عباس عراقچی: از مدیریت بسیار شایسته عربستان سعودی در مراسم حج امسال قدردانی می‌کنیم

عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی، با بیان اینکه «ایران از مدیریت بسیار شایسته مراسم حج امسال قدردانی می‌کند»، در شبکه ایکس نوشت: «ایران به‌روشنی و بدون هیچ‌گونه ابهامی، هرگونه تلاش برای آسیب رساندن به وحدت مسلمانان، به‌ویژه در فضای معنوی حج را به‌شدت محکوم می‌کند.»

او افزود: «ما مصمم هستیم اجازه ندهیم هیچ‌کس روابط برادرانه ما با همسایگان، از جمله مسیر رو به پیشرفت میان ایران و عربستان سعودی، را خدشه‌دار کند یا به آن آسیب بزند.»

وزیر خارجه جمهوری اسلامی اضافه کرد: «درودهای گرم و دعاهای صمیمانه خود را برای موفقیت‌های مستمر، تقدیم دولت و مردم عربستان سعودی می‌کنم که میزبان مسلمانان جهان در اماکن مقدس هستند.»

صحبت‌های غلامرضا قاسمیان، مدرس حوزه و دانشگاه و از مداحان بیت علی خامنه‌ای، و اتهام‌های او علیه عربستان سعودی که منجر به بازداشت او از سوی پلیس این کشور شد، بازتاب گسترده در شبکه‌های اجتماعی داشت.

محمدمهدی شهریاری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، در خصوص بازداشت غلامرضا قاسمیان گفت: «مدعی‌العموم به خاطر دفاع از منافع ملی باید با اینگونه افراد برخورد کرده و علیه آن‌ها دادخواست کرده و کیفرخواست دهد.»

علیرضا عنایتی، سفیر جمهوری اسلامی در عربستان سعودی، نیز بدون اشاره مستقیم به بازداشت غلامرضا قاسمیان، گفت مقام‌های عربستان سعودی تمام تلاش خود را برای خدمت به زائران و حجاج ایرانی به کار گرفته‌اند و «حجاج نیز حرمت و قداست این اماکن را رعایت کرده و به قوانین حاکم پایبند هستند، و هیچ‌کس سخنان زشت و توهین‌آمیز را نمی‌پذیرد.»