اسرائیل یک بریتانیایی را بهدلیل انتقاد از این کشور در فضای مجازی بازداشت و اخراج کرد
اسرائیل یک گردشگر بریتانیایی را بهدلیل انتشار فراخوان تحریم اسرائیل و انتقاد از عملکرد نیروهای نظامی و امنیتی این کشور در رسانههای اجتماعی، بازداشت و از اسرائیل اخراج کرد.
ایتامار بنگویر، وزیر امنیت ملی اسرائیل، سهشنبه ۲۳ اردیبهشت در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «یک گردشگر بریتانیایی که در شبکههای اجتماعی خواستار تحریم اسرائیل شده بود و پستهایی علیه سربازان ارتش و پلیس اسرائیل منتشر کرده بود، بازداشت و اخراج شد.»
او از عملکرد «سریع و قاطعانه» پلیس اسرائیل علیه این شهروند بریتانیا قدردانی کرد.
بنگویر افزود: «هرکس علیه کشور اسرائیل اقدام کند، با پلیسی قاطع روبهرو خواهد شد. دوران مماشات تمام شده است.»
این اقدام در شرایطی صورت میگیرد که در هفتههای اخیر، ادامه عملیات نظامی اسرائیل در نوار غزه انتقادات فراوانی را برانگیخته است.
اعضای حماس ۱۵ مهر ۱۴۰۲ (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) با حمله به جنوب اسرائیل حدود هزار و ۲۰۰ نفر را کُشتند و بیش از ۲۵۰ تن را به گروگان گرفتند.
بر اساس گزارشها، دستکم ۲۳ گروگانِ در قید حیات همچنان در اسارت حماس هستند و پیکر ۳۵ گروگان جانباخته نیز در اختیار این گروه قرار دارد.
اسرائیل در واکنش به حمله هفتم اکتبر حماس، عملیات نظامی گستردهای را در نوار غزه آغاز کرد که بنا بر اعلام وزارت بهداشت حماس، تاکنون بیش از ۵۲ هزار کشته و ۱۱۹ هزار زخمی بر جای گذاشته است.
بیشتر بخوانید: آزادی گروگان اسرائیلی-آمریکایی از غزه؛ اسرائیل آتشبس را رد کرد
پلیس اسرائیل: این شهروند بریتانیایی وارد منطقه نظامی ممنوعه شده بود
پلیس اسرائیل ۲۳ اردیبهشت در بیانیهای بازداشت یک زن بریتانیایی ۳۵ ساله را تایید کرد و گفت او در شبکههای اجتماعی از سربازان و نیروهای پلیس اسرائیل انتقاد کرده و از سازمانی که خواستار تحریم اسرائیل است، حمایت کرده بود.
پایگاه خبری تایمز اسرائیل به نقل از مقامهای این کشور گزارش داد این زن ۲۲ اردیبهشت پس از «ورود به یک منطقه نظامی ممنوعه» در جنوب هبرون در کرانه باختری رود اردن دستگیر شد.
این رسانه افزود این زن حاضر به ارائه مدرک شناسایی خود نشد و یکی از ماموران امنیتی شهرک را که در محل حضور یافته بود، تهدید کرد.
بر اساس این گزارش، پلیس اسرائیل پس از بازجویی و بررسی تلفن همراه یک زن بریتانیایی، به شواهدی از فعالیتهای انتقادی او علیه اسرائیل در شبکههای اجتماعی دست یافت.
پلیس اسرائیل به نام این شهروند بریتانیایی اشارهای نکرد.
اسرائیل در فروردینماه نیز یوان یانگ و ابتسام محمد، دو نماینده پارلمان بریتانیا را که در قالب یک هیات پارلمانی به این کشور سفر کرده بودند، بازداشت کرد.
وزارت مهاجرت اسرائیل دلیل این اقدام را «مستندسازی فعالیت نیروهای امنیتی اسرائیل و انتشار نفرتپراکنی» عنوان کرد.
دیوید لمی، وزیر امور خارجه بریتانیا، در آن زمان رفتار دولت اسرائیل را «غیرقابل قبول» خواند و از آن انتقاد کرد.