵ میلیارد تومان رسیده و هم‌زمان در پرونده‌های قراردادی و پرداختی خود با چندین مورد مغایرت مواجه شده است. در واقع، مسئله فقط بزرگی زیان سپاهان نیست؛ نحوه ایجاد این زیان و سازوکار هزینه‌کرد منابع باشگاه، بخش مهم‌تر ماجراست.

رونالدو پس از ازدواج با جورجینا: این احتمالا آخرین سال فوتبالم است

۲۵ مرداد ۱۴۰۵، ۱۷:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%
رونالدو و جورجینا و فرزندانشان بلا اسمرالدا، آلانا مارتینا و ماتئو در ورزشگاه الاول پارک ریاض، ۴ روز پس از ازدواج

کریستیانو رونالدو، فوق ستاره پرتغالی فوتبال دنیا در گفتگویی با مجله مد و لایف‌استایل ووگ که ۵ روز پیش از مراسم ازدواج خود با جورجینا رودریگس انجام شده، گفت: «این احتمالا آخرین سال فوتبالم است و می‌خواهم میراثی فوق‌العاده از خودم به جا بگذارم.»

او گفته که مشتاق است زمان بیشتری را با خانواده سپری کند: «برای آینده‌ام همه‌چیز را برنامه‌ریزی کرده‌ام. آن‌قدر کار برای مشغول نگه داشتن خودم دارم که گفتن فقط یکی از آنها دشوار است.»

رونالدو گفت: «فوتبال می‌تواند خلا بزرگی به جا بگذارد، پس باید وقتت را به شیوه‌های مختلف پر کنی، نه فقط با یک کار. همچنین می‌خواهم بیشتر تفریح کنم، بیشتر سفر کنم، پدل تماشا کنم و بازی کنم که واقعا دوستش دارم و همچنان از چیزهایی که به دست آورده‌ام، چیزهایی که به دست آورده‌ایم، لذت ببرم. بالاخره ۲۵ سال پر از فداکاری بوده است.»

مجله ووگ می‌نویسد که این زوج، ماه‌عسل هم نخواهند داشت؛ آنها باید روز بعد راهی خانه خود در ریاض شوند. کریستیانو که اکنون در عربستان سعودی فوتبال بازی می‌کند، فصل را از ۱۵ آگوست آغاز می‌کند. او این موضوع را راحت می‌گیرد و می‌گوید: «هر روز ماه‌عسل است.»

«آیا ازدواج چیزی را تغییر خواهد داد؟» هر دو فکر می‌کنند «نه». اما کریستیانو می‌گوید: «همین که زن و شوهر باشیم، وارد مرحله متفاوتی می‌شویم.»

100%

مراسم بزرگ ازدواج؛ به زودی

کریستیانو رونالدو و جورجینا رودریگس ۵ روز پیش در یک مراسم کاملا خصوصی، ازدواج کردند. جورجینا در این باره به ووگ گفته است: «در آینده یک مراسم عروسی بزرگ خواهیم داشت تا بتوانیم با خانواده و دوستان جشن بگیریم.»

به نوشته ووگ، اما برای «کریس و جیو»، نامی که دوستان و اعضای خانواده آنها را با آن می‌شناسند، امسال به دلیل «تعهدات کاری، رقابت‌ها و بچه‌ها» سالی «دیوانه‌وار» بوده است و جورجینا نمی‌خواست دهمین سالگرد آشنایی آنها بدون مراسمی سپری شود.

  • جزئیاتی از قرارداد پیش از ازدواج کریستیانو رونالدو با جورجینا رودریگس

    جزئیاتی از قرارداد پیش از ازدواج کریستیانو رونالدو با جورجینا رودریگس

  • پشت درهای بسته؛ ازدواج رونالدو با جورجینا رودریگس، بدون میهمان، فقط با حضور فرزندان

    پشت درهای بسته؛ ازدواج رونالدو با جورجینا رودریگس، بدون میهمان، فقط با حضور فرزندان

او می‌گوید: «وقتی دختر کوچکی بودم، رویای بزرگ‌ترین قلعه، بزرگ‌ترین کالسکه، بلندترین لباس و تاجی پر از الماس را داشتم. اما حالا می‌گویم: نه. چیزی خصوصی می‌خواهم، در خانه، با شریک زندگی‌ام و فرزندانمان. چون قلعه‌ها، خانه‌ها، جزیره‌ها، اسب‌ها و خودروها، همه اینها هر روز در دسترس ماست. اما چیزی خصوصی، برای ما غیرمعمول‌تر است.» در اقتصاد شهرت، حریم خصوصی قیمتی ندارد.

آیا فرزندان بیشتری خواهند داشت؟ شاید هفت فرزند؟ این احتمال را رد نمی‌کنند. کریستیانو می‌گوید: «هیچ‌وقت نمی‌گویم هرگز.»

جورجینا اضافه می‌کند: «اگر الان بچه دیگری داشته باشیم، خانه بیش از ظرفیت می‌شود.» او برای این عبارت از واژه انگلیسی overbooking استفاده می‌کند. «اما وقتی کوچک‌ترها ۱۵ یا ۱۶ ساله شوند، ما هنوز جوان خواهیم بود، پس چرا که نه؟ واقعیت این است که نمی‌توانم خودم را بدون بچه‌های کوچک تصور کنم، بنابراین خواهیم دید.»

یک روز عادی باشد

فعلا آنها مشتاق‌اند که مراسم ازدواج، به تعبیر کریستیانو، «یک روز عادی» باشد. سپس مکث می‌کند تا حرفش را اصلاح کند، به جورجینا نگاه می‌کند و با محبت می‌گوید: «روزی خاص خواهد بود که به شکلی عادی سپری می‌شود.»

به نوشته ووگ جورجینا یک روز پس از مراسم ازدواج، می‌گوید: «دقیقا همان‌طور بود که تصور کرده بودم. خصوصی، سرشار از عشق و با خانواده‌مان در مهم‌ترین نقش. نتوانستم جلوی اشک‌هایم را بگیرم.»

با این حال، یک اتفاق بود که انتظارش را نداشت. جورجینا پیش‌تر به فاطیما رفته بود، اما هرگز از کلیسای کوچکی که پس از دعای خیر، مراسم عشای ربانی را در آن برگزار کردند، یعنی کلیسای بانوی غم‌ها، دیدن نکرده بود.

او می‌گوید در آن لحظه به اطراف نگاه کرد و «آرامش و انرژی‌ای را احساس کردم که توصیفش بسیار دشوار است.»

جورجینا می‌گوید: «دیگر به هیچ‌چیز نیاز نداشتم: شوهرم، فرزندانم، خانه‌مان، ایمانمان و عشقمان.»

100%
جورجینا رودریگس، ۴ روز پس از ازدواج با رونالدو، در ورزشگاه الاول پارک ریاض

روایتی از ۱۰ سال زندگی مشترک

در اوت ۲۰۱۶، کریستیانو رونالدو که در آن زمان ۳۱ سال داشت و در اوج دوران فوتبالش بود، همراه با پسر شش ساله‌اش، کریستیانو جونیور، وارد فروشگاه گوچی در خیابان سرانو مادرید شد. جورجینا که آن زمان ۲۲ سال داشت، به‌تازگی از انگلستان، جایی که به‌عنوان پرستار کودک کار کرده بود، به اسپانیا بازگشته بود. او همیشه می‌خواست مادر شود. جورجینا به‌عنوان فروشنده در گوچی مشغول به کار شده بود، اما قرار نبود آن روز سر کار باشد و به جای یکی از دوستانش آمده بود. او می‌گوید: «این سرنوشت است.»

کریستیانو ادامه ماجرا را تعریف می‌کند: «پشتم به او بود، بعد برگشتم و دیدمش. چشم‌هایمان به هم افتاد و از همان لحظه...»

جورجینا پیشنهاد می‌کند: «مثل یک رویا بود.»

کریستیانو می‌گوید: «بله، یک رویا. می‌دانم که او عشق زندگی من است و فکر می‌کنم من هم...» مکث می‌کند و لبخند می‌زند: «فکر می‌کنم او هم تصور می‌کند من عشق زندگی‌اش هستم.»

سال بعد، دوقلوها، اوا و ماتئو، و همچنین آلانا به دنیا آمدند. آنها در سال ۲۰۲۲ نیز صاحب یک جفت دوقلوی دیگر به نام‌های بلا و آنخل شدند. متاسفانه تنها بلا زنده ماند و آنها همراه با کریستیانو جونیور، خانواده‌ای پرجمعیت را تشکیل می‌دهند.

جورجینا می‌گوید: «بچه‌ها می‌دانند که وقت ما متعلق به آنهاست.»

او و کریستیانو که به‌ترتیب در اسپانیا و پرتغال بزرگ شده‌اند، هر دو از خانواده‌هایی می‌آیند که جورجینا آنها را «خانواده‌هایی با ساختار کمتر» توصیف می‌کند.

برای هر دوی آنها مهم است که به فرزندانشان «ارزش نداشتن هیچ‌چیز و داشتن همه‌چیز» را نشان دهند. به گفته جورجینا، بچه‌ها در مراسم ازدواج «مانند همه روزهای زندگی ما، نقش اصلی را خواهند داشت».

  • راز لباس متفاوت رونالدو و جورجینا در مراسم ازدواج به یاد اولین دیدار

    راز لباس متفاوت رونالدو و جورجینا در مراسم ازدواج به یاد اولین دیدار

روایتی از برنامه‌ریزی مخفیانه برای مراسم ازدواج

با توجه به این‌که رابطه عاشقانه آنها از کجا آغاز شد، طبیعتا لباس‌های گوچی خواهند پوشید. هنگام گفت‌وگوی ما، جورجینا به‌تازگی کت‌ودامن سفید از پارچه فای ابریشمی و کفش‌های ساتن هماهنگ با آن را که دارای جزییات معروف دهانه اسب نقره‌ای گوچی است، تحویل گرفته است. قرار است کت‌وشلوار سفارشی کریستیانو از جنس پنبه به رنگ بژ روشن، کفش‌های سفارشی او و لباس‌های هماهنگ بچه‌ها روز بعد تحویل داده شوند.

دمنا، مدیر هنری گوچی، به من می‌گوید: «این‌که جورجینا و کریستیانو را برای این لحظه لباس‌پوشاندم، با دانستن این‌که داستان عاشقانه آنها در یک فروشگاه گوچی در مادرید آغاز شده، برایم فوق‌العاده خاص بود. چیزی بسیار عاشقانه در این ماجرا وجود دارد؛ حلقه‌ای زیبا که کامل می‌شود، تقریبا شبیه یک افسانه مدرن.»

جورجینا اضافه می‌کند که دمنا از همان ابتدا متوجه شد آنها چه می‌خواهند. او توضیح می‌دهد: «قرار نیست ما را به شکل اغراق‌آمیزی لباس بپوشاند. نمی‌خواستم در روزی که برای ما این‌قدر ساده است، لباس‌هایی شبیه لباس نمایش به تن داشته باشیم.»

پس از مراسم، آنها با خودرو به زیارتگاه بانوی ما فاطیما، در فاصله یک ساعتی، خواهند رفت؛ جایی که کشیش بخش کوچکی از زیارتگاه را برای آنها می‌بندد و به آنها دعای خیر می‌دهد. کریستیانو توضیح می‌دهد: «معمولا از جاهای شلوغ دوری می‌کنم.» در غیر این صورت، ازدحام جمعیت این کار را غیرممکن می‌کند.

قطر، مدعی ای‌اف‌سی شد؛ اختلاف عمیق در آسیا در پروژه برکناری جیانی اینفانتینو از فیفا

۲۴ مرداد ۱۴۰۵، ۲۳:۰۵ (‎+۱ گرینویچ)
100%

رویترز گزارش داده که حمد بن خلیفه آل ثانی، رییس فدراسیون فوتبال قطر، در نامه‌ای به شیخ سلمان بن ابراهیم آل خلیفه، رییس ای‌اف‌سی، نوشت که پیش از انتشار نامه سرگشاده سه کنفدراسیون در روز دوشنبه علیه جیانی اینفانتینو، رییس فیفا، نه با او و نه با فدراسیون فوتبال قطر مشورت نشده بود.

اینفانتینو که قصد دارد سال آینده بار دیگر برای ریاست فیفا نامزد شود، پس از مخالفت یوفا، کنفدراسیون فوتبال آسیا و کونکاکاف با عملکردش با بحرانی جدی روبه‌رو شده است.

این سه کنفدراسیون همچنین به دلیل تلاش نافرجام او برای ورود سرمایه‌گذاران خصوصی به رقابت‌های فیفا، از جمله جام جهانی، خواستار کناره‌گیری‌اش شدند.

به گزارش رویترز حمد بن خلیفه آل ثانی، رییس فدراسیون فوتبال قطر و عضو شورای فیفا، در اعتراض به همراهی کنفدراسیون فوتبال آسیا با این موضع، در نامه‌ای نوشت: «موضع جمعی باید ابتدا مشخص شود؛ نمی‌توان آن را از پیش مفروض دانست یا صرفا با انتشار یک بیانیه، آن را موضع جمعی قلمداد کرد.»

او از کنفدراسیون فوتبال آسیا خواست توضیح دهد پیش از انتشار این بیانیه چه مشورت‌هایی انجام داده و بر چه اساسی خود را مجاز دانسته است از طرف ۴۷ فدراسیون عضو سخن بگوید.

  • حمایت ۶ فدراسیون عربی از اینفانتینو در بحبوحه بحران فیفا

    حمایت ۶ فدراسیون عربی از اینفانتینو در بحبوحه بحران فیفا

  • «اعتماد فوتبال را با فریب شکست»؛ پاسخ تند یوفا، ای‌اف‌سی و کونکاکاف به اینفانتینو

    «اعتماد فوتبال را با فریب شکست»؛ پاسخ تند یوفا، ای‌اف‌سی و کونکاکاف به اینفانتینو

اختلاف‌های عمیق

این اعتراض، اختلاف‌ها درون کنفدراسیون فوتبال آسیا را در مقطعی حساس از کشمکش بر سر رهبری اینفانتینو آشکار کرده است.

آل ثانی در نامه خود به رییس کنفدراسیون فوتبال آسیا نوشت: «پیش از انتشار این بیانیه، نه با فدراسیون فوتبال قطر و نه شخصا با من، چه به‌طور رسمی و چه غیررسمی، مشورتی انجام نشد.»

او نوشته است: «هیچ اطلاع قبلی داده نشد، هیچ پیش‌نویسی در اختیار ما قرار نگرفت و پیش از انتشار عمومی بیانیه به نام کنفدراسیون فوتبال آسیا و از طرف اعضای آن، هیچ فرصتی برای اظهارنظر درباره محتوای آن یا مشارکت در تدوین آن به ما داده نشد.»

این اعتراض پس از آن مطرح شد که روسای شش فدراسیون فوتبال کشورهای عربی، از جمله قطر و مراکش، یکی از میزبانان جام جهانی ۲۰۳۰، روز پنج‌شنبه در بحبوحه بحران فیفا پس از شکست طرح جذب سرمایه‌گذاری خصوصی، از اینفانتینو حمایت کردند.

چهار نفر از شش امضاکننده این بیانیه، یعنی آل ثانی، هانی ابوریده، رییس فدراسیون فوتبال مصر، فوزی لقجع از مراکش و احمد یحیی از موریتانی، عضو شورای فیفا نیز هستند.

آنها گفته بودند: «ما عمیقا از تلاش‌های مستمر آقای اینفانتینو برای پیشبرد فوتبال در سراسر جهان، گسترش فرصت‌ها در همه مناطق و تقویت نقش فوتبال در نزدیک کردن مردم و جوامع به یکدیگر قدردانی می‌کنیم.»

اینفانتینو پیشنهاد کرده بود حقوق تجاری جام جهانی از ساختار فعلی جدا شود و ۲۰ درصد آن به سرمایه‌گذاران خصوصی فروخته شود تا حدود ۴.۲ میلیارد دلار سرمایه جذب شود، اما پس از جنجال‌های ایجادشده از این طرح عقب‌نشینی کرد.