• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

آمریکا: فقط برای افراد ضروری تیم ملی ویزا صادر شد، اجازه ورود «تروریست‌ها» را نمی‌دهیم

۱۶ خرداد ۱۴۰۵، ۱۰:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)

نشریه اتلتیک در گزارشی به نقل یک مقام دولت آمریکا نوشت که تیم ملی فوتبال و «کادر پشتیبانی ضروری» آن پیش از جام جهانی ویزا دریافت کرده‌اند، اما دولت دونالد ترامپ «اجازه نخواهد داد از این سازوکار سوءاستفاده کنند تا تحت عناوین نادرست، تروریست‌ها را به ایالات متحده وارد کنند.»

یک منبع آگاه به اتلتیک گفته است که همه اعضای مورد نظر کاروان تیم فوتبال ایران که قرار بود از مکزیک، محل استقرار اصلی آن‌ها پیش از تورنمنت، به آمریکا سفر کنند، ویزا دریافت نکرده‌اند.

این رسانه نوشته که یک مقام دولت آمریکا در کاخ سفید روز جمعه درباره وضعیت ویزاهای تیم ملی ایران گفت: «ویزاهای لازم برای حضور ایران در جام جهانی، از جمله برای بازیکنان و کادر پشتیبانی ضروری، صادر شده است. ما اجازه نخواهیم داد تیم ایرانی از این سازوکار سوءاستفاده کند تا تحت عناوین نادرست، تروریست‌ها را به ایالات متحده وارد کند.»

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، روز سه‌شنبه به قانون‌گذاران آمریکایی گفت که دولت ایالات متحده اجازه نخواهد داد ایران افرادی مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در هیأت اعزامی خود به جام جهانی بگنجاند.

اواخر روز گذشته خبرگزاری رویترز خبر داد که آمریکا برای همه بازیکنان تیم ملی ویزا صادر کرده است. بامداد امروز نیویورک تایمز نوشت آمریکا برای مهدی تاج و برخی دیگر از اسامی ارائه شده از سوی فدراسیون فوتبال که به عنوان عضوی از کادر فنی و اجرایی تیم ملی معرفی شده‌اند، ویزا صادر نکرده است. به نوشته الجزیره، این لیست ۱۵ نفره است.

فارس، خبرگزاری وابسته به سپاه پاسداران اسامی ۱۴ نفر را که تعدادی از آنها مقامات امنیتی شاغل در فدراسیون فوتبال هستند، به عنوان همراهانی از تیم ملی که ویزا برای آنها صادر نشده، اعلام کرد.

نام مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال در این لیست نیست، خبرگزاری فارس مدعی شده تاج درخواست ویزا نداده است.

اما سایت ورزش سه که روابط نزدیکی با کادر فنی تیم ملی دارد، اشاره کرده که مهدی تاج هم یکی از مقاماتی است که آمریکا برای آنها ویزا صادر نکرده است.

از سوی دیگر، تسنیم نوشته که این نفرات همراه تیم ملی به مکزیک می‌روند و «تلاش‌ها برای دریافت ویزا همچنان ادامه خواهد داشت.»

از زمان آغاز جنگ در ۹ اسفند، سرنوشت حضور تیم ملی در جام جهانی و سفر و ورود به آمریکا با ابهام زیادی روبه‌رو بوده است.

اتلتیک اشاره می‌کند که «برخی مقام‌های فدراسیون فوتبال که گفته می‌شود با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ارتباط داشته‌اند، در آذرماه سال گذشته از ورود به مراسم قرعه‌کشی جام جهانی در واشنگتن دی‌سی منع شدند.»

مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال که سابقه حضور در سپاه پاسداران دارد سه ماه پیش به همین دلیل نتوانست در نشست کنگره کنفدراسیون فوتبال آسیا در کانادا شرکت کنند؛ موضوعی که دبیرکل این نهاد در آن زمان اعلام کرد و موجب تردیدهایی درباره ورود کاروان تیم ملی شد.

هفته گذشته، فدراسیون فوتبال به‌طور رسمی اردوگاه تیم ملی را از آریزونا در خاک آمریکا، به تیخوانا در مکزیک منتقل کرد. با این حال، این تیم قرار است بازی‌های مرحله گروهی خود را در کالیفرنیای جنوبی و سیاتل برگزار کند.

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، و وزیر امور خارجه او، مارکو روبیو، گفته‌اند که تیم ایران در این تورنمنت، خوش‌آمد است؛ این در حالی است که رئیس‌جمهور پیش‌تر گفته بود حضور این تیم «به‌خاطر جان و امنیت خودشان» را «مناسب» نمی‌داند.

ایران کمتر از دو هفته دیگر، در ۲۶ خرداد، نخستین بازی خود در جام جهانی را برابر نیوزیلند در ورزشگاه سوفای لس‌آنجلس برگزار خواهد کرد.

پربازدیدترین‌ها

ترامپ: طرح اعزام نیرو برای تصرف اورانیوم ایران را کنار گذاشتم
۱

ترامپ: طرح اعزام نیرو برای تصرف اورانیوم ایران را کنار گذاشتم

۲

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی: تهران باید فورا درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده توضیح دهد

۳

محسن رضایی: مذاکرات به بن‌بست رسیده، دیدار ترامپ با مجتبی خامنه‌ای اتفاق نخواهد افتاد

۴

محاصره تنگه هرمز و راه‌های فرعی تجارت ایران؛ خَصَب شلوغ شد، ام‌القصر فعال

۵

الجزیره: آمریکا به ۱۵ عضو کادر تیم ملی ویزا نداد

انتخاب سردبیر

  • روایت سقوط شمار تولد در ایران؛ وقتی تعداد نوزادان نصف می‌شود
    تحلیل

    روایت سقوط شمار تولد در ایران؛ وقتی تعداد نوزادان نصف می‌شود

  • دادگاهی در هلند مادری را به‌دلیل پیوستن پسر ۱۴ ساله‌اش به داعش، به ۷ سال زندان محکوم کرد

    دادگاهی در هلند مادری را به‌دلیل پیوستن پسر ۱۴ ساله‌اش به داعش، به ۷ سال زندان محکوم کرد

  • فایننشال‌تایمز: نوجوانان ابزار تازه جنگ ترکیبی تهران و مسکو شده‌اند

    فایننشال‌تایمز: نوجوانان ابزار تازه جنگ ترکیبی تهران و مسکو شده‌اند

  • سی‌ان‌ان: اسرائیل در جنگ ایران نیروهای ویژه خود را در جمهوری آذربایجان مستقر کرد

    سی‌ان‌ان: اسرائیل در جنگ ایران نیروهای ویژه خود را در جمهوری آذربایجان مستقر کرد

  • احزاب کرد ایرانی گزارش‌ها از دریافت سلاح‌های حماس و حزب‌الله از سوی موساد را تکذیب کردند
    اختصاصی

    احزاب کرد ایرانی گزارش‌ها از دریافت سلاح‌های حماس و حزب‌الله از سوی موساد را تکذیب کردند

  • محاصره تنگه هرمز و راه‌های فرعی تجارت ایران؛ خَصَب شلوغ شد، ام‌القصر فعال

    محاصره تنگه هرمز و راه‌های فرعی تجارت ایران؛ خَصَب شلوغ شد، ام‌القصر فعال

  • نیویورک‌تایمز: آمریکا درخواست ویزای شماری از مسئولان فدراسیون از جمله مهدی تاج را رد کرد

    نیویورک‌تایمز: آمریکا درخواست ویزای شماری از مسئولان فدراسیون از جمله مهدی تاج را رد کرد

  • روایت خبرگزاری‌های سپاه از لیست همراهان تیم ملی که ویزای آمریکا نگرفتند

    روایت خبرگزاری‌های سپاه از لیست همراهان تیم ملی که ویزای آمریکا نگرفتند

•
•
•

مطالب بیشتر

روایت خبرگزاری‌های سپاه از لیست همراهان تیم ملی که ویزای آمریکا نگرفتند

۱۶ خرداد ۱۴۰۵، ۰۷:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)
روایت خبرگزاری‌های سپاه از لیست همراهان تیم ملی که ویزای آمریکا نگرفتند
100%

خبرگزاری‌های فارس و تسنیم، وابسته به سپاه پاسداران با انتشار فهرستی از همراهان تیم ملی نوشته‌اند آنها ویزای آمریکا را دریافت نکرده‌اند؛ مهدی محمد نبی، مدیر تیم، هدایت ممبینی، دبیرکل فدراسیون،‌ مهدی ملک آباد و مسعود اردشیر، نمایندگان حراست فدراسیون از جمله این افراد هستند.

به نوشته فارس، مهرپویا اسدی و سروش سلماسی، آنالیزورهای تیم، محمود اسلامیان، مشاور رئیس فدراسیون، امید جمالی و علی افضل، رئیس و کارشناس روابط بین الملل، محسن معتمدکیا، مدیر رسانه‌ای، سیامک قلیچ‌خانی، از اعضای بخش رسانه‌ای، رضا جاودان، از اعضای کادر پشتیبانی، مهدی خراطی، مدیر اجرایی و همچنین یکی از نمایندگان وزارت خارجه از دیگر افرادی هستند که آمریکا برای آنها ویزا صادر نکرده است.

  • نیویورک‌تایمز: آمریکا درخواست ویزای شماری از مسئولان فدراسیون از جمله مهدی تاج را رد کرد

    نیویورک‌تایمز: آمریکا درخواست ویزای شماری از مسئولان فدراسیون از جمله مهدی تاج را رد کرد

تسنیم نوشته که این نفرات همراه تیم ملی به مکزیک می‌روند و «تلاش‌ها برای دریافت ویزا همچنان ادامه خواهد داشت.»

پیش‌، مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، به قانون‌گذاران آمریکایی گفته بود که ایالات متحده اجازه نخواهد داد جمهوری اسلامی افرادی مرتبط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را در تیم اعزامی خود به جام جهانی بگنجاند.

شب گذشته رویترز خبر داد که تمام بازیکنان تیم ملی، ویزای آمریکا دریافت کرده‌اند.

در ادامه الجزیره نوشت که برای ۱۵ نفر از همراهان تیم ملی، ویزا صادر نشده است، پس از این، نیویورک تایمز بامداد امروز خبر داد آمریکا برای مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال هم ویزا صادر نکرده است.

با این حال فارس مدعی شده که رئیس فدراسیون فوتبال درخواستی برای دریافت ویزای آمریکا نداشته است.

فهرستی که فارس نام و عنوان آنها را به عنوان همراهان تیم ملی منتشر کرده، شامل ۱۴ نفر می‌شود.

اف‌بی‌آی به کاربران پهپاد هشدار داد از مسابقات جام جهانی دور بمانند

۱۶ خرداد ۱۴۰۵، ۰۰:۴۶ (‎+۱ گرینویچ)
اف‌بی‌آی به کاربران پهپاد هشدار داد از مسابقات جام جهانی دور بمانند
100%

در آستانه آغاز جام جهانی ۲۰۲۶، اف‌بی‌آی اعلام کرد ده‌ها نهاد امنیتی و انتظامی آمریکا آموزش‌های ویژه مقابله با پهپادها را پشت سر گذاشته‌اند و هشدار داد هرگونه پرواز غیرمجاز در اطراف ورزشگاه‌ها و محل برگزاری رویدادهای مرتبط با جام جهانی می‌تواند به پیگرد کیفری و حتی زندان منجر شود.

با نزدیک شدن به آغاز رقابت‌های جام جهانی فوتبال ۲۰۲۶ در آمریکای شمالی، مقام‌های امنیتی آمریکا از تشدید تدابیر حفاظتی در اطراف ورزشگاه‌ها و مناطق برگزاری مسابقات خبر داده‌اند و نسبت به استفاده غیرمجاز از پهپادها هشدار داده‌اند.

به گزارش ان‌بی‌سی‌نیوز، بیش از ۶۰ نهاد پلیسی محلی، ایالتی و منطقه‌ای در شهرهای میزبان مسابقات، به‌تازگی یک دوره آموزشی ویژه تحت نظارت دولت فدرال را برای شناسایی، رهگیری و مقابله با پهپادهای غیرمجاز به پایان رسانده‌اند. اف‌بی‌آی اعلام کرده است که این برنامه آموزشی برای نخستین بار در چنین ابعادی اجرا شده و قرار است حتی پس از پایان جام جهانی نیز ادامه یابد.

این شبکه آمریکایی از مرکز آموزش اف‌بی‌آی در پایگاه نظامی ردستون آرسنال در ایالت آلاباما بازدید کرده و گزارش داده است که نیروهای امنیتی در حال آماده‌سازی خود برای مقابله با تهدیدهایی هستند که می‌تواند از یک مزاحمت ساده تا یک حمله جدی امنیتی را در بر بگیرد.

مایک تورفی، مامور اف‌بی‌آی و مسئول برنامه آموزش ضدپهپادی، گفت با گسترش استفاده از پهپادها، فضای هوایی آمریکا بیش از هر زمان دیگری شلوغ شده است.

  • اسکالونی، سرمربی آرژانتین: من مسئول نهایی نیستم، همه تصمیم‌ها از مسی عبور می‌کند

    اسکالونی، سرمربی آرژانتین: من مسئول نهایی نیستم، همه تصمیم‌ها از مسی عبور می‌کند

به گفته او، هدف این آموزش‌ها تنها شناسایی پهپادها نیست، بلکه نیروهای امنیتی باید بتوانند میان یک کاربر عادی و یک تهدید بالقوه تفاوت قائل شوند و سپس درباره نحوه واکنش تصمیم بگیرند.

تورفی گفت اف‌بی‌آی از مجموعه‌ای از فناوری‌های پیشرفته برای مقابله با پهپادهای غیرقانونی استفاده می‌کند؛ از جمله سامانه‌هایی که می‌توانند کنترل الکترونیکی یک پهپاد را در اختیار بگیرند، آن را منحرف کنند یا در صورت لزوم وادار به فرود یا سقوط کنند.

بزرگ‌ترین عملیات امنیتی تاریخ جام جهانی
جام جهانی ۲۰۲۶ با حضور ۴۸ تیم در ۱۶ شهر آمریکا، کانادا و مکزیک برگزار خواهد شد و بزرگ‌ترین دوره این رقابت‌ها در تاریخ محسوب می‌شود.

این مسابقات از ۱۱ ژوئن [۲۱ خرداد] آغاز می‌شود و تا ۱۹ ژوئیه [۲۸ تیر] ادامه خواهد داشت. دیدار افتتاحیه در مکزیکوسیتی و مسابقه فینال در ورزشگاه مت‌لایف در نیوجرسی برگزار خواهد شد.

مقام‌های آمریکایی انتظار دارند صدها هزار نفر از مسابقات، جشنواره‌های هواداری و برنامه‌های جانبی جام جهانی بازدید کنند.

کریستوفر رایا، معاون مدیر اف‌بی‌آی، گفت تاکنون هیچ تهدید مشخص و معتبری علیه جام جهانی شناسایی نشده است، اما نیروهای امنیتی انتظار دارند در طول مسابقات با چالش‌های مختلفی روبه‌رو شوند.

  • نیویورک‌تایمز: آمریکا درخواست ویزای شماری از مسئولان فدراسیون از جمله مهدی تاج را رد کرد

    نیویورک‌تایمز: آمریکا درخواست ویزای شماری از مسئولان فدراسیون از جمله مهدی تاج را رد کرد

او گفت: «رویدادهای امنیتی می‌تواند از یک درگیری ناشی از مصرف بیش از حد الکل توسط یک هوادار تا یک حمله تروریستی بزرگ را شامل شود.»

رایا با این حال تاکید کرد که هواداران باید با اطمینان خاطر در مسابقات شرکت کنند و گفت: «تمام ظرفیت‌های ما برای حفظ امنیت مردم آمریکا بسیج شده است.»

هشدار مستقیم به کاربران پهپاد
اف‌بی‌آی اعلام کرده است که از دوربین‌ها، رادارها، تجهیزات شنود و سامانه‌های رهگیری پیشرفته برای شناسایی پهپادها استفاده خواهد کرد.

در یکی از تمرین‌های آموزشی که ان‌بی‌سی شاهد آن بود، ماموران اف‌بی‌آی نحوه رهگیری یک پهپاد متخلف و ارسال هشدار مستقیم به اپراتور آن را به نمایش گذاشتند.

در این هشدار اعلام می‌شد: «اینجا اف‌بی‌آی است. شما یک منطقه پرواز ممنوع را نقض کرده‌اید. فوراً پهپاد خود را فرود آورده و منتظر تماس نیروهای انتظامی بمانید.»

رایا خطاب به افرادی که ممکن است برای تصویربرداری یا ماجراجویی قصد پرواز پهپاد در اطراف ورزشگاه‌ها را داشته باشند، هشدار داد: «با توانایی‌هایی که اکنون در اختیار داریم، شما را پیدا خواهیم کرد و روز بسیار ناخوشایندی در انتظار شما خواهد بود.»

او افزود: «ممکن است حتی راهی زندان شوید. توصیه من بسیار ساده است؛ این کار را انجام ندهید.»

نگرانی از تهدیدهای نوظهور
به گفته مقام‌های آمریکایی، پهپادها به یکی از مهم‌ترین چالش‌های امنیتی رویدادهای بزرگ تبدیل شده‌اند، زیرا علاوه بر کاربردهای معمول مانند تصویربرداری، می‌توانند برای حمل مواد خطرناک یا انجام عملیات خرابکارانه نیز مورد استفاده قرار گیرند.

اداره هوانوردی فدرال آمریکا نیز برای مسابقات جام جهانی محدودیت‌های پروازی ویژه‌ای در اطراف ورزشگاه‌ها و محل برگزاری رویدادها اعمال خواهد کرد و نقض این محدودیت‌ها می‌تواند با مجازات‌های کیفری همراه باشد.

اف‌بی‌آی تاکید کرده است که ضمن احترام به حقوق قانونی مالکان پهپادها، با هرگونه فعالیت غیرمجاز در مناطق محدودشده برخورد خواهد کرد.

کریستوفر رایا در پایان گفت نیروهای امنیتی آمریکا برای این رویداد کاملاً آماده هستند؛ رویدادی که برنامه‌ریزان آن را با برگزاری همزمان ده‌ها مسابقه «سوپربول» مقایسه کرده‌اند. او تاکید کرد: «ما آماده‌ایم.»

نیویورک‌تایمز: آمریکا درخواست ویزای شماری از مسئولان فدراسیون از جمله مهدی تاج را رد کرد

۱۶ خرداد ۱۴۰۵، ۰۰:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)
نیویورک‌تایمز: آمریکا درخواست ویزای شماری از مسئولان فدراسیون از جمله مهدی تاج را رد کرد
100%

نیویورک‌تایمز گزارش داد تیم ملی فوتبال ایران پس از ماه‌ها بلاتکلیفی سرانجام مجوز ورود به آمریکا برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ را دریافت کرده است، اما درخواست ویزای شماری از اعضای کادر پشتیبانی و مسئولان فدراسیون فوتبال ایران، از جمله مهدی تاج، رد شده است.

نیویورک‌تایمز به نقل از چهار مقام ارشد آگاه گزارش داد تمامی ۲۶ بازیکن تیم ملی فوتبال ایران برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ ویزای ورود به ایالات متحده را دریافت کرده‌اند و می‌توانند در مسابقات این دوره شرکت کنند.

این تصمیم پس از ماه‌ها ابهام درباره وضعیت حضور ایران در رقابت‌هایی اتخاذ شده که برای نخستین بار در تاریخ جام جهانی، یکی از تیم‌های حاضر در آن با یکی از کشورهای میزبان درگیر جنگ است.

بر اساس این گزارش، جمعه ۱۵ خرداد یک مقام ایرانی برای دریافت گذرنامه‌هایی که در چارچوب روند صدور ویزا به سفارت آمریکا تحویل داده شده بود، مراجعه کرد. با این حال، درخواست ویزای بیش از ۱۲ نفر از اعضای کادر همراه تیم، از جمله برخی مربیان، بدنسازان، تحلیلگران، اعضای کادر پزشکی و همچنین شماری از مسئولان فدراسیون فوتبال ایران رد شده است.

نیویورک‌تایمز به نقل از یکی از منابع خود نوشت که ویزای مهدی تاج، رییس فدراسیون فوتبال ایران، نیز صادر نشده است. تاج که سابقه عضویت در سپاه پاسداران را دارد، پیش‌تر نیز در سفرهای بین‌المللی با محدودیت‌هایی روبه‌رو شده بود.

  • الجزیره: آمریکا به ۱۵ عضو کادر تیم ملی ویزا نداد

    الجزیره: آمریکا به ۱۵ عضو کادر تیم ملی ویزا نداد

این گزارش می‌افزاید فیفا در ماه‌های گذشته تلاش گسترده‌ای برای حل این بحران انجام داده است. مهدی تاج در گفت‌وگو با نیویورک‌تایمز گفته بود که جیانی اینفانتینو، رییس فیفا، و دیگر مقام‌های این نهاد در پشت صحنه برای حل یکی از پیچیده‌ترین چالش‌های تاریخ جام جهانی فعالیت کرده‌اند.

به نوشته این روزنامه، اینفانتینو در ماه مارس با مقام‌های ایرانی دیدار کرده و ماتیاس گرافستروم، دبیرکل فیفا، نیز ماه گذشته به ترکیه سفر کرده بود؛ جایی که تیم ملی ایران برای برگزاری اردوی آماده‌سازی خود مستقر شده است.

ایران قرار است هر سه مسابقه مرحله گروهی خود را در خاک آمریکا برگزار کند. تیم ملی روز ۱۵ ژوئن [۲۵ خرداد] در لس‌آنجلس به مصاف نیوزیلند می‌رود، ۲۱ ژوئن [۳۱ خرداد] در همان شهر با بلژیک روبه‌رو می‌شود و ۲۶ ژوئن [۵ تیر] در سیاتل برابر مصر قرار خواهد گرفت.

نیویورک‌تایمز گزارش داد که بازیکنان ایران در هفته‌های اخیر در جنوب غربی ترکیه تمرین می‌کردند و در انتظار تصمیم واشینگتن درباره وضعیت ویزاهای خود بودند.

بر اساس این گزارش، ایران در ابتدا قصد داشت در طول مسابقات در شهر توسان ایالت آریزونا مستقر شود، اما بعداً تصمیم گرفت محل اقامت خود را به شهر تیخوانا در مکزیک، نزدیک مرز آمریکا، منتقل کند. مهدی تاج گفته است این تصمیم با هماهنگی فیفا و با هدف کاهش مدت حضور تیم در خاک آمریکا اتخاذ شده است.

با این حال، مقررات فیفا ایجاب می‌کند که تیم ایران دست‌کم دو روز پیش از هر مسابقه وارد آمریکا شود تا در برنامه‌های رسانه‌ای و تمرینات رسمی ورزشگاه‌ها شرکت کند.

  • سفیر آمریکا در ترکیه صدور ویزا برای بازیکنان تیم ملی را تایید کرد

    سفیر آمریکا در ترکیه صدور ویزا برای بازیکنان تیم ملی را تایید کرد

مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا، ماه گذشته گفته بود تیم ملی ایران برای حضور در جام جهانی مورد استقبال قرار خواهد گرفت، اما افرادی که با سپاه پاسداران ارتباط دارند اجازه ورود به ایالات متحده را نخواهند داشت.

نیویورک‌تایمز یادآور شده است که فوتبال ایران نیز از پیامدهای جنگ بی‌تاثیر نبوده است. مسابقات حرفه‌ای فوتبال در ایران پس از حملات مشترک آمریکا و اسرائیل در اوایل اسفند متوقف شد و بسیاری از بازیکنان تیم ملی در ماه‌های گذشته تنها در اردوهای داخلی یا اردوهای برگزارشده در ترکیه امکان تمرین داشته‌اند.

این روزنامه همچنین به سوابق مهدی تاج اشاره کرده و نوشته است که او پیش‌تر نیز از حضور در مراسم قرعه‌کشی جام جهانی در واشینگتن محروم شده بود. ماه گذشته نیز مقام‌های کانادایی هنگام سفر او به نشست سالانه فیفا در ونکوور، مدارک سفرش را لغو کردند و او پس از چند ساعت مذاکره با مقام‌های کانادایی، همراه با سایر اعضای هیئت ایرانی به کشور بازگشت.

نیویورک‌تایمز در پایان گزارش خود به مواضع متناقض تهران و واشینگتن در ماه‌های اخیر اشاره کرده است. در حالی که مقام‌های ایرانی بر حق حضور تیم ملی در جام جهانی تاکید کرده‌اند، برخی از آنها نیز احتمال بازنگری در حضور ایران در این مسابقات را مطرح کرده بودند. در آمریکا نیز دونالد ترامپ در مقاطعی گفته بود ایران ممکن است به دلایل امنیتی درباره حضور در جام جهانی تجدیدنظر کند، اما هم‌زمان تاکید کرده بود که تیم ملی ایران برای شرکت در رقابت‌ها مورد استقبال قرار خواهد گرفت.

مهدی تاج در گفت‌وگو با نیویورک‌تایمز گفته است: «ما به جام جهانی صعود کرده‌ایم و باید بهترین امکانات برای حضور در مسابقات در اختیار ما قرار گیرد. در فوتبال مفهومی به نام بازی جوانمردانه وجود دارد و همه کشورها باید از فرصت‌های برابر برخوردار باشند.»

سفیر آمریکا در ترکیه صدور ویزا برای بازیکنان تیم ملی را تایید کرد

۱۵ خرداد ۱۴۰۵، ۲۲:۴۴ (‎+۱ گرینویچ)
سفیر آمریکا در ترکیه صدور ویزا برای بازیکنان تیم ملی را تایید کرد
100%

تام باراک، سفیر آمریکا در ترکیه روز جمعه در پیامی در شبکه ایکس صدور ویزا برای بازیکنان تیم ملی را تأیید کرد: «به تیم فوق‌العاده‌مان در سفارت آمریکا در آنکارا افتخار می‌کنیم که برای رسیدگی به درخواست ویزای تیم فوتبال ایران در مسیر حضورشان در جام جهانی در ایالات متحده تلاش کردند.»

او این مطلب را در واکنش به گزارشی منتشر کرد که اعلام کرده بود بازیکنان ایران ویزای ورود به آمریکا را دریافت کرده‌اند.

رویترز روز جمعه به نقل از یک مقام کاخ سفید خبر داد بازیکنان تیم ملی برای ورود به آمریکا ویزا دریافت کرده‌اند.

همچنین الجزیره به نقل از منابعی گزارش داد که دست‌کم ۱۵ نفر از اعضای کادر تیم ملی ایران با رد درخواست ویزای خود از سوی ایالات متحده برای حضور در جام جهانی ۲۰۲۶ مواجه شده‌اند. این افراد شامل برخی مربیان، اعضای کادر فنی و کارکنان اجرایی هستند.

منابع این رسانه گفته‌اند که برخی از افرادی که ویزای آن‌ها رد شده، به‌طور رسمی از سوی فیفا به‌عنوان بخشی از کادر مربیگری و یا فنی تیم به رسمیت شناخته شده بودند: «بازیکنان تحت تأثیر این تصمیم قرار نگرفته‌اند.»

اسکالونی، سرمربی آرژانتین: من مسئول نهایی نیستم، همه تصمیم‌ها از مسی عبور می‌کند

۱۵ خرداد ۱۴۰۵، ۲۲:۳۳ (‎+۱ گرینویچ)
اسکالونی، سرمربی آرژانتین: من مسئول نهایی نیستم، همه تصمیم‌ها از مسی عبور می‌کند
100%

لیونل اسکالونی، سرمربی تیم ملی آرژانتین در گفت‌وگو با روزنامه «اوله» اعتراف کرده که هدایت اصلی تیم با مسی است: «من هیچ تصمیمی را بدون مشورت با مسی نمی‌گیرم. معنی ندارد بگویم من مسئول اصلی هستم. ما همیشه درباره تمام تصمیم‌هایی که می‌گیریم با مسی صحبت می‌کنیم.»

او گفت: «از او می‌پرسم چه فکری می‌کند، حالش چطور است، و تلاش می‌کنیم به توافق برسیم.»

سرمربی مدافع عنوان قهرمانی جهان همچنین درباره هدایت تیمی با چنین جایگاهی در جام جهانی گفت: «هیچ‌کس دوست ندارد تعویض شود، حتی مسی».

او درباره نقش مسی ۳۸ ساله در ترکیب تیم ملی گفت: «فکر می‌کنم باید همین‌طور باشد، چون حتی اگر در زمین با دشواری‌هایی روبه‌رو باشد، چیزهای زیادی به ما اضافه می‌کند.»

اسکالونی در توضیح دلیل بازی کردن مسی گفت: «بهتر است او در زمین باشد؛ او توانایی خلق و تولید موقعیت‌های فراوانی را دارد.»

سرمربی آلبی‌سلسته در بخش دیگری از این گفتگو درباره مسی گفت: «او تا هر زمانی که خودش بخواهد بازی خواهد کرد، چون ما از قبل می‌دانیم چه توانایی‌هایی دارد. اینکه در ششمین جام جهانی‌اش بازی می‌کند، جای تعجب ندارد. چطور می‌تواند تعجب‌آور باشد؟ چیزی که تعجب‌آور است این است که او فقط چهار عنوان با تیم ملی کسب کرده است.»

اسکالونی ادامه داد: «او خیلی تغییر نکرده است؛ همان آدم سابق است، همچنان رقابتی است، قرار است در ششمین جام جهانی‌اش بازی کند و همان انگیزه را دارد. و فکر نمی‌کنم تغییر کند؛ او همان الگویی است که می‌خواهید برای یک فوتبالیست ارائه دهید.»

او گفت: «موضوع این نیست که چه می‌برید یا چطور بازی می‌کنید، بلکه این است که چطور مسائل را مدیریت می‌کنید؛ و این همان چیزی است که سعی می‌کنیم به جوان‌ترها منتقل کنیم. آن‌ها کم‌کم دارند این را درک می‌کنند.»