• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

انتقاد تند تسنیم از فدراسیون فوتبال؛ «اشتباه دبیرکل» و پرسش‌هایی که بی‌پاسخ مانده است

۲۵ تیر ۱۴۰۵، ۱۰:۴۸ (‎+۱ گرینویچ)

در حالی که گل‌گهر به عنوان نماینده فوتبال ایران در لیگ قهرمانان آسیا ۲ معرفی شد، خبرگزاری تسنیم، مسئولیت این اتفاق را متوجه فدراسیون فوتبال و به‌ویژه هدایت ممبینی، دبیرکل وقت فدراسیون، دانست و از مهدی تاج خواست درباره این پرونده شفاف‌سازی کرده و با مقصران برخورد کند.

ماجرا از آنجا آغاز شد که پیش‌تر اعلام شده بود هدایت ممبینی، بر اساس جدول نهایی‌نشده لیگ برتر، گل‌گهر سیرجان را به عنوان نماینده ایران به کنفدراسیون فوتبال آسیا (AFC) معرفی کرده است؛ تصمیمی که بعدتر با اعتراض باشگاه پرسپولیس روبه‌رو شد.

پس از این اعتراض‌ها، فدراسیون فوتبال تصمیم گرفت تکلیف سهمیه آسیایی را از طریق برگزاری یک تورنمنت سه‌جانبه میان پرسپولیس، گل‌گهر و چادرملو اردکان مشخص کند. در پایان این رقابت‌ها، چادرملو موفق شد سهمیه حضور در لیگ قهرمانان آسیا ۲ را به دست آورد و تصور می‌شد این تیم نماینده ایران خواهد بود.

با این حال، شب گذشته مشخص شد AFC معرفی اولیه فدراسیون را ملاک قرار داده و گل‌گهر را به عنوان نماینده ایران پذیرفته است؛ اتفاقی که واکنش تند تسنیم را در پی داشت.

تسنیم در گزارش خود تاکید کرده است که دبیرکل فدراسیون در چهارم خرداد، گل‌گهر را به AFC معرفی کرده، در حالی که طبق آیین‌نامه مسابقات، فدراسیون‌ها تا دهم خرداد فرصت داشتند اسامی تیم‌های دارای شانس حضور در آسیا را اعلام کنند و مهلت معرفی نماینده قطعی نیز تا نهم تیر تعیین شده بود. از نگاه تسنیم، اگر این تفسیر از مقررات صحیح باشد، عجله در معرفی گل‌گهر ضرورتی نداشته و همین اقدام زمینه‌ساز بحران فعلی شده است.

تسنیم همچنین از توضیحات هدایت ممبینی درباره مهلت ارسال اسامی انتقاد کرده و نوشته است که اظهارات او با مقررات اعلام‌شده از سوی AFC همخوانی ندارد. این خبرگزاری دو احتمال را مطرح کرده است؛ یا دبیرکل از مقررات اطلاع نداشته، یا با وجود اطلاع، چنین تصمیمی گرفته که در هر دو صورت، به اعتقاد تسنیم، موضوع نیازمند بررسی و پاسخگویی است.

در ادامه این گزارش، پرسش‌هایی نیز متوجه مدیریت فدراسیون فوتبال شده است؛ از جمله اینکه آیا سازمان لیگ رسما گل‌گهر را برای معرفی به آسیا به فدراسیون معرفی کرده بود یا خیر، محتوای مکاتبات بعدی فدراسیون با AFC چه بوده و چرا موضوع معرفی اولیه گل‌گهر در جلسات هیات‌رییسه مطرح نشده است.

تسنیم همچنین از مهدی تاج انتقاد کرده که پس از آشکار شدن این اشتباه، برخورد قاطعی با عاملان آن صورت نگرفته و خواستار شفاف‌سازی درباره روند تصمیم‌گیری و تعیین مسئولیت این پرونده شده است.

در همین ارتباط، خبرگزاری فارس نیز گزارش داده است که مهدی تاج موضوع را هم به صورت شفاهی و هم با ارسال نامه به شیخ سلمان، رییس کنفدراسیون فوتبال آسیا، مطرح کرده و خواستار اصلاح وضعیت شده است، اما AFC با استناد به نامه اولیه ارسالی از سوی فدراسیون فوتبال ایران، گل‌گهر را به عنوان نماینده نهایی ایران در لیگ قهرمانان آسیا ۲ پذیرفته است.

از سوی دیگر، خبرگزاری مهر چهار روز پیش مدعی شد مهدی تاج هدایت ممبینی را به دلیل اشتباه در معرفی نماینده فوتبال ایران در آسیا و «موارد دیگر» از سمت دبیرکلی فدراسیون فوتبال برکنار کرده است؛ موضوعی که در صورت تایید رسمی، می‌تواند نشان‌دهنده پذیرش بخشی از انتقادهای مطرح‌شده درباره نحوه مدیریت این پرونده باشد.

Banner
Banner
Banner

پربازدیدترین‌ها

دو ایرانی در فینال جام جهانی، اما نه به نمایندگی از جمهوری اسلامی
۱

دو ایرانی در فینال جام جهانی، اما نه به نمایندگی از جمهوری اسلامی

۲

نگرانی از داوری‌ها به سود آرژانتین؛ هواداران انگلیس از تکرار جنجال‌های VAR می‌ترسند

۳

علی دایی: ما موقعی جام جهانی را از دست دادیم که سردار آزمون را دعوت نکردیم

۴
تحلیل

واشینگتن‌پست: ترامپ ساکت بماند، تنگه هرمز را باز کند و صبر در پیش بگیرد

۵

آمریکا فشار بر «امپراتوری کشتی‌رانی» محمدحسین شمخانی را تشدید کرد

انتخاب سردبیر

  • درخواست مردم از حامیان حکومت برای رفتن به جنوب ایران هم‌زمان با حملات تازه آمریکا

    درخواست مردم از حامیان حکومت برای رفتن به جنوب ایران هم‌زمان با حملات تازه آمریکا

  • حذف شواهد یک قتل؛ شکافتن پیکر جمشید مومنی مقابل چشمان خانواده برای خارج کردن گلوله‌ها

    حذف شواهد یک قتل؛ شکافتن پیکر جمشید مومنی مقابل چشمان خانواده برای خارج کردن گلوله‌ها

  • از برنامه هسته‌ای تا تنگه هرمز؛ چگونه تهران «بازدارندگی» را به پاشنه آشیل تبدیل می‌کند؟
    تحلیل

    از برنامه هسته‌ای تا تنگه هرمز؛ چگونه تهران «بازدارندگی» را به پاشنه آشیل تبدیل می‌کند؟

  • مسئول نظارت بر قوانین تروریسم بریتانیا: قانون جدید برای مقابله با فعالیت‌های سپاه تصویب شد

    مسئول نظارت بر قوانین تروریسم بریتانیا: قانون جدید برای مقابله با فعالیت‌های سپاه تصویب شد

  • عارف خوشکار، از بازداشت‌شدگان جنبش «زن زندگی آزادی»، در زندان قزل‌حصار کرج اعدام شد

    عارف خوشکار، از بازداشت‌شدگان جنبش «زن زندگی آزادی»، در زندان قزل‌حصار کرج اعدام شد

بازی‌های جام جهانی ۲۰۲۶

•
•
•

مطالب بیشتر

حمله تند رسانه‌های بریتانیا به توخل؛ از «شکست دراماتیک» تا «بزدلی محض فوتبالی»

۲۵ تیر ۱۴۰۵، ۰۹:۵۰ (‎+۱ گرینویچ)
100%

شکست ۲ بر ۱ تیم ملی انگلستان مقابل آرژانتین در نیمه‌نهایی جام جهانی ۲۰۲۶ در آتلانتا، رویای پایان دادن به حسرت ۶۰ ساله قهرمانی را بار دیگر بر باد داد. این باخت، موجی از خشم و ناامیدی را در میان رسانه‌های بریتانیا برانگیخت و بیشترین انتقادها هم متوجه تاکتیک‌های توماس توخل شد.

مطبوعات بریتانیا تصمیم توخل برای تغییر سیستم به دفاع ۵ نفره در دقیقه ۶۷ و عقب‌نشینی مقابل آرژانتین را عامل اصلی این شکست دانستند. دیوید هایتنر در گاردین این شکست را «یک سقوط بی‌رحمانه و باورنکردنی» توصیف کرد و نوشت: «تقدیر انگلستان، شکست‌های دراماتیک در تورنمنت‌هاست؛ فوتبال به خانه برنمی‌گردد.»

جان کراس، نویسنده دیلی میرور، نیز دقایق پایانی مسابقه را «شکنجه محض» توصیف کرد و نوشت که توخل فشار حریف را پذیرفت و در نهایت انگلستان زیر این فشار شکست خورد.

بزرگ‌ترین انتقاد به سرمربی آلمانی، رویکرد محتاطانه تیمی بود که با هزینه‌ای سنگین برای قهرمانی بسته شده بود. میگل دیلینی در ایندیپندنت تصمیم‌های توخل را «بزدلی محض فوتبالی» خواند و نوشت که این مربی، با وجود گران‌ترین قرارداد، انگلستان را از مسیر موفقیت دورتر کرد.

نویسندگان ورزشی معتقدند توخل با تعویض‌های تدافعی، توان هجومی انگلستان را کاهش داد؛ در حالی که حضور بازیکنان تازه‌نفسی مانند بوکایو ساکا یا مارکوس رشفورد می‌توانست برای خط دفاعی کارت‌زرددار آرژانتین دردسر درست کند. بارنی رونای در گاردین نوشت که انگلستان در این مسابقه هیچ تهدید یا انرژی ویژه‌ای از خود نشان نداد و صعود را به‌راحتی به حریف تقدیم کرد.

این حذف نشان داد که با وجود تغییر کادر فنی و هزینه‌های کلان، سقف آرزوهای سه‌شیرها همچنان دست‌نخورده باقی مانده و میراث گرت ساوت‌گیت در شکست برابر تیم‌های بزرگ، این بار با نسخه‌ای دیگر و تحت هدایت توماس توخل تکرار شد.

انتقاد شدید آلن شیرر از تعویض‌های دفاعی توماس توخل در بازی انگلیس-آرژانتین

۲۵ تیر ۱۴۰۵، ۰۷:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)
100%

آلن شیرر، مهاجم سابق تیم ملی انگلیس و کارشناس بی‌بی‌سی، با انتقاد شدید از تعویض‌های توماس توخل در فاصله ۱۰ دقیقه مانده به پایان وقت قانونی بازی مقابل آرژانتین در نیمه‌نهایی جام جهانی ۲۰۲۶ گفت: «او برگ‌های خود را خیلی زود بازی کرد؛ ما می‌دانستیم که او می‌خواهد نتیجه را حفظ کند.»

او گفت: «اما تفاوت اینجاست که مقاومت کردن مقابل نروژ یا مکزیک یک چیز است، و دفاع مقابل تیمی مثل آرژانتین با این سطح از کیفیت و توانایی، چیز دیگری است.»

شیرر که به تعویض دکلان رایس و ریس جیمز در فاصله ۱۰ دقیقه مانده به پایان بازی اشاره می‌کرد، معتقد است تصمیمات توخل این‌بار نتیجه معکوس داد: «توماس خیلی زود کارت‌هایش را بازی کرد به امید اینکه انگلیس دوام بیاورد، اما این نقشه شکست خورد.»

کاپیتان پیشین تیم ملی انگلیس گفت: «ما او را برای سیستم پنج دفاعه در بازی‌های قبل تحسین می‌کردیم، اما این‌بار وقتی آرژانتین گل اول را زد، بازیکنان انگلیس از نظر بدنی و ذهنی کاملاً تخلیه شده بودند و هیچ راه فراری برای ضدحمله نداشتند.»

تیم ملی فوتبال انگلیس شب گذشته درحالی که در آستانه صعود به فینال جام جهانی ۲۰۲۶ بود، نتوانست برتری مقابل آرژانتین را حفظ کند و در ۷ دقیقه، دو گل خورد و باخت. با این حساب، حسرت سه‌شیرها برای قهرمانی جهانی ۶۴ ساله شد.

پیام سیاسی پس از برد فوتبالی؛ پرچمی با ادعای مالکیت جزایر فالکلند در دست بازیکنان آرژانتین

۲۴ تیر ۱۴۰۵، ۲۳:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)
100%

برخی از بازیکنان تیم‌ملی فوتبال آرژانتین بلافاصله پس از سوت پایان بازی مقابل انگلیس در نیمه نهایی جام جهانی ۲۰۲۶ که در استادیوم آتلانتا آمریکا برگزار شد، پرچمی را با شعار «جزایر مالویناس (فالکلند) متعلق به آرژانتین است» در دست گرفتند.

جیووانی لو سلسو همراه با نیکولاس اوتامندی این بنر را در دست داشت و سپس با تعدادی دیگر از بازیکنان آرژانتین آن را روی چمن ورزشگاه مرسدس بنز پهن کرد. این بنر در جریان بازی در دست گروهی از تماشاگران دیده شد.

شعار «جزایر مالویناس متعلق به آرژانتین است» به جنگ ۷۴ روزه فالکلند در ۴۴ سال پیش (۱۹۸۲) میان بریتانیا و آرژانتین اشاره دارد؛ نبردی سرزمینی که در آن بیش از ۹۰۰ نفر جان باختند.

این اقدام تنش‌های تاریخی دو کشور را به زمین فوتبال کشاند و احتمالا واکنش‌های زیادی در پی داشته باشد.

100%
هواداران آرژانتین پس از پایان مسابقه با انگلیس بنری با پیامی درباره جزایر فالکلند در دست دارند

«مالویناس» نامی است که آرژانتینی‌ها برای جزایر فالکلند به کار می‌برند؛ مجمع‌الجزایری تحت حاکمیت بریتانیا که حدود ۴۸۰ کیلومتر از سواحل شرقی آرژانتین فاصله دارد.

در سال ۱۹۸۲، حکومت نظامی آرژانتین برای تصرف این جزایر به آنها حمله کرد. این جنگ از دوم آوریل تا ۱۴ ژوئن ادامه یافت و با تسلیم آرژانتین پایان یافت. در این درگیری سه غیرنظامی، ۲۵۵ نظامی بریتانیایی و ۶۴۹ نظامی آرژانتینی کشته شدند.

توخل پس از باخت به آرژانتین: وقتی نتیجه نگیری، همه می‌گویند تصمیم‌ها اشتباه بوده است

۲۴ تیر ۱۴۰۵، ۲۳:۰۴ (‎+۱ گرینویچ)
100%

توماس توخل، سرمربی انگلیس، پس از شکست در نیمه نهایی جام جهانی ۲۰۲۶ در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی درباره تغییرات تاکتیکی خود در نیمه دوم، پیش از بازگشت آرژانتین، گفت: «ناامید هستیم. خیلی به پیروزی نزدیک شده بودیم، اما بعد از گل بیش از حد منفعل شدیم، موقعیت‌های زیادی به حریف دادیم.»

او گفت: «نتوانستیم دوباره مالکیت توپ را در اختیار بگیریم. ارسال‌های زیادی روی دروازه ما انجام شد، شوت‌ها و موقعیت‌های زیادی به حریف دادیم.»

سرمربی انگلیس گفت: «به پیروزی نزدیک بودیم، اما پس از گل نتوانستیم همان سطح بازی را حفظ کنیم. در بازی قبلی هم تعویض‌های هجومی انجام داده بودم. فقط سعی کردیم به بازیکنان کمک کنیم، اما بلافاصله گل خوردیم.»

او گفت: «تصمیم گرفتیم با پنج مدافع بازی کنیم، چون فاصله بین خطوط بیش از حد زیاد شده بود. آنها همه نبردهای هوایی را می‌بردند و مدام روی دروازه ما سانتر می‌کردند. به همین دلیل سیستم را به خط دفاع پنج‌نفره تغییر دادیم تا فضاهای مرکزی را ببندیم و در نبردهای هوایی قدرتمندتر باشیم.»

توخل گفت: «حتی بلافاصله بعد از گل ما و پیش از انجام هر تعویضی هم ارسال‌های زیادی روی دروازه‌مان انجام شد و موقعیت‌های فراوانی به حریف دادیم.»

او گفت: «ما (کادر فنی) فقط تلاش کردیم به بازیکنان کمک کنیم، اما در نهایت مسئولیت با سرمربی است. وقتی نتیجه نگیری، طبیعی است که همه بگویند تصمیم‌ها اشتباه بوده است.»

هری کین پس از نرسیدن به فینال: واقعا ویران شده‌ام، این‌گونه ناکام ماندن دردناک است

۲۴ تیر ۱۴۰۵، ۲۲:۵۱ (‎+۱ گرینویچ)
100%

هری کین، کاپیتان تیم ملی انگلیس، پس از باخت به آرژانتین نیمه‌نهایی جام جهانی ۲۰۲۶ به بی‌بی‌سی گفت: «واقعاً ویران شده‌ام؛ ما در بیشتر زمان بازی خوب بازی کردیم. اما به محض اینکه یک - صفر جلو افتادیم، فقط سعی کردیم نتیجه را حفظ کنیم که این رویکرد در این سطح از فوتبال جواب نمی‌دهد.»

مهاجم انگلیس با تمجید از تلاش و فداکاری هم‌تیمی‌هایش در این تورنمنت گفت: «ما برای رسیدن به اینجا بسیار سخت تلاش کردیم و بچه‌ها تا آخرین نفس دویدند و عرق و خون ریختند. بنابراین، این‌گونه ناکام ماندن واقعاً دردناک است.»

او همچنین گفت که آن‌ها پس از زدن گل، فقط تلاش می‌کردند گل نخورند: «پس از گل، آن‌ها بازیکنان بیشتری را به جلو فرستادند و ما نتوانستیم با آن‌ها مقابله کنیم؛ حملات پی‌درپی آن‌ها شروع شد و ما فقط تلاش می‌کردیم دوام بیاوریم و جلوی ضربات را بگیریم.»

انگلیس درحالی که در آستانه صعود به فینال جام جهانی، پس از ۶۰ سال بود، نتوانست برتری مقابل آرژانتین را حفظ کند و در ۷ دقیقه، دو گل خورد و باخت.