یک ایرانی به مشارکت در پرونده بین‌المللی اخاذی و حمله سایبری در آمریکا اعتراف کرد

وزارت دادگستری آمریکا اعلام کرد که «سینا قلی‌نژاد»، تبعه ۳۷ ساله ایرانی، به مشارکت در یک پرونده بین‌المللی اخاذی و حمله سایبری با استفاده از باج‌افزار «رابین‌هود» اعتراف کرده است.

این وزارتخانه نوشت که قلی‌نژاد به همراه همدستانش شبکه‌های رایانه‌ای شهرها، شرکت‌ها و نهادهای درمانی در آمریکا را هک کرده و با رمزگذاری فایل‌ها، از قربانیان درخواست باج کرده‌اند.

بالتیمور و گرین‌ویل از جمله شهرهایی هستند که هدف این حملات قرار گرفته و ده‌ها میلیون دلار خسارت دیده‌اند.

بر اساس اسناد دادگاه و بیانیه وزارت دادگستری ایالات متحده، قلی‌نژاد و هم‌دستانش از ژانویه ۲۰۱۹ تا مارس ۲۰۲۴ با استفاده از باج‌افزار «رابین‌هود»، به شبکه‌های رایانه‌ای شهرها، شرکت‌ها، مراکز درمانی و نهادهای عمومی در سراسر ایالات متحده نفوذ و اطلاعات سیستم‌ها را رمزگذاری کردند.

آن‌ها در قبال ارسال کلید رمزگشایی، درخواست باج به شکل رمزارز بیت‌کوین می‌کردند.

از دیگر اقدامات این گروه، استفاده از تکنیک‌های پنهان‌سازی هویت و فعالیت‌های مجرمانه بود. قلی‌نژاد و همدستانش با بهره‌گیری از شبکه‌های خصوصی مجازی (VPN)، سرورهای تحت کنترل، و استفاده از خدمات «میکسر» رمزارزها، تلاش کردند هویت خود را مخفی و پرداخت‌های دریافتی را پولشویی کنند.

این گروه همچنین از روشی موسوم به «chain-hopping» برای جابه‌جایی دارایی‌ها بین رمزارزهای مختلف استفاده کرد.

بیشتر بخوانید: وزارت دادگستری آمریکا می‌گوید بزرگ‌ترین شبکه جرایم سایبری دنیا را منهدم کرده است

در شهر بالتیمور، این حمله باعث شد صدها رایانه از مدار خارج شود و خدمات حیاتی شهری مانند پرداخت مالیات املاک، قبوض آب، جریمه‌های پارکینگ و سایر عملکردهای درآمدزا برای چندین ماه متوقف شود. تنها در این شهر، بیش از ۱۹ میلیون دلار خسارت ثبت شد.

متیو آر. گالئوتی، رییس بخش کیفری وزارت دادگستری آمریکا، در بیانیه‌ای گفت: «قلی‌نژاد و هم‌دستانش همگی در خارج از کشور مستقر بودند و محکومیت او نشان‌دهنده تعهد ما برای پیگرد قانونی مجرمان سایبری در هر نقطه جهان است.»

به گفته مقام‌های قضایی، مهاجمان از خسارات واردشده به برخی شهرها برای تهدید قربانیان بعدی استفاده کردند.

جیمز سی. بارناکل جونیور، رییس موقت دفتر اف‌بی‌آی در شارلوت نیز گفت: «این مهاجمان از خارج از کشور و با اعتماد به عدم شناسایی، با ابزارهای پیشرفته به قربانیان آسیب زدند. این پرونده اثبات‌کننده توانایی و اراده ما برای شناسایی و مجازات مجرمان سایبری، بدون توجه به محل اختفای آن‌ها است.»

قلی‌نژاد در ۱۰ ژانویه ۲۰۲۵ در فرودگاه بین‌المللی رالی-دورهام در ایالت کارولینای شمالی دستگیر شد.

او به یک فقره کلاهبرداری رایانه‌ای و یک فقره تبانی برای ارتکاب کلاهبرداری اینترنتی اعتراف کرده و قرار است در ماه اوت در دادگاه فدرال محاکمه شود. در صورت محکومیت، او با حداکثر مجازات ۳۰ سال زندان روبه‌رو خواهد بود.

بیشتر بخوانید: حمله هکری در سال ۲۰۲۳ صدها هزار روتر اینترنتی را در آمریکا از کار انداخت