دو تن از این منابع تایید کردند که درمر قرار است در پایتخت فرانسه با مقامهای این کشور درباره مذاکرات پیشرو و برنامه اتمی جمهوری اسلامی رایزنی کند.
مقامهای ارشد فرانسه، بریتانیا و آلمان قرار است روز جمعه در استانبول نخستین گفتوگوهای مستقیم با جمهوری اسلامی را پس از جنگ ۱۲ روزه را برگزار کنند.
جمهوری اسلامی: آماده مذاکره هستیم
کاظم غریبآبادی، معاون وزیر خارجه جمهوری اسلامی، پنجشنبه در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که جمهوری اسلامی آماده مذاکره با آمریکاست.
او درباره سه شرط تهران نوشت: «جلب اعتماد ایران، عدم استفاده از مذاکرات به عنوان سکویی برای دستورکارهای پنهان مانند اقدام نظامی، احترام و شناسایی حقوق ایران تحت معاهده عدم اشاعه شامل غنیسازی.»
این در حالی است که پیشتر مقامات آمریکایی با غنیسازی در خاک ایران مخالفت کردهاند.
غریبآبادی همچنین در حاشیه نشست شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که تهران آمادگی بازگشت به میز مذاکره با آمریکا را دارد و گفت: «هر چه زودتر، بهتر»، اما تاکید کرد که جمهوری اسلامی باید اطمینان یابد این گفتوگوها بهانهای برای اقدام نظامی جدید نیست.
او درباره نشست روز جمعه میان نمایندگان جمهوری اسلامی و فرانسه، آلمان و بریتانیا به خبرنگاران بینالمللی گفت که این مذاکرات «مهم» هستند، اما «سرنوشتساز» محسوب نمیشوند، چرا که حتی در صورت عدم توافق نیز «هنوز زمان باقی است».
کارولین لِویت، سخنگوی کاخ سفید هم در نشست رسانهای ۳۰ خرداد گفت: «تا آنجا که میدانم دولت همچنان در صورتی که مذاکره با ایران را ضروری بداند، برای چنین گفتوگویی آماده است.»
اسرائیل تهدید کرده ممکن است دوباره به مواضع جمهوری اسلامی حمله کند.
یسرائیل کاتس، وزیر دفاع این کشور، در جلسهای با فرماندهان ارشد ارتش این کشور گفت که امکان از سرگیری نبرد با جمهوری اسلامی وجود دارد. کاتس خواستار تدوین یک برنامه اجرایی موثر برای جلوگیری از بازسازی پروژههای هستهای و موشکی جمهوری اسلامی شد.
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا هم دوشنبه ۳۰ تیر با انتشار پستی در شبکه اجتماعی تروث سوشال بار دیگر از بمباران تاسیسات اتمی ایران دفاع کرد و هشدار داد که اگر لازم باشد، دوباره این کار را خواهد کرد.