• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • انقلاب ملی
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نیویورک‌تایمز: جلسه اتاق وضعیت به پایان رسید اما ترامپ به تصمیم نهایی نرسیده است

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۲۰:۰۲ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۳:۰۷ (‎+۱ گرینویچ)

نیویورک‌تایمز به نقل از یک مقام ارشد آمریکایی گزارش داد نشست دونالد ترامپ در «اتاق وضعیت» کاخ سفید دو ساعت به طول انجامید، اما رییس‌جمهور آمریکا هنوز درباره هیچ توافق جدیدی با تهران به تصمیم نهایی نرسیده است.

این مقام افزود دولت آمریکا معتقد است به دستیابی به توافق نزدیک شده، اما برخی مسائل از جمله آزادسازی دارایی‌های مسدودشده ایران همچنان محل بررسی و اختلاف‌نظر است.

پربازدیدترین‌ها

پزشکیان به دلیل «تسلط کامل فرماندهان سپاه بر اداره کشور» استعفا کرد
۱
اختصاصی

پزشکیان به دلیل «تسلط کامل فرماندهان سپاه بر اداره کشور» استعفا کرد

۲

هشدار کارشناسان درباره کاهش مصرف لبنیات و خطر گسترش سوءتغذیه و پوکی استخوان در ایران

۳

زهرا شهباز طبری، زندانی سیاسی، بار دیگر به اعدام محکوم شد

۴

وداع آخر زیر سایه تورم؛ هزینه خاکسپاری در تهران تا ۵۰ درصد افزایش یافت

۵

نیویورک‌تایمز: آمریکا نسخه سخت‌گیرانه‌تری از توافق را به ایران فرستاد

انتخاب سردبیر

  • جمهوری اسلامی مهرداد محمدی‌نیا و  اشکان مالکی، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

    جمهوری اسلامی مهرداد محمدی‌نیا و اشکان مالکی، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

  • پزشکیان به دلیل «تسلط کامل فرماندهان سپاه بر اداره کشور» استعفا کرد
    اختصاصی

    پزشکیان به دلیل «تسلط کامل فرماندهان سپاه بر اداره کشور» استعفا کرد

  • چین چگونه در تامین مواد سوخت موشک‌های بالستیک به سپاه کمک می‌کند
    اختصاصی

    چین چگونه در تامین مواد سوخت موشک‌های بالستیک به سپاه کمک می‌کند

  • کرونا، کشتار، جنگ؛ «ما از نوجوانی چیزی نفهمیدیم»
    روایت شما

    کرونا، کشتار، جنگ؛ «ما از نوجوانی چیزی نفهمیدیم»

  • هشدار کارشناسان درباره کاهش مصرف لبنیات و خطر گسترش سوءتغذیه و پوکی استخوان در ایران

    هشدار کارشناسان درباره کاهش مصرف لبنیات و خطر گسترش سوءتغذیه و پوکی استخوان در ایران

•
•
•

مطالب بیشتر

شگفتی در اوپن فرانسه؛ جوکوویچ به پدیده ۱۹ ساله باخت و از رولان گاروس حذف شد

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۲۰:۰۰ (‎+۱ گرینویچ)
شگفتی در اوپن فرانسه؛ جوکوویچ به پدیده ۱۹ ساله باخت و از رولان گاروس حذف شد
100%

نوواک جوکوویچ، مرد شماره ۴ تنیس جهان، در دور سوم رولان گاروس پس از پیش افتادن در دو ست، در نهایت مقابل ژوائو فونسکا، پدیده ۱۹ ساله برزیلی، باخت و حذف شد. پس از ۴ ساعت و ۵۳ دقیقه رقابت نفس‌گیر، شگفتی کامل شد و ورزشگاه فیلیپ شاتریه پس از حذف یانیک سینر، دومین شوک فصل را دید.

اکنون قطعی است که دومین گرنداسلم سال را بازیکنی فتح خواهد کرد که تاکنون چنین عنوانی را به دست نیاورده است. نوواک جوکوویچ آخرین قهرمان گرنداسلم حاضر در پاریس بود.

جدی‌ترین مدعی حال حاضر الکساندر زورف است که امشب در دور سوم به مصاف کوئنتن آلیس می‌رود.

حذف جوکوویچ، به این معناست که از میان پنج نفر برتر رنکینگ، تنها زورف در جدول باقی مانده است.

یانیک سینر، نفر اول جهان، در دور دوم و آن هم پس از برتری ۲-۰ در ست‌ها مقابل خوان مانوئل سروندولو از آرژانتین، به دلیل گرمازدگی شکست خورد.

کارلوس آلکاراس، نفر دوم جهان، به دلیل آسیب‌دیدگی دست از حضور در پاریس انصراف داد.

بن شلتون، نفر پنجم رنکینگ، نیز در دور دوم مقابل رافائل کولینیون بلژیکی حذف شد.

در حالی که مسیر نوواک جوکوویچ برای رسیدن به بیست‌وپنجمین عنوان گرنداسلمش بیش از هر زمان دیگری در نزدیک به سه سال گذشته هموار به نظر می‌رسید، این فرصت از دست رفت.

آخرین باری که بازیکنی غیر از یانیک سینر یا کارلوس آلکاراس فاتح یک تورنمنت گرنداسلم شد، به یو‌اس اوپن ۲۰۲۳ بازمی‌گردد؛ جایی که جوکوویچ قهرمان شد. حالا این روند دست‌کم تا یکشنبه هفته آینده ادامه خواهد داشت.

آخرین باری که رکورددار صدرنشینی جهان در دور سوم یک گرنداسلم حذف شده بود، به یو‌اس اوپن ۲۰۲۴ برمی‌گردد.

در رولان گاروس نیز آخرین حذف زودهنگام او در سال ۲۰۰۹ رقم خورد؛ زمانی که مقابل فیلیپ کولشرایبر آلمانی شکست خورد و از دور رقابت‌ها کنار رفت.

امشب، نواک جوکوویچ در میان تشویق پرشور تماشاگران زمین را ترک کرد؛ آیا این آخرین باری است که این ستاره ۳۹ ساله را در رولان گاروس می‌بینیم؟

جلسه روسای چند آژانس بین‌المللی درباره پیامدهای اقتصادی جنگ ایران

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۹:۵۷ (‎+۱ گرینویچ)

روسای آژانس بین‌المللی انرژی، صندوق بین‌المللی پول، بانک جهانی و سازمان تجارت جهانی پنج‌شنبه برای بررسی واکنش نهادهای خود به پیامدهای جنگ در خاورمیانه دیدار کردند.

این خبر را رویترز جمعه به نقل از بیانیه مشترک این نهادها اعلام کرد.

این نهادها اعلام کردند: «اگر جریان حمل‌ونقل دریایی به حالت عادی بازنگردد، ادامه کاهش سریع ذخایر جهانی نفت، خطرات فزاینده‌ای برای امنیت تامین سوخت، شرایط بازار و تاب‌آوری اقتصادی ایجاد خواهد کرد.»

این اظهارات در اشاره به انسداد تنگه هرمز مطرح شد.

در این بیانیه افزوده شده است که این نهادها همچنین گزینه‌هایی را برای «تقویت بیشتر حمایت جمعی از طریق اقدامات چندجانبه و دوجانبه» بررسی کردند.

ارتش اسرائیل: راکت‌های حزب‌الله به کلیسایی در جنوب لبنان اصابت کرد

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۹:۴۵ (‎+۱ گرینویچ)

ارتش اسرائیل اعلام کرد که بر اساس مستنداتی که به دست آورده، گروه مسلح حزب‌الله، تحت حمایت جمهوری اسلامی، راکت‌هایی را شلیک کرده که به کلیسایی در جنوب لبنان اصابت کرده است.

100%

در بیانیه ارتش اسرائیل که در کانال تلگرامی‌اش منتشر شده، آمده است: «سازمان تروریستی حزب‌الله در طول شامگاه جمعه چندین راکت شلیک کرد که به کلیسای ارتدوکس سنت جورج در جنوب لبنان اصابت کردند. این شلیک‌ها به ساختمان‌هایی در روستای مسیحی مرجعیون اصابت کردند.»

ارتش اسرائیل تاکید کرده که نیروهایش در محدوده این کلیسا فعالیت نمی‌کنند.

رویترز: تهران ممکن است با انتقال نیمی از ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۶۰درصدی موافقت کند

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۹:۳۱ (‎+۱ گرینویچ)

خبرگزاری رویترز به نقل از منابع جمهوری اسلامی گزارش داد که تهران ممکن است با انتقال نیمی از ذخایر اورانیوم غنی‌شده ۶۰درصدی به یک کشور ثالث موافقت کند.

بر اساس این گزارش، در این حالت، جمهوری اسلامی در مقابل این مقدار، اورانیوم با غنای ۵ درصد دریافت می‌کند.

رویترز نوشت که همچنین ممکن است نیم دیگر این ذخایر در داخل ایران رقیق‌سازی شود.

وال‌استریت ژورنال: حملات امارات به جمهوری اسلامی بسیار بیشتر از آنچه گزارش شده بوده است

۸ خرداد ۱۴۰۵، ۱۹:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)
وال‌استریت ژورنال: حملات امارات به جمهوری اسلامی بسیار بیشتر از آنچه گزارش شده بوده است
100%

روزنامه وال‌استریت ژورنال به‌نقل از منابع آگاه گزارش داده که برخلاف گزارش‌های اولیه اکنون روشن شده است که امارات متحده عربی از روزهای نخست جنگ ده‌ها حمله هوایی علیه جمهوری اسلامی انجام داده و ابعاد حملات این کشور بسیار بیشتر از آنچه که گزارش شده بوده است.

به‌نوشته این روزنامه این حملات که با هماهنگی آمریکا و اسرائیل برای هفته‌ها انجام شد و حتی تا یک روز پس از اعلام آتش‌بس نیز ادامه یافت، نشان می‌دهد که امارات نقشی بسیار گسترده‌تر از آنچه پیش‌تر درباره مشارکت این کشور در کارزار هوایی تحت رهبری آمریکا و اسرائیل فاش شده بود، داشته است.

وال‌استریت ژورنال پیشتر در ۲۱ اردیبهشت برای نخستین بار خبر داده بود که امارات متحده عربی به‌طور مخفیانه حملاتی علیه جمهوری اسلامی انجام و در یکی از این حملات در ماه آوریل پالایشگاه نفتی جزیره لاوان ایران را هدف قرار داده است.

این روزنامه، جمعه هشت خرداد در گزارشی تازه نوشت که ابعاد حملات هوایی امارات متحده عربی به مواضع جمهوری اسلامی در خاک ایران، نشانه‌ای دیگر از تمایل فزاینده این کشور برای دفاع از آنچه منافع راهبردی خود می‌داند، به شمار می‌رود؛ رویکردی که آن را از برخی همسایگانش در خلیج فارس که در برابر تهدید جمهوری اسلامی سیاستی بسیار محتاطانه‌تر در پیش گرفته‌اند، متمایز کرده است.

وال‌استریت ژورنال در گزارش خود تاکید کرد که حملات امارات با هماهنگی آمریکا و اسرائیل انجام شد و هر دو کشور اطلاعات لازم را در اختیار ابوظبی قرار دادند.

به‌نوشته این روزنامه، اهداف این حملات شامل جزایر قشم و ابوموسی در تنگه هرمز، بندرعباس، پالایشگاه نفت لاوان در خلیج فارس و مجتمع پتروشیمی عسلویه بوده است.

  • وال‌استریت ژورنال: امارات به‌طور مخفیانه حملاتی علیه جمهوری اسلامی انجام داده است

    وال‌استریت ژورنال: امارات به‌طور مخفیانه حملاتی علیه جمهوری اسلامی انجام داده است

وال‌استریت ژورنال افزود که برخی از حملات امارات، تاسیسات انرژی ایران را هدف قرار داد؛ اقدامی که در واکنش به حملات تهران علیه زیرساخت‌های نفت و گاز امارات انجام شد. به‌گفته برخی منابع، حمله به عسلویه که با مشارکت اسرائیل صورت گرفت، واکنش منفی گسترده‌ای در سطح بین‌المللی برانگیخت و باعث شد آمریکا از اسرائیل بخواهد حمله به زیرساخت‌های انرژی را متوقف کند.

کشورهای عرب حاشیه خلیج فارس پیش از آغاز جنگ اعلام کرده بودند که اجازه استفاده از حریم هوایی یا پایگاه‌های خود برای حمله به جمهوری اسلامی را نخواهند داد اما برخی از آنها پس از آغاز جنگ مسیر خود را تغییر دادند؛ به‌ویژه پس از آنکه تهران با شلیک موشک و پهپاد به مراکز جمعیتی، زیرساخت‌های انرژی و فرودگاه‌های کشورهای خلیج فارس تلاش کرد هزینه‌های اقتصادی و سیاسی جنگ را برای آنها افزایش دهد.

در جریان جنگ امارات بیش از هر کشور دیگری هدف این حملات قرار گرفت. جمهوری اسلامی بیش از ۲۸۰۰ موشک و پهپاد به سمت این کشور شلیک کرد؛ رقمی که از تعداد حملات ایران به هر کشور دیگر، از جمله اسرائیل، بیشتر بود.

شکاف میان ابوظبی و ریاض

وال‌استریت ژٰورنال به‌نقل از منابع خود افزود که شدت واکنش نظامی امارات باعث تشدید اختلافات در میان کشورهای خلیج فارس شد.

  • ۶ کشور عربی با شکایت از جمهوری اسلامی به شورای امنیت خواستار دریافت غرامت از تهران شدند

    ۶ کشور عربی با شکایت از جمهوری اسلامی به شورای امنیت خواستار دریافت غرامت از تهران شدند

در اوایل آوریل، عربستان سعودی به آمریکا شکایت کرد که حملات امارات خطر هدف قرار گرفتن تاسیسات انرژی منطقه از سوی جمهوری اسلامی را افزایش داده است؛ موضوعی که می‌توانست قیمت نفت را به‌شدت افزایش دهد و بازارهای جهانی را دچار آشفتگی کند.

این منابع می‌گویند ریاض از واشینگتن خواست بر امارات فشار بیاورد تا حملات تلافی‌جویانه خود را متوقف کند و به تلاش‌های دیپلماتیک منطقه‌ای بپیوندد.

وزارت امور خارجه امارات در واکنش اعلام کرد جمهوری اسلامی را مسئول کامل این حملات تروریستی و پیامدهای آن می‌داند.

عربستان سعودی و دفتر نخست‌وزیر اسرائیل به درخواست‌های وال‌استریت ژورنال برای اظهار نظر پاسخ ندادند. کاخ سفید نیز از اظهارنظر در این زمینه خودداری کرد.

عربستان که نسبت به امارات حملات کمتری را متحمل شده و خسارت‌های محدودتری دیده است، ضمن محکوم کردن حملات جمهوری اسلامی، رویکردی کمتر تقابلی در پیش گرفته و تلاش کرده بحران را از طریق دیپلماسی حل‌وفصل کند.

به‌گفته مقام‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس، محمد بن زاید، رییس امارات، در جریان جنگ از محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، ناامید و خشمگین شد؛ زیرا او از مشارکت در عملیات نظامی هماهنگ علیه تهران خودداری کرد.

  • تنش میان تهران و ابوظبی در بریکس؛ عراقچی امارات را به مشارکت فعال در جنگ ایران متهم کرد

    تنش میان تهران و ابوظبی در بریکس؛ عراقچی امارات را به مشارکت فعال در جنگ ایران متهم کرد

این اختلافات، شکاف رو به رشد میان دو قدرت بزرگ خلیج فارس را عمیق‌تر کرد؛ کشورهایی که پیش‌تر نیز در سودان و یمن در جبهه‌های متفاوتی قرار گرفته و برای نفوذ در منطقه دریای سرخ رقابت کرده بودند.

امارات در ماه آوریل با خروج از اوپک، این سازمان تحت رهبری عربستان را ترک و اعلام کرد همکاری‌های امنیتی خود با آمریکا و اسرائیل را گسترش خواهد داد.

اقدامات فراتر از حملات نظامی

امارات علاوه بر حملات هوایی به اهدافی در ایران، از پیش‌نویس قطعنامه‌ای در سازمان ملل نیز حمایت کرد که در صورت لزوم استفاده از زور برای در هم شکستن کنترل جمهوری اسلامی بر تنگه هرمز را مجاز می‌کرد.

این کشور همچنین علیه منافع اقتصادی ایران اقداماتی انجام داد؛ از جمله مدارس و باشگاه‌های مرتبط با ایران در دبی را تعطیل کرد و صدور ویزا و حقوق ترانزیتی برای شهروندان ایرانی را محدود ساخت.

این اقدامات به یکی از مهم‌ترین مسیرهای اقتصادی جمهوری اسلامی برای دور زدن تحریم‌های غرب آسیب وارد کرد.

جمهوری اسلامی نیز بارها امارات را به مشارکت در کارزار نظامی آمریکا و اسرائیل متهم کرده است.

  • رویترز از حملات اعلام‌نشده عربستان سعودی به ایران در جریان جنگ خبر داد

    رویترز از حملات اعلام‌نشده عربستان سعودی به ایران در جریان جنگ خبر داد

اتحاد عمیق‌تر با اسرائیل

به‌نوشته وال‌استریت ژورنال، امارات از دیرباز تمایل زیادی به پذیرش ریسک در سیاست خارجی و استفاده از قدرت نظامی برای پیشبرد منافع خود داشته است.

در سال‌های اخیر این کشور به شبه‌نظامیان در سودان و لیبی سلاح ارسال و در یمن نیز از نیروهای مزدور استفاده کرده است؛ اقداماتی که با هدف تقویت موقعیت منطقه‌ای خود و مقابله با رقبایش انجام شده‌اند.

با این حال، هنوز مشخص نیست که امارات توان بازدارندگی در برابر دشمنی بسیار بزرگ‌تر و نزدیک‌تر مانند ایران را دارد یا نه. حملات این کشور در مقایسه با بیش از ۲۰ هزار حمله‌ای که آمریکا و اسرائیل انجام داده‌اند، عمدتاا نمادین محسوب می‌شوند.

اتخاذ چنین رویکرد تهاجمی، خطر تبدیل شدن امارات به هدفی بزرگ‌تر در دوره‌ای طولانی از تنش با جمهوری اسلامی را افزایش داده است.

در اوایل ماه مه، حکومت ایران یکی از بنادر مهم نفتی امارات در فجیره را هدف قرار داد؛ حمله‌ای که پس از آغاز عملیات نیروی دریایی آمریکا برای درهم شکستن کنترل تهران بر تنگه هرمز صورت گرفت.

در حادثه‌ای دیگر، پهپادی که از عراق، محل فعالیت گروه‌های شبه‌نظامی نزدیک به جمهوری اسلامی پرتاب شده بود، در نزدیکی نیروگاه هسته‌ای امارات سقوط کرد.

با این حال، به‌گفته برخی منابع، امارات در هفته‌های اخیر رویکردی مصالحه‌جویانه‌تر در پیش گرفته و از راه‌حل‌های دیپلماتیک برای پایان دادن به جنگ حمایت کرده است؛ جنگی که تأسیسات عظیم انرژی این کشور را در معرض خطر قرار داده است.

محمد بن زاید از جمله رهبران منطقه‌ای بود که در تماس تلفنی اوایل ماه مه، دونالد ترامپ را به دستیابی به توافق صلح با ایران تشویق کرد.

  • وال‌استریت ژورنال: رییس موساد در جریان «جنگ ایران» به امارات متحده عربی سفر کرد

    وال‌استریت ژورنال: رییس موساد در جریان «جنگ ایران» به امارات متحده عربی سفر کرد

جنگ همچنین باعث تقویت بیش از پیش اتحاد میان امارات و اسرائیل شده است.

مقام‌های اسرائیلی از عملکرد امارات در جریان جنگ ابراز رضایت کرده‌اند و روابط دو کشور را یک شراکت راهبردی بلندمدت می‌دانند.

به‌گفته یکی از منابع مطلع، اسرائیل در طول جنگ سامانه‌های گنبد آهنین و نیروهای نظامی خود را برای دفاع از امارات به این کشور اعزام کرد و ده‌ها نظامی اسرائیلی همچنان در یک مجتمع نظامی در خاک امارات مستقر هستند.

همچنین شماری از عالی‌ترین مقام‌های اسرائیلی، از جمله بنیامین نتانیاهو، رییس موساد، رییس شین‌بت و رییس ستاد ارتش اسرائیل، در طول جنگ به‌صورت محرمانه به امارات سفر کردند تا هماهنگی‌های لازم را درباره نحوه مقابله با جمهوری اسلامی انجام دهند.