• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده ایران: ۵۰ سال درگیر موضوع هسته‌ای بوده و باز هم خواهیم بود

۱۳ مهر ۱۴۰۴، ۰۹:۳۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۱۲:۳۶ (‎+۱ گرینویچ)

حمید بعیدی‌نژاد، عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی، در یک نشست گفت غنی‌سازی اورانیوم بحث سیاسی نیست که بتوان به‌سادگی از آن عبور کرد. او اضافه کرد ایران ۵۰ سال درگیر موضوع هسته‌ای بوده و باز هم خواهد بود و «به‌احتمال زیاد، این درگیری‌ها بیش از این نیز ادامه خواهد داشت».

او در نشستی با عنوان «حقوق هسته‌ای در دوران صلح، جنگ و پساجنگ»، غنی‌سازی را یک دستاورد «بسیار مهم» توصیف کرد که «با ما خواهد بود».

بعیدی‌نژاد گفت تا زمانی که غنی‌سازی وجود دارد، باید بدانیم که بحث، مذاکره، بررسی و قرار گرفتن این موضوع در دستور کار بین‌المللی ادامه خواهد داشت.

این عضو پیشین تیم مذاکره‌کننده هسته‌ای جمهوری اسلامی دستیابی به یک توافق بین‌المللی را «دشوار» خواند و گفت «مذاکرات طاقت‌فرسایی برای رسیدن به آن لازم است».

طی تابستان گذشته، نمایندگان جمهوری اسلامی و آمریکا پنج دور مذاکره برگزار کردند، اما هیچ‌کدام به نتیجه نرسیدند.

یک مقام آمریکایی به روزنامه واشینگتن‌پست گفت دلیل این ناکامی، نبود اختیار کافی برای تیم مذاکره‌کننده جمهوری اسلامی بوده است.

پس از حمله اسرائیل به ایران در خرداد ماه، مذاکرات به حالت تعلیق درآمد و پس از آن، فضای بی‌اعتمادی تشدید شد. ایران نیز در پاسخ به حمله آمریکا، یک پایگاه آمریکایی در قطر را هدف قرار داد.

درخواست ممنوع شدن حمله به تاسیسات اتمی

بعیدی‌نژاد در این نشست به حملات چند ماه پیش آمریکا و اسرائیل به تاسیسات اتمی جمهوری اسلامی اشاره کرد و گفت: «در ایران هیچ‌کس تردیدی ندارد که حمله به تاسیسات هسته‌ای باید به‌عنوان یک امر مسلم ممنوع شود و مجازات‌های بین‌المللی برای آن در نظر گرفته شود. اما اگر بخواهیم همین موضوع را در سطح جهانی به یک توافق مورد پذیرش تبدیل کنیم، کار بسیار دشواری پیش رو داریم.»

100%

او همچنین با دفاع تلویحی از عملکرد تیم مذاکره‌کننده وقت درباره مکانیسم ماشه گفت فرایند اسنپ‌بک از همان روز نخست در پاسخ به خواسته‌ تهران مطرح شد چرا که موضع جمهوری اسلامی این بود که شش قطعنامه‌ تحریمی شورای امنیت باید از روز اول لغو شود.

بعیدن‌نژاد افزود: «ما هرگز ادعا نکرده‌ایم که این یک فرآیند صددرصد درست، بی‌نقص و غیرقابل‌سوءاستفاده از سوی طرف مقابل بوده است، اما اگر به روند مذاکرات مراجعه کنید خواهید دید که شاید بیش از هزار ساعت از گفت‌وگوهای ایران و کشورهای ۱+۵ به بررسی همین موضوع اختصاص یافت.»

با پایان مهلت ۳۰ روزه‌ای که در سازوکار مکانیسم ماشه قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پیش‌بینی شده بود، از بامداد یکشنبه ششم مهر همه تحریم‌های پیشین این نهاد علیه جمهوری اسلامی ایران دوباره برقرار شد.

احتمال وقوع دوباره جنگ بین ایران و اسرائیل

روزنامه واشینگتن‌پست ۱۰ مهر در گزارشی نوشت بازگرداندن تحریم‌های موسوم به اسنپ‌بک از سوی دولت دونالد ترامپ، فضای دیپلماتیک میان تهران و واشنگتن را مسدود کرده و هم‌زمان نشانه‌هایی از تحرکات نظامی جدید اسرائیل در منطقه به چشم می‌خورد.

در حالی‌که مقام‌های آمریکایی این تحریم‌ها را اهرمی برای بازگرداندن جمهوری اسلامی به میز مذاکره توصیف می‌کنند، متحدان آمریکا در منطقه هشدار داده‌اند که ادامه این روند ممکن است به درگیری مستقیم نظامی منجر شود.

تحریم‌های اسنپ‌بک که شامل ممنوعیت غنی‌سازی اورانیوم، محدودیت بر برنامه موشکی ایران، ممنوعیت فروش تسلیحات و مسدودسازی دارایی‌هاست، عملا آخرین نشانه‌های باقی‌مانده از توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ را نیز از بین برده است. این تحریم‌ها با رأی‌گیری اخیر شورای امنیت و با همراهی اروپا، اجرایی شده‌اند.

در حالی‌که تهران این تحریم‌ها را بی‌اثر جلوه می‌دهد، اما شواهد میدانی حکایت از افزایش فشار بر اقتصاد ایران دارد. نرخ ارز در بازار آزاد ایران بار دیگر رکورد شکسته و تورم شتاب گرفته است.




Banner

پربازدیدترین‌ها

واشینگتن‌پست: مقام‌های ارشد نظامی به هگست گفتند ادامه جنگ ایران پایدار نیست
۱

واشینگتن‌پست: مقام‌های ارشد نظامی به هگست گفتند ادامه جنگ ایران پایدار نیست

۲

مریم سعیدپور در جوایز بین‌المللی عکاسی ۲۰۲۶ به عنوان عکاس هنرهای زیبای سال انتخاب شد

۳

تعلیق یک معافیت ۱۲ساله؛ تحریم‌های آمریکا به آزمون‌های دانشگاهی و علمی ایرانیان رسید

۴
روایت شما

لغو آزمون‌های زبان؛ تحریمی که مهاجرت تحصیلی را دشوارتر از همیشه کرد

۵
تحلیل

کارشناس اسرائیلی: موفقیت فشار اقتصادی بر حکومت ایران به عزم واشینگتن بستگی دارد

انتخاب سردبیر

  • کودکان و نوجوانان مناطق مرزی ایران زیر فشار فقر به کولبری روی آورده‌اند

    کودکان و نوجوانان مناطق مرزی ایران زیر فشار فقر به کولبری روی آورده‌اند

  • تعلیق یک معافیت ۱۲ساله؛ تحریم‌های آمریکا به آزمون‌های دانشگاهی و علمی ایرانیان رسید

    تعلیق یک معافیت ۱۲ساله؛ تحریم‌های آمریکا به آزمون‌های دانشگاهی و علمی ایرانیان رسید

  • کوکتل نفتی آمریکا و ونزوئلا؛ رقیب جدید نفت روسیه در اروپا و الگویی برای آینده ایران
    تحلیل

    کوکتل نفتی آمریکا و ونزوئلا؛ رقیب جدید نفت روسیه در اروپا و الگویی برای آینده ایران

  • انقلاب ملی در شهرستان‌های تهران؛ تکرار الگوی قلع و قمع سوریه در سرکوب شهریار

    انقلاب ملی در شهرستان‌های تهران؛ تکرار الگوی قلع و قمع سوریه در سرکوب شهریار

  • جمهوری جادو، مملکت امام زمان
    تحلیل

    جمهوری جادو، مملکت امام زمان

  • اعمال دوباره تحریم‌های گسترده سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی پس از یک دهه آغاز شد

    اعمال دوباره تحریم‌های گسترده سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی پس از یک دهه آغاز شد

  • اتحادیه اروپا اجرای تحریم‌های اقتصادی، نظامی و حمل‌ونقل علیه ایران را آغاز کرد

    اتحادیه اروپا اجرای تحریم‌های اقتصادی، نظامی و حمل‌ونقل علیه ایران را آغاز کرد