ارتش اسرائیل با نصب حصار فلزی دور شهر سینجیل در کرانه باختری، ۸ هزار نفر را محاصره کرد
با افزایش موانع نظامی و باز ماندن تنها یک مسیر ورود و خروج، هشت هزار نفر در شهر فلسطینی سینجیل در کرانه باختری، عملا به محاصره درآمدند. ساکنان میگویند از زمینها و منابع معیشت خود جدا شدهاند، در حالی که اسرائیل این اقدامات را برای تامین امنیت شهرکنشینان ضروری میداند.
خبرگزاری رویترز جمعه ۱۳ تیر گزارش داد در شرق شهر سینجیل در کرانه باختری، حصاری فلزی به ارتفاع پنج متر با دروازههای فولادی سنگین، این شهر فلسطینی را از زمینهای اطراف جدا کرده و بهجز یک مسیر، تمام راههای ورودی و خروجی آن بسته شده است.
نیروهای ارتش اسرائیل از پاسگاههای دیدهبانی بر رفتوآمدها نظارت دارند.
موسی شبانه، ساکن ۵۲ ساله و پدر هفت فرزند، در حالی که به کارگران مشغول نصب حصار در کنار نهالستانش نگاه میکرد، به رویترز گفت: «سینجیل حالا تبدیل به یک زندان بزرگ شده. تمام درختهایی که کاشته بودم سوختند و از بین رفتند. عملا راه امرار معاش ما را قطع کردند.»
منع دسترسی به زمینهای کشاورزی
بها فقعا، معاون شهردار سینجیل، گفت که این حصار، هشت هزار سکنه شهر را در فضایی کمتر از ۱۰ هکتار محصور کرده و آنان را از دسترسی به دو هزار هکتار زمین شخصیشان در اطراف شهر محروم کرده است.
او این سیاست را «ابزاری برای شکستن اراده مردم فلسطین» دانست.
ارتش اسرائیل اعلام کرده که این حصار برای جلوگیری از پرتاب سنگ و نارنجک دستی به سوی خودروهای عبوری از بزرگراه رامالله–نابلس ایجاد شده است.
اسرائیل تاکید کرد با توجه به داده شدن اجازه ورود و خروج از تنها مسیر باقیمانده، «دسترسی آزاد» به شهر همچنان برقرار است.
ساکنان محلی میگویند مسیرها به شدت محدود شده و روزانه باید با پای پیاده یا از راههای فرعی به خودروهای خود در خارج از محدوده حصار برسند.
سنا علوان، مربی ورزشی، گفت که مسیر کوتاه تا رامالله اکنون ممکن است تا سه ساعت طول بکشد و او نمیداند هر روز در کدام ایست بازرسی متوقف خواهد شد.
تشدید محدودیتها پس از جنگ غزه
محدودیتها از مهر ۱۴۰۲ و پس از حمله حماس به اسرائیل تشدید شد. ارتش اسرائیل بلافاصله پستهای بازرسی دائمی و ایستهای موسوم به «پرنده» را افزایش داد و بسیاری از فلسطینیان از کار در اسرائیل منع شدند.
محمد جمّوس، ساکن رامالله، گفت که پیشتر هر هفته خانوادهاش را در اریحا میدیده اما اکنون بهدلیل طولانی شدن مسیر، تنها ماهی یکبار موفق به دیدار آنها میشود.
به گزارش رویترز، اگرچه کرانه باختری از حملات گسترده نظامی که در غزه صورت گرفته در امان مانده اما زندگی در آنجا بهطور فزایندهای ناامن و سخت شده است.
در آغاز سال جاری، دهها هزار فلسطینی ساکن کرانه باختری بهدلیل عملیات نظامی اسرائیل در شهر جنین واقع در شمال منطقه، آواره شدند.
نظامیان اسرائیلی میگویند برای مدیریت تهدیدات امنیتی و کنترل حرکت افراد در «شرایط پیچیده امنیتی»، این اقدامات ضروری است اما مقامهای فلسطینی میگویند فشارهای اقتصادی و محدودیتهای روزمره، میتواند باعث افزایش تمایل جوانان به گروههای مسلح شود.
محمد مصطفی، نخستوزیر تشکیلات خودگردان فلسطین، ماه گذشته گفت: «آنها دارند همهکار میکنند تا زندگی را برای مردم ما غیرقابل تحمل کنند.»