• العربية
  • English
Brand
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
  • پوسته
  • زبان
    • العربية
    • English
  • برنامه‌ها
  • تلویزیون
  • شنیداری
  • ایران
  • جهان
  • حقوق بشر
  • جاویدنامان
  • گزارش ویژه
  • ورزش
  • بازار
کلیه حقوق قانونی این سایت متعلق به ولانت‌مدیا است.
volant media logo

لوموند: اسرائیل پس از کشف شبکه جاسوسی ایران در خاک خود شوکه شد

۲۵ تیر ۱۴۰۴، ۱۶:۲۴ (‎+۱ گرینویچ)

در پی حملات موشکی جمهوری اسلامی و آشکار شدن ضربات به مراکز حساس، مقام‌های اسرائیلی از کشف ده‌ها شهروند یهودی متولد اسرائیل که برای ایران جاسوسی کرده‌اند، بهت‌زده شده‌اند. این افراد متهم به جمع‌آوری اطلاعات و شناسایی اهداف حساس برای حملات جمهوری اسلامی هستند.

نشریه فرانسوی لوموند در گزارشی چهارشنبه ۲۵ تیر نوشت با گذشت چند هفته از پایان جنگ ۱۲ روزه میان حکومت ایران و اسرائیل، موج بازداشت‌ها در اسرائیل ادامه دارد.

بر اساس این گزارش در حالی که موساد بابت عملیات‌های عمیق در خاک ایران تحسین می‌شود، دستگاه‌های امنیتی اسرائیل اکنون با واقعیتی تازه روبه‌رو شده‌اند: کشف چندین شبکه بومی جاسوسی در خاک خود که برای جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کرده‌اند.

این مساله پرسش‌هایی درباره نقش احتمالی این عوامل در هدف‌گیری موشک‌های جمهوری اسلامی در جریان درگیری‌های اخیر ایجاد کرده است.

100%

به نوشته لوموند در جریان این حملات، دست‌کم شش پایگاه نظامی اسرائیل هدف قرار گرفتند. از جمله پایگاه هوایی تل‌نوف، مقر موساد در گلیلوت شمال تل‌آویو، و مؤسسه علوم وایزمن در رخووت که آسیب جدی دید.

مقام‌های امنیتی می‌گویند این حملات بر پایه اطلاعاتی انجام شده که پیش از آغاز جنگ جمع‌آوری شده بود.

الکس نمیروفسکی، فرمانده یگان جرائم سنگین پلیس اسرائیل، گفت: «این افراد صرفا برای گرفتن چند عکس ساده استخدام نشده‌اند. با یک شبکه جدی روبه‌رو هستیم.»

به گفته او، این جاسوس‌ها نه تنها عکس گرفته‌اند، بلکه اطلاعات هدفمند جمع‌آوری کرده‌اند و برخی حتی برای حذف شخصیت‌های بلندپایه نظامی تلاش کرده‌اند.

در یک مورد، گروهی هفت نفره از اسرائیلی‌های آذربایجانی‌تبار، که مسن‌ترین آنها ۲۰ سال داشت، با اجاره آپارتمان نزدیک پایگاه‌های نظامی و تاسیس یک شرکت گردشگری جیپ‌سواری، ۶۰۰ ماموریت شناسایی انجام داده بودند.

یکی از این افراد که در پاییز گذشته بازداشت شد، هنگام خدمت سربازی درگیر فعالیت‌های جاسوسی شده و گفته می‌شود این گروه در مجموع ۳۰۰ هزار دلار از ایران دریافت کرده‌اند.

به‌دنبال افزایش بازداشت‌ها، بخشی جداگانه در زندان قدیمی «دامون» در نزدیکی حیفا برای نگهداری این افراد افتتاح شده است. این افراد با شرایطی بسیار سخت مواجه‌اند و در صورت محکومیت ممکن است به حبس ابد محکوم شوند.

نخستین فردی که محاکمه شد، مردی ۷۲ ساله به نام مردخای مامان بود که پیش از این به دلیل قاچاق مواد مخدر تحت نظر پلیس بود.

او اعتراف کرده که دو بار به شکل مخفیانه از ترکیه وارد ایران شده و وظیفه داشته یک مقام سیاسی اسرائیل را ترور کند. او به ۱۰ سال زندان محکوم شد.

این جاسوس‌ها اغلب جوان هستند و برخی از آن‌ها از کشورهای اتحاد جماهیر شوروی سابق آمده‌اند.

بنا بر گزارش‌ها، آن‌ها از طریق پیام‌رسان‌ها و شبکه‌های اجتماعی و با وعده پرداخت اندک در قالب رمزارز جذب شده‌اند.

یکی از وکلای تسخیری این متهمان که نخواست نامش فاش شود، در دفاع از موکل خود گفت: «او اصلا نمی‌دانست برای چه کسی کار می‌کند. فقط چند عکس گرفت که به‌راحتی می‌توان در گوگل پیدا کرد و آن هم در برابر مبالغی ناچیز.»

شالوم بن حنان، افسر سابق سازمان امنیت داخلی اسرائیل گفت: «این روند را فرآیند زوال می‌نامیم: ابتدا ماموریت ساده‌ای مثل نوشتن شعار ضد نتانیاهو روی دیوار پیشنهاد می‌شود، اما اگر همکاری نکنند، تهدید می‌شوند.»

یکی از بارزترین نمونه‌ها، گونن سگو، وزیر سابق انرژی اسرائیل است که در سال ۲۰۱۹ به دلیل انتقال اطلاعات حساس به ایران بازداشت شد. او تلاش می‌کرد شخصیت‌های اسرائیلی را در خارج فریب دهد تا آن‌ها را بربایند.

رونن برگمن، نویسنده کتاب «برخیز و نخست بکش» می‌گوید: «ایران طی دو سال گذشته به‌دنبال انتقام از ترور رهبرانش بوده و اکنون توانسته در کشورهای ثالث مانند آذربایجان و ترکیه فعالیت کرده و حتی اسرائیلی‌ها را در خاک خودشان جذب کند؛ کاری که پیش‌تر فقط سوری‌ها در بلندی‌های جولان موفق به انجامش شده بودند.»

به گفته مقام‌های اسرائیلی، تاکنون دست‌کم ۴۵ نفر به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت شده‌اند. الکس نمیروفسکی گفت: «این پایان کار نیست و بازداشت‌های بیشتری در راه است.»

او تاکید کرد که انگیزه برخی از این افراد تنها مالی نبوده، بلکه نفرت از دولت و جامعه اسرائیل، به‌ویژه دولت نتانیاهو، در جذب آن‌ها توسط حکومت ایران نقش داشته است.

به گفته یکی از بازداشت‌شدگان، نخست‌وزیر اسرائیل نیز در فهرست اهداف جمهوری اسلامی قرار داشته است.

پنجشنبه ۱۹ تیر ماه نیز انتشار اسناد جدید از سوی هکرهای ایرانی، بار دیگر جامعه اطلاعاتی اسرائیل را شوکه کرد.

این اسناد شامل نام، تخصص، محل خدمت و گاه آدرس شخصی صدها افسر ارتش اسرائیل بود که از سوی روزنامه هاآرتص منتشر شد.

Banner

پربازدیدترین‌ها

فشار اقتصادی جدید آمریکا بار دیگر شکاف‌ها در جمهوری اسلامی بر سر ادامه جنگ را آشکار کرد
۱

فشار اقتصادی جدید آمریکا بار دیگر شکاف‌ها در جمهوری اسلامی بر سر ادامه جنگ را آشکار کرد

۲

بلغارستان پس از تهدید جمهوری اسلامی هواپیماهای سوخت‌رسان آمریکایی را از خاک خود خارج کرد

۳

محاصره دریایی آمریکا صادرات نفت ایران به چین را کاهش داده است

۴

۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

۵

جمهوری اسلامی از موافقت قطر و کویت برای بررسی وضعیت ۷ اسیر ایرانی در این دو کشور خبر داد

انتخاب سردبیر

  • قیمت هر دلار آمریکا به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد

    قیمت هر دلار آمریکا به ۲۰۰ هزار تومان رسید و رکورد جدیدی ثبت کرد

  • جمهوری اسلامی مجید آدینه، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

    جمهوری اسلامی مجید آدینه، از معترضان دی‌ماه، را اعدام کرد

  • ۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

    ۹۲ درصد پاسخ‌دهندگان به نظرسنجی ایران‌اینترنشنال: تمایلی به ازدواج یا فرزندآوری نداریم

  • جنگ و بحران اقتصادی موجب تعطیلی گسترده آژانس‌های مسافرتی در ایران شده است

    جنگ و بحران اقتصادی موجب تعطیلی گسترده آژانس‌های مسافرتی در ایران شده است

  • تبدیل مساجد تهران به پایگاه‌ فریب، سرکوب و کشتار معترضان در انقلاب ملی
    اختصاصی

    تبدیل مساجد تهران به پایگاه‌ فریب، سرکوب و کشتار معترضان در انقلاب ملی

  • پلیس اسرائیل: دو اسرائیلی به ظن جاسوسی برای جمهوری اسلامی بازداشت شدند

    پلیس اسرائیل: دو اسرائیلی به ظن جاسوسی برای جمهوری اسلامی بازداشت شدند

  • منابع امنیتی اسرائیل: ایران جذب نوجوانان برای جاسوسی را شدت داده است

    منابع امنیتی اسرائیل: ایران جذب نوجوانان برای جاسوسی را شدت داده است

  • مردی ۲۷ ساله در اسرائیل به جاسوسی به نفع جمهوری اسلامی متهم شد

    مردی ۲۷ ساله در اسرائیل به جاسوسی به نفع جمهوری اسلامی متهم شد