سخنگوی دولت پزشکیان: مذاکره با آمریکا لزوما نزدیک نیست

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت مسعود پزشکیان، اعلام کرد مذاکره تهران و واشینگتن لزوما قرار نیست در آیندهای نزدیک رخ دهد و هنوز هیچ تاریخی برای آن تعیین نشده است.
مهاجرانی سهشنبه ۱۰ تیر در نشستی خبری گفت بر اساس گفتههای عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، «محتمل است که تاریخ مذاکره با آمریکا نزدیک هم نباشد، اما تصمیمگیری هم در این موضوع انجام نشده است».
عراقچی شامگاه ۹ تیر در مصاحبه با شبکه سیبیاس گفت: «فکر نمیکنم مذاکرات به این زودیها از سر گرفته شود... برای تصمیمگیری درباره بازگشت به گفتوگوها، ابتدا باید مطمئن شویم که آمریکا در جریان مذاکرات دوباره ما را هدف حمله نظامی قرار نخواهد داد.»
مهاجرانی با اشاره به سخنان عراقچی مبنی بر باز بودن درهای دیپلماسی گفت همانطور که دولت ابراهیم رئیسی مذاکره را دنبال میکرد، دولت پزشکیان هم از ابتدای روی کار آمدن، بهدنبال مذاکره با آمریکا بود و این، «موضوعی نیست که متوقف شده باشد».
سخنگوی دولت پزشکیان افزود: «در عین بیاطمینانی، مسیر مذاکرات را ترک نکرده و نمیکنیم.»
دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، پس از برقراری آتشبس میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، مواضع متناقضی در قبال گفتوگو و رفع تحریمهای حکومت ایران اتخاذ کرده است.
او ۹ تیر بار دیگر توافق هستهای برجام را مورد انتقاد قرار داد و تاکید کرد برخلاف دولت باراک اوباما، هیچ امتیازی به جمهوری اسلامی نمیدهد.
ترامپ تاکید کرد حتی با مقامهای جمهوری اسلامی مذاکره نمیکند، زیرا تاسیسات هستهای حکومت ایران «کاملا نابود» شدهاند.
مقامهای جمهوری اسلامی نیز با آنکه مواضع خصمانهای در برابر ترامپ و ایالات متحده اتخاذ کردهاند، اما بحث مذاکرات را به شکل رسمی کنار نگذاشتهاند.
در جدیدترین واکنش به تحولات اخیر، سخنگوی دولت پزشکیان گفت: «ما اهل مذاکره و دیپلماسی هستیم. دیپلماسی ما با کشورهای همسایه این موضوع را نشان میدهد... با عربستان و مصر مشکلاتمان را حل کردیم.»
مهاجرانی افزود: «اعتماد داریم دیپلماسی ابزاری است که با تکمیل میدان میتواند کشور را به پیروزی برساند.»
در واکنشی دیگر، ابراهیم رضایی، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، ۱۰ تیر گفت: «فعلا مذاکرهای با غربیها مانند اروپا و بهویژه آمریکا نداریم، چون به صلاح نیست.»
رضایی به گمانهزنیها درباره احتمال فعال شدن مکانیسم ماشه از سوی کشورهای اروپایی اشاره کرد و افزود: «همه تحریمهایی که در قطعنامههای قبلی بود، عملا در حال اجرایی شدن است، پس ما را از مکانیسم ماشه نترسانند.»
ژان نوئل بارو، وزیر خارجه فرانسه، هفتم تیر گفته بود در صورتی که جمهوری اسلامی از مذاکره درباره «نظارت پایدار» بر برنامه هستهایاش خودداری کند، پاریس و متحدان اروپاییاش میتوانند تحریمهای جهانی مرتبط با تسلیحات هستهای را دوباره علیه تهران اعمال کند.
شورای سردبیری واشینگتنپست نیز پیشتر در تحلیلی نوشت سرنوشت تنشها و آینده دیپلماسی میان تهران و واشینگتن به این پرسش اساسی بستگی دارد که برنامه هستهای ایران پس از حملات اخیر آمریکا در چه وضعیتی قرار گرفته: نابود شده، تضعیف شده یا دستنخورده باقی مانده است؟