هشدار لبنان به حماس: استفاده از خاک لبنان برای اقدامات مخل امنیت ملی ممنوع است
شورای عالی دفاع لبنان به گروه حماس هشدار داد از انجام هرگونه عملیات در خاک لبنان که ممکن است امنیت ملی این کشور را به خطر بیندازد، خودداری کند.
محمد المصطفی، دبیرکل شورای عالی دفاع لبنان، جمعه ۱۲ اردیبهشت تاکید کرد: «تمامی اقدامات و تدابیر لازم برای پایان دادن قاطعانه به هرگونه اقدامی که حاکمیت لبنان را نقض کند، اتخاذ خواهد شد.»
ریاست این شورا بر عهده ژوزف عون، رییسجمهوری لبنان، قرار دارد.
این اظهارات در شرایطی مطرح میشوند که لبنان تحت فشار فزاینده آمریکا برای خلع سلاح گروههای شبهنظامی متحد جمهوری اسلامی در این کشور، از جمله حماس و حزبالله، قرار دارد.
بیشتر بخوانید: آمریکا: دولت لبنان موظف است حزبالله را خلع سلاح کند
حماس حضور دیرینهای در لبنان دارد و در اردوگاههایی مستقر است که در سراسر این کشور پراکندهاند و صدها هزار پناهجوی فلسطینی را در خود جای دادهاند. با این حال، نیروهای امنیتی لبنان حضور و نفوذ کمرنگی در این اردوگاهها دارند.
ژوزف عون در ماههای اخیر وعده داده است تمامی سلاحهای موجود در لبنان را تحت کنترل دولت درآورد.
ارتش لبنان ماه گذشته چند تبعه لبنانی و فلسطینی را به اتهام شلیک راکت بهسوی اسرائیل در تاریخهای دوم و هشتم فروردین دستگیر کرد.
هیچ گروهی مسئولیت این حملات را بر عهده نگرفت و حزبالله هرگونه دخالت در این حملات را رد کرد.
یک منبع امنیتی لبنان پیشتر به خبرگزاری فرانسه گفت سه عضو حماس در ارتباط با این حملات بازداشت شدهاند.
بیشتر بخوانید: عقبنشینی حزبالله از اکثر پایگاههای خود در جنوب لبنان
مخالفت رییسجمهور و نخستوزیر لبنان با ورود این کشور به منازعات منطقهای
دبیرکل شورای عالی دفاع لبنان در ادامه اظهارات خود گفت ژوزف عون با کشیده شدن بیروت به درگیریهای منطقهای مخالف است و ضمن حمایت از حقوق فلسطینیان تاکید دارد که ثبات لبنان نباید در معرض خطر قرار گیرد.
المصطفی افزود نواف سلام، نخستوزیر لبنان، نیز «بر لزوم تحویل سلاحهای غیرقانونی و جلوگیری از اقدامات حماس یا هر گروه دیگری برای تضعیف امنیت و ثبات ملی لبنان تاکید دارد».
اسرائیل در هفتههای گذشته به حملات خود به مواضع حزبالله در خاک لبنان ادامه داده است. ۱۱ اردیبهشت، دو عضو حزبالله در دو حمله پهپادی ارتش اسرائیل به میس الجبل و البلیده در جنوب لبنان کشته شدند.
اسرائیل و لبنان هفتم آذر ۱۴۰۳ برای برقراری آتشبس و اجرای قطعنامه ۱۷۰۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد به توافق دست یافتند.
بر اساس قطعنامه ۱۷۰۱، حزبالله باید نیروهای خود را به شمال رودخانه لیتانی (حدود ۳۰ کیلومتری مرز اسرائیل) منتقل کند و بدین ترتیب، تنها ارتش لبنان و نیروهای حافظ صلح سازمان ملل اجازه استقرار در جنوب این کشور را دارند.
طبق مفاد توافق آتشبس، ارتش اسرائیل نیز موظف است از جنوب لبنان عقبنشینی کند، اما نظامیان اسرائیلی همچنان در پنج نقطه راهبردی در این منطقه حضور دارند.