دیده‌بان حقوق بشر قطر را به بازداشت خودسرانه بهائیان و تبعیض متهم کرد

سازمان دیده‌بان حقوق بشر دولت قطر را به تبعیض علیه بهائیان و بازداشت‌های خودسرانه پیروان این آیین متهم کرد.

این سازمان یکشنبه چهارم خرداد در بیانیه‌ای اعلام کرد مقام‌های قطری اعضای آیین بهائی را با بازداشت‌های غیرقانونی و صرفا به دلیل هویت دینی‌شان مورد تبعیض قرار داده‌اند.

مایکل پیج، معاون بخش خاورمیانه این سازمان گفت: «جامعه بهائی قطر دهه‌هاست که با تبعیض و ارعاب دولتی روبه‌روست و مقام‌های قطری همواره تلاش‌های مکرر رهبران این جامعه را برای گفت‌وگو با دولت و پیگیری مطالباتشان نادیده گرفته‌اند. این تبعیض سازمان‌یافته دولتی، بقای جامعه بهائی در قطر را به خطر انداخته است.»

دیده‌بان حقوق بشر می‌گوید قطر بین سال‌های ۲۰۰۳ تا ۲۰۲۵ دست‌کم ۱۴ نفر از اعضای این جامعه را تنها به دلیل بهائی بودن از کشور اخراج کرده است.

یکی از این افراد، یک شهروند ایرانی بهائی متولد قطر است که بدون آنکه توضیح مکتوبی به او ارائه شود، در مارس ۲۰۲۵ (اسفند سال گذشته) به اتهام «برهم‌ زدن نظم عمومی» مجبور به ترک این کشور شد.

بیشتر بخوانید: نمایندگان پارلمان اروپا تشدید آزار و سرکوب زنان بهائی در ایران را محکوم کردند

این سازمان مستقر در نیویورک همچنین به پرونده رمی روحانی، رییس «محفل روحانی ملی بهائیان قطر» اشاره کرد که اوایل اردیبهشت امسال بازداشت شد.

او که دی سال گذشته نیز پس از گذراندن دوره حبس یک ماهه از زندان آزاد شده بود، این‌بار به دلیل انتشار مطالبی در حساب‌های کاربری جامعه بهائی در شبکه‌های اجتماعی و بر اساس قانون جرایم سایبری قطر بازداشت شده است.

دیده‌بان حقوق بشر تاکید کرد صدها نفر از اعضای جامعه بهائی در چند دهه اخیر تحت تاثیر سیاست‌ها و مجازات‌های تبعیض‌آمیز دولت قطر قرار گرفته و آسیب دیده‌اند.

بر اساس این گزارش، مقام‌های قطری در مواردی قرارداد کاری بهائیان را لغو و از صدور مدارک رسمی و گواهی حسن‌سابقه که برای اشتغال در قطر الزامی است، برای آنان خودداری کرده‌اند.

آیین بهائی حدود ۲۰۰ سال پیش از سوی بهاءالله، فردی متولد ایران، بنیان‌گذاری شد. این آئین پیروان خود را هفت میلیون نفر اعلام کرده و مقر جهانی آن در اسرائیل است.

بهائیان بزرگ‌ترین اقلیت دینی غیرمسلمان ایران هستند که از زمان انقلاب سال ۱۳۵۷، به‌طور سیستماتیک هدف آزار و اذیت قرار گرفته‌اند.

منابع غیررسمی می‌گویند بیش از ۳۰۰ هزار شهروند بهائی در ایران زندگی می‌کنند.

سازمان دیده‌بان حقوق بشر، اواخر دی سال گذشته در گزارشی مشروح، مقامات جمهوری اسلامی را به‌دلیل بازداشت، آزار و اذیت بهائیان به «جنایت علیه بشریت» متهم کرد.