• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

شهریه دانشجویان پزشکی دانشگاه بهشتی ۴ برابر شد

۱۳ شهریور ۱۴۰۴، ۱۷:۴۷ (‎+۱ گرینویچ)

در ادامه روند افزایش شهریه دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی در ایران، شهریه دانشجویان پزشکی شهریه‌پرداز دانشگاه بهشتی با رشدی چهار برابری نسبت به سال گذشته به ۱۴۵ تا ۱۷۰ میلیون تومان رسید.

روزنامه هم‌میهن پنج‌شنبه ۱۳ شهریور در گزارشی با اشاره به اینکه دانشگاه بهشتی اعلام کرده، این افزایش کمتر از سرانه ۲۵۰ میلیون تومانی تعیین شده از سوی وزارت بهداشت است، نوشت این میزان افزایش نسبت به سال گذشته جهش بزرگی دارد.

هم‌میهن نسبت به طبقاتی‌شدن آموزش در کشور هشدار داد و نوشت دانشگاه‌ها با دریافت شهریه‌های کلان، حق تحصیل رایگان و عدالت آموزشی را نقض می‌کنند.

یکی از دانشجویان پزشکی دانشگاه بهشتی، تاثیر پذیرش تعداد بالای دانشجوی شهریه‌پرداز در این دانشگاه‌ را ازبین‌رفتن فضای فرهنگی جامعه دانست و گفت دانشگاه تبدیل به یک فضای آکواریومی برای بچه‌پولدارها شده و آقازاده‌های زیادی در این دانشگاه تحصیل می‌کنند.

ایران‌اینترنشنال ۱۲ شهریور در گزارشی اختصاصی نوشت اجرای تعرفه‌های جدید خدمات آموزشی از سوی سازمان فنی و حرفه‌ای کشور، با اعتراض شدید آموزشگاه‌داران مواجه شده است.

هم‌زمان فراخوان‌هایی در شبکه‌های اجتماعی برای برگزاری تجمعات اعتراضی منتشر شد و از موسسان و مدیران این آموزشگاه‌ها خواسته شد که یک‌شنبه ۱۶ شهریور در تهران و دیگر شهرهای ایران در مقابل ساختمان‌های سازمان فنی و حرفه‌ای با شعار «نه به تعرفه آموزشی» تجمع کنند.

سیمین کاظمی، پزشک و جامعه‌شناس، در گفت‌وگو با هم‌میهن طبقاتی‌شدن آموزش را خلاف عدالت و ناقض اصل صلاحیت علمی برای ورود به دانشگاه دانست و در اعتراض به افزایش شهریه برای دانشجویان پزشکی گفت، دانشگاه تبدیل به موسسه اقتصادی شده و آموزش، مانند کالا به فروش می‌رسد.

این پزشک با هشدار درباره اینکه با ادامه این روند، کالایی‌شدن سلامت به جامعه تحمیل خواهد شد، گفت: «طبقه مرفه، فرهنگ طبابت را بیشتر به‌سمت سودمحوری و روابط نابرابر قدرت بین پزشک-بیمار خواهد برد و دیدگاه طبقه مسلط یعنی کالایی‌شدن سلامت را به جامعه تحمیل خواهد کرد.»

اردوان بهرامی، پزشک خانواده نیز درباره تاثیر این مسئله بر توزیع پزشک در مناطق محروم، به هم‌میهن گفت: «در هفت‌ سال آینده، ۷۰ هزار پزشک به جامعه پزشکی ما اضافه خواهد شد اما هیچ جذابیتی در مناطق محروم برای آنها ایجاد نشده است. آن‌ها نه حقوق مناسبی دارند، نه امنیت بالا و نه کرامت معیشتی‌شان حفظ می‌شود.»

سمیرا راهی، روزنامه‌نگار، در گفت‌وگو با ایران‌اینترنشنال، گفت افزایش چندبرابری شهریه‌های دانشگاه در تمامی رشته‌ها شوک روانی و مالی به دانشجویان وارد کرده و می‌تواند منجر به انصراف از ادامه تحصیل شود.

از سوی دیگر، داریوش جاوید، معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد، پنج‌شنبه ۱۳ شهریور از افزایش ۲۰ تا ۳۵ درصدی شهریه این دانشگاه برای سال تحصیلی جدید خبر داد و گفت افزایش شهریه سالانه، تابع متغیرهایی چون رتبه واحد دانشگاه و رشته تحصیلی است.

جاوید به عنوان نمونه از افزایش هزینه شهریه رشته دکتری حقوق از ۴۳ میلیون تومان به ۴۸ میلیون تومان خبر داده است.

صحبت‌های این مقام دانشگاه آزاد در حالی است که رسانه‌ها در ایران هفتم شهریور به نقل از دانشجویان این دانشگاه گزارش دادند شهریه ثابت برخی رشته‌ها تا پنج برابر افزایش یافته و این امر موجب نارضایتی دانشجویان شده است.

در مهر ۱۴۰۳ در پی اعلام افزایش تا ۲۰۰ درصد شهریه پذیرفته‌شدگان پزشکی دانشگاه آزاد، دانشجویان از مهر تا آذر همان سال مقابل ساختمان مرکزی و واحدهای مختلف این دانشگاه و شورای عالی انقلاب فرهنگی تجمع کردند.

هم‌زمانی جهش شهریه در دانشگاه علوم پزشکی بهشتی، افزایش‌های اعلامی در دانشگاه آزاد و تعرفه‌های جدید فنی‌وحرفه‌ای نشان می‌دهد آموزش عالی و مهارت‌آموزی در ایران در مسیر کالایی‌شدن حرکت می‌کند.

Banner

پربازدیدترین‌ها

شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند
۱

شهروندان اعدام دو معترض دی‌ماه در خیابان‌های اصفهان را «جنایت علیه بشریت» خواندند

۲
اختصاصی

قائم حسینی، امیرحسین ملکی و علی دشتی، از معترضان دی‌ماه در اصفهان، در آستانه اعدام هستند

۳
تحلیل

ثروت جنوب ایران به مرکز می‌رود، محرومیت همان‌جا می‌ماند

۴

جمهوری اسلامی برای دریافت صدها سامانه پدافندی دوش‌پرتاب از چین آماده می‌شود

۵

جمهوری اسلامی حمله موشکی به پایگاه‌های نظامی آمریکا در منطقه را از سر گرفت

انتخاب سردبیر

  • بررسی شیوه‌نامه سرکوب؛ الگوی دشمن‌سازی خامنه‌ای در ۲۱۵ سخنرانی
    تحلیل

    بررسی شیوه‌نامه سرکوب؛ الگوی دشمن‌سازی خامنه‌ای در ۲۱۵ سخنرانی

  • مقام ارشد اسرائیلی: اسرائیل خواهان تشدید فشار اقتصادی و حفظ تهدید نظامی علیه تهران است

    مقام ارشد اسرائیلی: اسرائیل خواهان تشدید فشار اقتصادی و حفظ تهدید نظامی علیه تهران است

  • رسانه‌ها در ایران: در حملات به حشد شعبی در عراق، ۴ عضو سپاه پاسداران کشته شدند

    رسانه‌ها در ایران: در حملات به حشد شعبی در عراق، ۴ عضو سپاه پاسداران کشته شدند

  • تیغ «پاتوق‌زدایی» بر گلوی فضاهای شهری؛ از تخریب شبانه پیاده‌روها تا سرکوب زندگی در تجریش
    تحلیل

    تیغ «پاتوق‌زدایی» بر گلوی فضاهای شهری؛ از تخریب شبانه پیاده‌روها تا سرکوب زندگی در تجریش

  • خانواده‌های دادخواه خیزش دی‌ماه تحت فشار روانی شدید قرار دارند

    خانواده‌های دادخواه خیزش دی‌ماه تحت فشار روانی شدید قرار دارند

  • اعتراض آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای به تعرفه‌های جدید خدمات آموزشی

    اعتراض آموزشگاه‌های آزاد فنی و حرفه‌ای به تعرفه‌های جدید خدمات آموزشی

  • افزایش ۵ برابری شهریه دانشگاه آزاد در برخی رشته‌ها

    افزایش ۵ برابری شهریه دانشگاه آزاد در برخی رشته‌ها