پنجمین روز اعتصاب کامیونداران؛ قوه قضاییه از پروندهسازی برای رانندگان معترض خبر داد

با رسیدن اعتصاب کامیونداران و رانندگان خودروهای سنگین به پنجمین روز پیاپی، کامران میر حاجی، دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان فارس، از پروندهسازی برای «برخورد قضایی» با شماری از این رانندگان خبر داد.
میر حاجی دوشنبه پنجم خرداد گفت که با تعدادی از «مختلکنندگان فعالیت رانندگان و کامیونداران» در استان فارس برخورد قضایی شده، برخی بازداشت شدهاند و برای کسانی، پرونده تشکیل دادهاند.
او رانندگانی را که برای مطالبات خود اعتصاب کردهاند، متهم کرد که از خدماترسانی و جابهجایی بار و کالا جلوگیری میکنند.
دوشنبه، شمار دیگری از کامیونداران و رانندگان ماشینهای باری در شهرهای مختلف دست از کار کشیدند و در اعتراض به مشکلات معیشتی و صنفی، به اعتصابکنندگان پیوستند.
رضا اکبری، رییس سازمان راهداری و حمل و نقل جادهای، در خصوص این اعتصاب گفت: «عده محدودی از رانندگان سعی در ایجاد التهاب دارند که این اقدامات هم حاصل تحریک رسانههای معاند خارجی است و میخواهند جادههای کشور را ناامن نشان دهند.»
او رسانههای فارسیزبان خارج از کشور را به «نمایش تصویر اغراقآمیز از مشکلات رانندگان کامیون» متهم کرد و افزود کامیونداران برای رفع مشکلات موجود «بسیار همراهند».
اتحادیه تشکلهای کامیونداران و رانندگان سراسر ایران چهارم خرداد در بیانیهای از حمله نیروی انتظامی با اسپری فلفل به برخی از همکارانشان و بازداشت چند نفر از آنها خبر داد.
مهر سال ۹۷ و در جریان اعتصاب گسترده کامیونداران، صادق لاریجانی، رییس وقت قوه قضاییه، رانندگان اعتصابکرده خودروهای سنگین را «اجیر شده دشمن» خواند و تهدید کرد «برهمزنندگان امنیت جادهها به اشد مجازات خواهند رسید».
همان زمان حسین اشتری، فرمانده وقت نیروی انتظامی نیز کامیونداران معترض را «قطاع الطریق» خطاب کرد که برایشان احکامی سنگین صادر خواهد شد.
با تکرار برخوردهای سرکوبگرانه جمهوری اسلامی با رانندگان در دور جدید اعتراضاتشان، اتحادیه کامیونداران بر تداوم اعتصاب تا رسیدگی به مطالبات این صنف تاکید کرد.
تداوم اعتراضات کامیونداران در سراسر ایران
ویدیوی ارسال شده به ایراناینترنشنال در تاریخ پنجم خرداد نشان میدهد هیچ کامیونی در جاده سلفچگان ـ دلیجان، میان استانهای قم و اراک، دیده نمیشود.
دور جدید اعتراضات رانندگان و کامیونداران از ۲۹ اردیبهشت در بندرعباس آغاز شد و معترضان با توقف در مبادی ورودی و خروجی بندر، اعتصاب کردند.
این اعتصاب از اول خرداد بهصورت هماهنگ ادامه یافت و کامیونداران دهها شهر ایران نیز دست از کار کشیدند.
رانندگان معترض گفتهاند در اعتراض به کاهش سهمیه گازوئیل، گرانی بیمه، پایین بودن کرایه حمل بار و دیگر مطالبات صنفی محققنشده خود، به مدت یک هفته اعتصاب خواهند کرد.
یک شهروند پنجم خرداد با ارسال ویدیویی به ایراناینترنشنال گفت در کریدور شمال به جنوب ایران و حد فاصل اراک تا خرمآباد، هیچ خودروی سنگینی دیده نمیشود.
شهروندی دیگر نیز از دیده نشدن کامیونها در جاده ترانزیتی بیستون – کرمانشاه خبر داد.
خبرگزاری رکنا پنجم خرداد در گزارشی به موضوع نارضایتی کامیونداران بهدلیل نگرانی از طرح سهنرخی شدن گازوئیل، مشکلات معیشتی، افزایش حق بیمه، مشکلات تخصیص سهمیه سوخت، گرانی لاستیک، روغن و لوازم یدکی، پایین بودن کرایهها، افزایش عوارض جادهای و وضعیت نامناسب جادهها پرداخت.
یکشنبه چهارم خرداد محمدباقر قالیباف، رییس مجلس شورای اسلامی، به مشکلات کامیونداران پرداخت و عادل نجفزاده، نماینده خوی، درباره «فروپاشی ناوگان حملونقل کشور» هشدار داد.
اتحادیه کامیونداران در پایان چهارمین روز اعتصاب با انتشار بیانیهای به پیوستن ۱۰۵ شهر به این اعتراضها اشاره و تاکید کرد این اعتصاب تا رسیدگی به تمام خواستههای این صنف ادامه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: کامیونداران ایرانی در اعتصاب؛ وزیر در حال رسیدگی به جادههای عراق