• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

نیویورک‌تایمز: فروپاشی آبی ایران؛ تهران در آستانه بی‌آبی مطلق قرار گرفت

۴ مرداد ۱۴۰۴، ۲۲:۱۰ (‎+۱ گرینویچ)به‌روزرسانی: ۲۳:۱۵ (‎+۱ گرینویچ)

روزنامه نیویورک‌تایمز در گزارشی به مسئله بی‌آبی در ایران پرداخته و نوشته ایران در آستانه بحرانی بی‌سابقه در حوزه منابع آب قرار گرفته؛ بحرانی که ممکن است تنها در عرض چند هفته، به خشک شدن کامل ذخایر آبی پایتخت و فروپاشی زیرساخت‌های حیاتی منجر شود.

نیویورک‌تایمز می‌نویسد در پی پنج سال خشکسالی بی‌وقفه، سوءمدیریت مزمن و اثرات تشدیدشده تغییرات اقلیمی، منابع آبی ایران با سرعتی هشداردهنده در حال کاهش است.

به گزارش این روزنامه آمریکایی، ذخایر چهار سد اصلی تامین‌کننده آب تهران به حدود ۱۴ درصد ظرفیت خود کاهش یافته‌اند و دولت ایران در اقدامی کم‌سابقه دستور تعطیلی تمامی ادارات دولتی در تهران و بیش از ۲۴ شهر دیگر را صادر کرده تا از مصرف آب و برق بکاهد. سخنگوی دولت جمهوری اسلامی حتی پیشنهاد کرده مردم برای کاهش مصرف، «به تعطیلات بروند».

نیویورک‌تایمز در گزارش خود می‌نویسد فشار آب در بخش‌هایی از تهران به حدی کاهش یافته که در بسیاری از آپارتمان‌ها، آب حتی به طبقه دوم نیز نمی‌رسد. برخی از ساکنان پایتخت از قطعی‌های ۴۸ ساعته و ناتوانی در انجام کارهای روزمره مانند شست‌وشوی ظروف، لباس یا حتی استفاده از سرویس بهداشتی سخن گفته‌اند.

این گزارش تاکید می‌کند که سیاست‌های اشتباه جمهوری اسلامی از جمله سدسازی بی‌رویه، انتقال آب به صنایع فولاد در مناطق خشک و تخلیه بی‌رویه سفره‌های زیرزمینی، به تشدید بحران کمک کرده است. در برخی نقاط کشور، زمین به دلیل برداشت بیش از حد آب زیرزمینی در حال فرونشست است و در تهران برخی مناطق تا ۳۰ سانتی‌متر در سال نشست کرده‌اند.

به گفته نیویورک‌تایمز، مردم برای ذخیره آب به خرید تانکر و بطری‌های بزرگ روی آورده‌اند. یکی از مدیران برج‌های مسکونی در شمال تهران به خبرنگار این روزنامه گفت که پس از سه روز بی‌آبی، با زحمت فراوان یک تانکر تهیه کرده‌اند، اما آب آن تنها دو ساعت دوام داشته و در تلاش بعدی، آبی آلوده و غیرقابل استفاده از یک فروشنده سیار خریداری کرده‌اند.

در ادامه این گزارش، نیویورک‌تایمز به نقل از کاوه مدنی، رییس مؤسسه آب و محیط‌زیست سازمان ملل، می‌نویسد: «وضعیت کنونی نوعی ورشکستگی آبی است. پاسخ‌های دولت پراکنده، شتاب‌زده و گیج‌کننده است و نابرابری نیز در بحران نقش پررنگی دارد؛ ثروتمندان می‌توانند راه‌حل‌هایی برای ذخیره یا خرید آب پیدا کنند اما فقرا بیشترین آسیب را خواهند دید.»

این روزنامه همچنین می‌نویسد که در شهرهایی مانند سبزوار، شهروندان طی شب‌های اخیر مقابل فرمانداری تجمع کرده‌اند و با سر دادن شعار «آب، برق، زندگی حق ماست» نسبت به وضعیت بحرانی معیشت اعتراض کرده‌اند.

نیویورک‌تایمز در پایان هشدار می‌دهد که بحران آب ایران، نه‌تنها یک بحران زیست‌محیطی و زیرساختی است، بلکه نمادی از ناکارآمدی عمیق حکمرانی در جمهوری اسلامی به شمار می‌رود؛ حکومتی که به‌زعم بسیاری از شهروندان، توان و اراده لازم برای مقابله با بحران‌های چندوجهی کشور را ندارد.

Banner

پربازدیدترین‌ها

جزییات تازه از قتل رجب‌زاده؛ جسد سوخته مداح حامی حکومت در اطراف تهران پیدا شده بود
۱

جزییات تازه از قتل رجب‌زاده؛ جسد سوخته مداح حامی حکومت در اطراف تهران پیدا شده بود

۲

مجتبی خامنه‌ای ۶ فرمانده ارشد نیروهای مسلح را منصوب کرد

۳

اتاق اصناف کردستان: ۹۵ درصد واحدهای صنفی استان در آستانه ورشکستگی‌اند

۴
روایت شما

کافه‌گردی زیر فشار تورم؛ از «هیچ» تا ۳۰ میلیون در ماه

۵

مجتبی خامنه‌ای دستور داد ادغام ستاد کل نیروهای مسلح و قرارگاه مرکزی خاتم‌الانبیا تکمیل شود

انتخاب سردبیر

  • بشار اسد همراه با برادرش ماهر اسد و ۷ تن دیگر به اعدام محکوم شدند

    بشار اسد همراه با برادرش ماهر اسد و ۷ تن دیگر به اعدام محکوم شدند

  • انجمن حمایت از حقوق کودکان از موارد پرتعداد آزار جنسی و اضطراب حاصل از جنگ در ۱۴۰۴ خبر داد

    انجمن حمایت از حقوق کودکان از موارد پرتعداد آزار جنسی و اضطراب حاصل از جنگ در ۱۴۰۴ خبر داد

  • گهواره‌های خالی، مرزهای شلوغ؛ آینده اروپا به کدام سمت می‌رود؟
    تحلیل

    گهواره‌های خالی، مرزهای شلوغ؛ آینده اروپا به کدام سمت می‌رود؟

  • از کربلای ۴ تا آمیا؛ محسن رضایی به راس ساختار امنیتی جمهوری اسلامی رسید

    از کربلای ۴ تا آمیا؛ محسن رضایی به راس ساختار امنیتی جمهوری اسلامی رسید

  • کارگران معادن و کارکنان شرکت‌ها ماه‌هاست حقوق نگرفته‌اند
    روایت شما

    کارگران معادن و کارکنان شرکت‌ها ماه‌هاست حقوق نگرفته‌اند

  • ۴۶ سال پس از وعده‌ آب و برق مجانی ۲۳ استان کشور به دلیل بحران انرژی تعطیل شدند

    ۴۶ سال پس از وعده‌ آب و برق مجانی ۲۳ استان کشور به دلیل بحران انرژی تعطیل شدند

  • قطعی پی‌در‌پی آب و برق در تابستان مردم ایران را به ستوه آورده است

    قطعی پی‌در‌پی آب و برق در تابستان مردم ایران را به ستوه آورده است